Slapende vrouw die doodmoe is.

That’s life #21: Kapotte spullen en doodmoe

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

De laatste week voel ik me niet goed. Niet raar, nadat ik de week er voor een hele drukke maar superleuke week had. Ook al was het heel leuk, toch maakt het mij de week erna doodmoe.

Doodmoe, wat is de oorzaak?

De wasmachine is kapot

Ik kan het prima verklaren, waarom ik heel erg moe ben. Sinds een paar weken is onze wasmachine kapot. Hij wast, maar centrifugeert niet meer. Daardoor kan ik de was niet meer doen op de manier, die voor mij het beste werkt. Dat is erg vermoeiend. Ik besloot afgelopen dinsdag maar een hele dag bezig te zijn met de was, wat voor mij te zwaar was. Sindsdien was ik maar niet meer. Als het nodig is kan ik bij mijn schoonmoeder de was doen. Ondertussen zijn we ook nog bezig met het maken van een afspraak voor de reparatie, daarbij komt ook nog dat je niet mag verwachten van een wasmachine, dat ie na ruim twee jaar kapot gaat. Dit laat ik ook maar door mijn vriend regelen, het kost me teveel energie. Dit wordt nog vervolgd. Als het goed is wordt de wasmachine volgende week gemaakt.

De traplift ging kapot

Afgelopen donderdag ging ook nog eens mijn traplift kapot, Hij wilde niet meer naar beneden. Dit was al laat op de avond. Ik ben toen maar naar bed gegaan. De volgende dag ben ik met hulp van mijn vriend naar beneden gegaan en heb ik de monteur gebeld. Die is dezelfde dag gekomen en de traplift doet het weer, er was een kabel kapot. Het is al de tweede keer dit jaar dat ie kapot is. Mijn traplift is al erg oud en ik ben benieuwd hoelang hij nog meegaat.

Doodmoe door een drukke week

Vorige week was het een hele drukke week. Maandag ben ik een dag naar kantoor geweest om daar te werken. Dat was weer erg leuk en gezellig. Ik probeer een keer in de maand een dag naar kantoor te gaan, zodat ik mij collega’s ook regelmatig in het echt zie. Eigenlijk wilde ik de week ervoor gaan, maar die dag staakte de NS, dus ben ik een week later gegaan.

De dag erop moest ik naar de instrumentmaker om mijn nieuwe beenspalk op te halen. Dat ging goed. Deze spalk is een kopie van mijn vorige spalk en zit verder prima.

Daarnaast is het deze week een stuk koeler. Weersomslag zorgt er vaak voor dat ik minder energie heb.

Fronteers congres

Woensdag moest ik werken maar de rest van de week heb ik het bewust heel rustig aan gedaan omdat ik vrijdag naar het congres van Fronteers wilde. Die vrijdag staakte de NS weer, daarom ben ik de avond van te voren met de trein naar Utrecht gegaan, waar ik bij een vriendin in een hotel kon blijven slapen. Dat was heel fijn. Daardoor was ik op de dag zelf geen extra energie kwijt aan het reizen.

De conferentie was overigens geweldig! Ik er werden interessante speeches gehouden, die erg leerzaam waren en ik vond het heel erg leuk om de mensen eindelijk eens te ontmoeten, die ik de afgelopen twee jaar online heb leren kennen, met een paar mensen ben ik zelfs bevriend geraakt. Die avond bleven we ook nog in het hotel. De volgende dag reisde ik door naar mijn moeder, waar ik allerlei familie zag. Dat was ook heel leuk en gezellig. maar ook heel druk.

Hoe wordt ik weer wat fitter?

Dit is geen doen zo. ik was afgelopen weekend meer hangend op de bank en in bed te vinden, omdat ik gewoon doodmoe ben. Komende week ga ik proberen om weer aan mijn structuur vast te houden, dat wordt wel spannend met een kapotte wasmachine. De was is ook een onderdeel van mijn vaste structuur. Daarnaast wil ik op tijd naar bed en weer op tijd weer op staan en goed eten. Ook wil ik als het weer het toelaat weer met de fiets op pad, dan heb ik weer wat beweging.

Afbeelding van Jess Foami via Pixabay

4 gedachten over “That’s life #21: Kapotte spullen en doodmoe”

  1. Meestal komt een ongeluk nooit alleen… eerst de wasmachine, dan de traplift… Hopelijk heb je hiermee je portie wel gehad. Eens de reparatie achter de rug is, kan je de normale draad des levens weer opnemen en met de goede voornemens die je hebt moet dat zeker lukken 🙂

    Beantwoorden
  2. Dingen die kapot gaan, doodmoe word ik ervan. Het geregel om het weer voor elkaar te krijgen, vreselijk. Ik hoop dat de wasmachine het ondertussen weer doet.

    Wat deed je een leuke dingen. Maar achteraf ook doodmoe. Zo herkenbaar voor mij. Mij helpt een vast routine ook goed. Sterkte met alles.

    Beantwoorden

Plaats een reactie