beste instagram foto's 2018

Mijn jaaroverzicht van 2018 in foto’s

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Het is vandaag de allerlaatste dag van 2018. Afgelopen donderdag schreef ik al een blog vol lichtpuntjes van 2018, maar vandaag is het tijd voor een jaaroverzicht met mijn hoogte- en dieptepunten van 2018. In foto’s.

Mijn jaaroverzicht in foto’s

Een jaaroverzicht is altijd leuk. Niet heel erg origineel, maar wel leuk! Het lastige aan een jaaroverzicht vind ik om alles weer terug te halen wat ik dit jaar ook al weer allemaal heb beleefd en gedaan. Daarom pak ik er allerlei foto’s en mijn blogs, die ik dit jaar heb geschreven.

Doelen

Ik begon in januari vol goede moed met mijn doelen te stellen. Maar dat is toch niet helemaal gelukt. Ik had voor mijn blog het idee om drie keer in de week te gaan bloggen, dat is er nooit van gekomen. Ik zou het nog steeds graag willen, maar ik merg dat ik daar gewoon nog niet genoeg tijd en energie voor heb. Ik heb wel het idee, dat veel blogs een stuk langer zijn geworden. Ik ben best lang van stof en dat kost nu een maal meer tijd dan een korte blog. Daarnaast had ik een aantal boeken op een rijtje gezet, die ik wilde lezen, maar daar heb ik er pas twee van gelezen. Ook heb ik mijn Goodreads Reading challenge niet gehaald. Ik heb maar twee a drie boeken gelezen.

Boeken die ik in 2018 wil lezen
Boeken die ik in 2018 wil lezen

Fiets kapot

In januari ging ook mijn driewielfiets kapot. Dat was dus niet echt een mooi begin van het jaar. Het heeft zes weken geduurd voor ik mijn nieuwe fiets kreeg. Eerst dacht ik nog dat mijn oude fiets wel gerepareerd zou worden, maar dat vond de gemeente te duur voor zo’n oude fiets, dus kreeg ik een nieuwe. Deze fiets is in alle opzichten een hele verbetering. Niet alleen is hij een stuk moderner, hij heeft lampen op batterijen en de trapondersteuning werkt wat prettiger en makkelijker. Je kunt hem zelfs verbinden met je telefoon, maar hoe dat precies werkt, weet ik niet.

Stappen Fietsen
Op mijn nieuwe fiets

Gemeenteraadsverkiezingen

In maart van dit jaar werden er in de meeste gemeenten gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Ik stond voor het eerst ook op de lijst. Ik stond op plaats 9 op de lijst van de PvdA Brummen-Eerbeek. Na de verkiezingen ben ik fractievolger geworden en houd ik me bezig met sociale media.

Kandidatenlijst met mijn naam op lijst 1 nrummer 9.
Op de 9e plaats van lijst 1 staat mijn naam.

Petitie

In april schreef ik een blog waarin ik opriep een petitie van Wij Staan Op! te tekenen om het afschaffen van de loondispensatie tegen te gaan. Uiteindelijk zijn de plannen van het kabinet niet doorgegaan.

arbeidsbeperking

Bron afbeelding: Pixabay.


AVG

In mei trad de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Daar moesten heel veel bedrijven, maar ook bloggers als ik, aan voldoen. Hiervoor heb ik een aantal aanpassingen aan mijn website moeten doen en een privacyverklaring geschreven. Om anderen te helpen en om mijn lezers te informeren, schreef ik er een blog over. Ook heb ik een week lang elke dag een blog geschreven. Dat was druk, maar erg leuk! Misschien doe ik het wel nog een keer.

woensdag
Laptop bij kaarslicht

Werk

Ik besloot er ook werk van te maken om aan het werk te gaan. Ik wilde eerst kijken of een associate degree social work iets voor mij was, maar ik heb inmiddels besloten om dat niet te doen. Het risico dat ik weer vastloop, vind ik te groot. Ik weet nu dat ik graag iets met schrijven wil doen. Tekstschrijver lijkt me leuk! Na meerdere gesprekken bij het UWV, kwam ik bij de Realistenacademie, waar ik donderdag al kort over schreef.

nadenken
De harde schijf van een laptop vervangen.

Autorijden

In juni ging ik samen met mijn vriend naar de Supportbeurs. Ik heb er veel interessante dingen gezien, maar het hoogtepunt was toch het rijden in een aangepaste lesauto. Ook heb ik geïnformeerd naar het halen van een rijbewijs. Ik heb er verder nog niks mee gedaan omdat ik autorijden best eng vind.

De lesauto van Welzorg foto's
Lesauto van Welzorg

Het Spoorwegmuseum

Eind juni ging ik voor het eerst met mijn zoon naar het Spoorwegmuseum. Mijn zoon vond het zo leuk dat we nog een keer zijn geweest. Hij vraagt nu ook weer, wanneer we weer een keer gaan. Het was zo leuk, dat dit uitje niet mocht ontbreken in mijn lichtpuntjes blog van afgelopen donderdag.

Het Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum

Avondje uit

In juli ging ik met een vriendin naar de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Voor het eerst in jaren was dat een avond weg met iemand anders dan mijn vriend. Even geen zorgen, geen dingen waar ik aan moest denken, maar gewoon plezier maken.

Samen met Jaqueline Govaert op de foto!

Vakantie

Afgelopen zomer ben ik met mijn zoon, vriend en mijn familie naar Vaals geweest. Dat was erg leuk! We hebben veel gezien van Limburg, maar we zijn ook naar Duitsland geweest. Natuurlijk hebben we ook het Drielandenpunt bezocht! Een minpuntje was, dat ik tijdens mijn vakantie voor de zoveelste keer problemen had met mijn website. Bij thuiskomst heb ik een ander thema geïnstalleerd. Ik ben er nog steeds erg blij mee!

hoofd
Landal Hoog Vaals

Steptember

In september deed ik weer mee met Steptember. Dit keer samen met mijn moeder en een vriendin van haar. Zij hebben ook de Dam tot Dam wandeltocht gelopen voor Steptember. Het was weer heel erg leuk, maar ik vond het ook best zwaar. Ik heb mijn lichaam ook een aantal keer overbelast. we hebben bij elkaar 400 euro opgehaald!

Dam tot Dam wandelen voor Steptember.
Dam tot Dam wandelen voor Steptember.

Iets doen voor een ander

Het afgelopen jaar heb ik mensen een kaartje gestuurd om ze een hart onder de riem te steken. Dit deed ik onder andere naar de NS na het vreselijke ongeluk in Oss. Ook ben ik teruggaan (Ik woonde daar vlakbij) naar Oss en heb bloemen bij Station Oss West neer gelegd. Ook stuurde ik een kaartje naar een andere blogger, waarvan ik wist dat het niet goed met haar ging. Als buitenstaander zou ik iedereen wel een kaartje willen sturen om ze sterkte te wensen en ze te laten weten dat ik aan ze denk. Helaas is dat niet haalbaar, maar het is wel iets wat ik meer zou willen doen.

Bloemen voor Oss
Bloemen om neer te leggen bij Station Oss West

Jarig

In november werd ik 35 jaar dit vierde ik bij mijn moeder en ben ik flink verwend en heb ik een prachtig cadeau gekregen. Een paar weken eerder ging het gewoon niet lekker. Mijn zoon zat vast in de modder en dat heeft me toch best onzeker gemaakt. Ik durf hem nog steeds niet goed alleen buiten te laten spelen omdat ik bang ben dat er weer zoiets gebeurt. Ik laat hem nu om het huis spelen, zodat ik hem makkelijker in de gaten kan houden. Toch is het wel beter om hem weer meer te vertrouwen daar in.

verjaardag foto's

Bron afbeelding: Pixabay.

Het einde van 2018

Aan het einde van het jaar is het altijd leuk om wat statistieken te bekijken.

In 2018 hebben 17.671 mensen mijn blog bezocht. Vorig jaar waren dat er
10.037 . Mijn blog is dus gegroeid! In 2018 zijn er 42.820 pagina’s bekeken. Ik ben er erg trots op dat nog meer mensen mijn blog hebben bezocht. Bij deze wil ik jullie allemaal bedanken daarvoor!

Top 10 meest gelezen berichten:

 1. Het huishouden met Flylady
 2. Mijn review over het Werkboek voor een structuurjunkie in spé
 3. De eerste blog over plannen
 4. Mijn blog over de AVG
 5. De blog over mijn handicap
 6. 7 Dingen die je nog niet wist over Cerebrale Parese
 7. De blog over de loondispensatie
 8. Mijn review over het boek Think and Grow rich
 9. 7 Dingen die ik nooit doe
 10. De blog over mijn spalken

Het artikel over Flylady staat weer bovenaan. Pagina’s zoals mijn privacyverklaring en mijn aboutpagina, zijn ook veel bezocht, maar die heb ik weggelaten.

Dit was mijn jaaroverzicht. Nu op naar 2019! Dat het maar weer een prachtig jaar mag worden!

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe en een gelukkig 2019!!

Hoe was 2018 voor jou?

1 gedachte over “Mijn jaaroverzicht van 2018 in foto’s”

 1. Dat zijn toch mooie dingen die je in 2018 meegemaakt hebt!
  Voor mij was 2018 twee stappen terug en één vooruit, maar ik heb goede hoop dat het in 2019 vooral stappen vooruit zullen zijn.
  Ik zal straks nog even zwaaien als we door Brummen rijden, we haan namelijk naar mijn zwager in Zutphen voor het carbid schieten. 😜

  Beantwoorden

Plaats een reactie