Sinds ik bezig ben met sparen en besparen, ben ik ook gaan kijken hoe we kunnen besparen op boodschappen. Ik vond het altijd al zonde om voedsel weg te gooien, maar ongemerkt gebeurde dat toch regelmatig omdat het over de datum was of iets dergelijks. Nu probeer ik dus eerst voedsel op te maken voor ik iets anders koop. Zodoende maakte ik appeltaartjes van bladerdeeg omdat mijn vriend jarig was.
Appeltaartjes van bladerdeeg
Vorige week kocht ik als fruit voor mijn zoon een hele zak Buitenbeentjes appels. Zo noemt Albert Heijn groenten en fruit die prima smaken, maar er minder mooi uit zien. Hierdoor is het een stuk goedkoper. Na een hele week appels mee naar school, had ik appeltjes over en nog een week appeltjes mee naar school vond ik niet zo handig vanwege de houdbaarheid.
Mijn vriend was dus jarig en we wilden gebak voor zijn verjaardag. Verder had ik nog best veel plakjes bladerdeeg in de vriezer liggen. Dus ik besloot te Googlen op een recept voor appeltaartjes van bladerdeeg. Zo kwam ik bij dit recept. Ik had alleen appels, bladerdeeg, kaneel, suiker en melk in huis, dus ik liet de karamel en de rozijnen achterwege.
Mijn vriend is vandaag jarig en ik bak kleine appeltaartjes van overgebleven bladerdeeg, buitenbeentjes appels van @albertheijn met wat suiker en kaneel. 😋🥰 #verspillingsvrij pic.twitter.com/N3AWtTmeK3
— Rosita 💁🏽♀️ (@rulesbyrosita) 19 april 2019
Dit heb ik gemaakt:
Ingrediënten voor 6 appeltaartjes:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 Buitenbeentjes appels (ik weet het eigenlijk niet meer precies)
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- een beetje melk
- boter
Benodigdheden:
- Muffinvorm voor 6 muffins
- Snijplank
- Mesje
- vork
- kwastje
- schaaltjes voor de melk en gesneden appel
Zo maakte ik het:
- Mijn vriend heeft de appels voor mij in kleine blokjes gesneden. In principe had ik dit ook in mijn keukenmachine kunnen doen, maar dit scheelde mij weer tijd.
- Ik liet de plakjes bladerdeeg ontdooien (ongeveer 20 minuten) en prikte er gaatjes in, zodat het bladerdeeg plat bleef.
- De muffinvorm vette ik in met boter.
- Vervolgens deed ik de plakjes in de muffinvorm om bakjes te maken van het bladerdeeg. je kunt natuurlijk het overgebleven bladerdeeg eraf snijden, maar ik vond de hoeken bladerdeeg wel mooi staan zo.
- De gesneden appel mengde ik met de kaneel en de suiker. Daarna verdeelde ik het mengsel over de bladerdeegbakjes.
- Om het bladerdeeg een mooi kleurtje te geven, deed ik wat melk op de punten bladerdeeg. Achteraf gezien, had ik ook nog wat suiker erop kunnen strooien, maar zonder was ook lekker.
- Daarna verwarmde ik de oven voor op 200 graden. Vervolgens gingen de appeltaartjes 30 minuten in de oven.
- Toen de appeltaartjes klaar waren liet ik ze nog even afkoelen voordat ik ze uit de muffinvorm haalde.
En dit is het resultaat 😋 @albertheijn #verspillingsvrij pic.twitter.com/6kQ6nCThy0
— Rosita 💁🏽♀️ (@rulesbyrosita) 19 april 2019
De taartjes bewaarde ik in een plastic schaal met deksel, op het aanrecht tot de volgende dag. De dag erop serveerden we de taartjes met slagroom. (maar als nagerecht met ijs kan natuurlijk ook!) En het was een succes, de taartjes vielen in de smaak. Zo heb ik door geen tot weinig geld uit te geven toch lekkere taartjes gemaakt!
Wat zet jij op tafel als er bezoek komt?