Onze wc in de badkamer

Inspiratie opdoen voor een nieuw wc

Categorieen:Life

7 reacties

We hebben eigenlijk wel een heel fijn huis. Het is heel licht door de grote ramen, praktisch ingedeeld en je kunt er naar mijn mening veel aan verbeteren. Verbeteren is wel hard nodig vind ik. Het is een voormalig huurwoning, een rijtjeshuis en het was erg gedateerd. Inmiddels hebben we al de keuken en de badkamer verbouwd en nu zijn we bezig met onze slaapkamer. Ook de wc willen we aanpakken, want deze stamt nog uit de jaren 60, toen dit huis werd gebouwd.

Onze wc

Jarenlang was deze wc, die beneden in de gang zit onze enige wc. Dat was nogal een probleem omdat ik gebruik maak van een traplift. Dus toen we de badkamer gingen verbouwen, hebben we daar een tweede toilet laten plaatsen. En dat is zo fijn! Nu hebben we dus een nieuwe wc en een hele oude. We hebben in het kleinste kamertje van die beige tegels (die hadden we eerst ook in de keuken en de badkamer) en hele kleine tegels met een soort motief erop. Verder is er boven de tegels behangen hangt er in de hoek een fonteintje en natuurlijk is er nog de pot, die niet meer helemaal goed vast zit en gewoon heel erg oud is. Tijd voor vernieuwing dus!

Onze huidige wc beneden.
De wc beneden kan wel een renovatie gebruiken.

Wat zou ik graag willen met onze wc

Zoals ik al schreef, zijn we nu nog niet bezig met de wc, dat komt later, maar ik kan wel alvast bedenken wat ik zou willen en dat met mijn vriend bespreken. (Mijn vriend is nu vooral bezig met de slaapkamer) Ik vind het belangrijk dat het makkelijk schoon te houden is, dat was ook een van de eerste vragen die ik stelde toen we gingen kijken voor de badkamer.

Er zijn tegenwoordig best veel mogelijkheden voor een mooi toilet, je kunt zelfs kiezen voor witte en zwarte toiletpotten. Zelf houd ik er van om het ontwerp van de toiletpot gewoon simpel wit te houden. Omdat ik de wc zo goed mogelijk schoon wil kunnen houden, zou ik graag een hangend toilet willen, zodat ik niks op de vloer heb, dan is deze ook een stuk makkelijker schoon te houden is. Nu vind ik de vloer lastiger schoon te houden. Alleen weet ik niet of het mogelijk is om een hangend toiletpot in zo’n kleine ruimte te plaatsen. Anders moeten we nog even goed bedenken wat we willen voor we een nieuw toilet kopen.

Een toilet bril

Natuurlijk hebben we nog een mooie wc bril nodig. In de badkamer hebben we een wc bril die je eraf kunt halen, hierdoor kun je de pot en de bril makkelijker schoonhouden. Ik vind dat erg prettig, dus zoiets zou ik beneden ook graag willen. Ik zou ook weer een witte simpele wc bril willen hebben, het hoeft van mij niet zo’n hele platte dunne wc bril te zijn.

En ook wil ik af van de lelijke tegels op de wand en de vloer. Ik denk dat ik op de wand grote witte tegels wil, misschien wel kleiner dan dat we nu in de badkamer hebben omdat de ruimte veel kleiner is. Voor de vloer, zou ik donkere tegels willen. Antraciet of een andere mooie donkere kleur wat goed past bij de stijl van ons huis. Het behang mag weg, ik vind het geen fris behang of de wc helemaal betegeld moet worden of niet, weet ik nog niet.

Het fontein is ook een ding. er is geen plek voor een zeeppompje of iets dergelijks. We hadden een plankje kunnen ophangen, maar dat hebben we niet gedaan. Nu staat er een zeepje en schoonmaakmiddel in een mandje op de vloer. Ik wil graag een mooi fonteintje met wat bergruimte er onder, zodat je daar wat schoonmaakmiddel en gastendoekjes etc. kunt opbergen. En het zou ook fijn zijn als je een zeeppompje op het wasbakje kwijt kunt.

Accessoires

Toen we de badkamer verbouwden hadden we dezelfde accessoires ook gelijk voor de wc gekocht voor als we die ooit gingen verbouwen. Dan past het allemaal bij elkaar. De accessoires zijn van het merk ZACK en zijn allemaal uit de Scala serie. Ze liggen nu op zolder tot ze van pas komen. Wat we precies hebben gekocht, weet ik niet meer precies. In ieder geval hebben we een toiletrolhouder, maar het is in ieder geval goed om te weten dat het online te bestellen is bij Saniweb.

In de badkamer heb ik een zitje in de douche en een beugel in de douche. Voor de wc heb ik zelf geen hulpmiddelen nodig, maar mocht je beugels nodig hebben. Dan zijn deze ook te koop. Die witte hulpmiddelen vind ik persoonlijk niet mooi. Ik zou zelf kiezen voor iets van chroom, wat ook mooi bij de rest van de wc past. Wat ik zelf vooral belangrijk vind is dat ik de toiletrol makkelijk kan verwisselen met een hand. En ik wil de wc vooral makkelijk en snel kunnen schoonmaken. Om het bij te houden maak ik mijn wc elke dag schoon. Niet heel uitgebreid, ik haal alleen een borstel door de pot en neem de wc bril af met een doekje met wat schoonmaakmiddel.

Ik zal blij zijn wanneer we een nieuwe wc hebben, dat maakt het toch wat prettiger, zeker ook omdat deze wc ook door bezoek wordt gebruikt, maar eerst zijn onze slaapkamer, het schilderwerk in huis en de trapkast aan de beurt!

Zou je jouw wc ook willen verbouwen? Zo ja wat zou je dan willen veranderen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saniweb. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

7 gedachten over “Inspiratie opdoen voor een nieuw wc”

  1. Wij zijn nu onze badkamer aan het doen… het toilet moet ook nog. Ik wil een ruimte die groter lijkt… en met zelfde tegels als badkamer. Ook een fonteintje met opbergruimte en een goed schoon te houden toilet. 🙂

    Beantwoorden
  2. Wij hebben toevallig de WC een tijdje geleden onderhanden genomen, zie de link bij mijn naam. Idd fijn een hangend toilet en neutrale tegels, dan kun je er alle kanten mee op. Zoals nog eens wisselen met een behangetje. 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie