dankbaar kerst favoriete kerstdecoratie

Kerstdecoratie in huis

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Elk jaar doen we ongeveer hetzelfde met kerst. We gaan elk jaar naar familie of zij komen bij ons thuis. Ook dit jaar. Dat maakt dat ik het soms best lastig vind om te vertellen wat wij met kerst doen, want het is toch elk jaar hetzelfde. Dit jaar ga ik het over kerstdecoratie hebben. Zoals je misschien wel weet, hebben wij niet veel decoratie in huis. Het maakt het huis druk en wat rommelig en het staat me in de weg bij het huishouden. Maar hoe doen we dat met kerst?

Kerstdecoratie

Ik houd van kerst. Ik ben niet zo iemand die in januari al uitkijkt naar kerst, maar ik vind het wel erg gezellig. Voor mij draait kerst vooral om lekker eten en samen met de mensen zijn van wie ik houd.

Als Hindoestaanse krijg ik regelmatig de vraag of wij wel kerstmis vieren omdat we geloven in het Hindoeïsme. Het Hindoeisme kent geen kerst (wij vieren eind oktober of begin november Divali, lichtjesfeest, een ander feest, maar wel met wat overeenkomsten met kerst en nieuw jaar naar mijn mening). Voor ons zit er geen religeuze betekenis achter. We gaan niet naar de kerk, maar vieren kerst, net als niet-gelovigen, met een gezellig kerstdiner en eventueel cadeautjes. En natuurlijk met kerstversiering in huis.

Omdat we graag rust in huis willen, hebben we ook tijdens kerst niet veel decoratie in huis. Wel zetten we elk jaar de kerstboom op en dit jaar hadden we voor het eerst een adventskalender. We hadden er een van Ikea. Er zaten chocolaatjes in en 2 cadeaubonnen.

Kerstdecoratie adventskalender van Ikea
Adventskalender

Onze kerstboom

Omdat we verder geen kerstdecoratie in huis hebben, hebben we best een uitbundig versierde boom. met veel ballen, lampjes en slingers erin.

Toen ik echt op mezelf ging wonen in een flat in Oss kocht ik mijn eerste kunstkerstboom bij een winkel waar ze alleen maar koopjes verkochten. Ik kocht een kunstkerstboom om praktische redenen. Ik wilde geen uitvallende naalden en elk jaar een nieuwe boom hoeven te kopen. Daarbij kocht ik voornamelijk rode ballen en lampjes voor mijn boom. Na 2 jaar was ik de boom zat. Ik had mijn woonkamer opgeknapt en vond de rode kerstballen niet meer mooi. De boom zelf was ook niet mooi. Je keek er dwars doorheen en zelfs van deze boom vielen de naalden uit.

Kerstboom nr. 2

Na kerst, kocht ik bij de Hema een mooie grote kerstboom en aparte bijpassende witte ledlampjes in de uitverkoop. Dit was in 2011. Eigenlijk wilde ik zo’n boom, waar al lampjes in zaten, maar inmiddels ben ik blij dat hij geen lampjes heeft. Als die kapot gaan, hoef ik ook geen nieuwe boom erbij te kopen. Mijn oude kerstboom gaf ik met alle versieringen erbij weg voor een klein bedrag. In het najaar van 2012 kocht ik allemaal zilveren, grijze en witte decoratie voor in de boom. Wat mooi paste bij mijn opgeknapte woonkamer. (Nog steeds!) Dit kostte best wat. Maar het meeste heb ik nog steeds. In 2012 zat er nog geen piek of iets dergelijks in omdat ik niks kon vinden wat ik echt mooi vond. Een jaar later vond ik een mooie witte piek.

Opvallende hangers in de boom zijn:

  • Grijze en witte bloemen,
  • Doorzichtige plastic ballen met wit “sneeuw” erin,
  • Doorzichtige glazen hangers,
  • 2 witte fluffy (nep bont) ballen,
  • een donkergrijze gehaakte bal
  • een bal met het rode Top 2000 logo (sinds vorig jaar)

2018

Inmiddels zijn we 6 jaar verder en ik heb nog steeds dezelfde boom. De voet van mijn boom was altijd kaal, ik wilde een soort kleed onder de boom. Maar ik kon nooit wat leuks vinden. Een paar jaar geleden kocht ik een soort sneeuwkleed, maar het jaar erop, kon ik deze weggooien, het was pluizig geworden. Dit jaar vond ik een prachtig kleed bij Intratuin. Het kostte 21,95 maar de kwaliteit is veel beter dan dat sneeuwkleedje van 4 euro. Het is een soort wollen kleed met een gebreid kabelpatroon en een nep bont rand er aan. En natuurlijk is hij wit. Het staat prachtig!

Sindsdien ziet mijn boom er ongeveer hetzelfde uit. Soms komt er wat leuks bij of werd er iets vervangen. Sommige ballen en hangers zijn van glas. Op een gegeven moment gingen er veel glazen ballen kapot, deze heb ik vervangen voor onbreekbare ballen. En de mooiste glazen hangers heb ik nog.

Opbergen

Mijn boom, gaat in een soort tas speciaal voor kerstbomen. De rits is wel stuk, dus daar moet ik nog iets aan doen. We halen hem uit elkaar en hij gaat dus in 3 losse delen in de tas. de rest van de decoratie gaat in een grote plastic bak, speciaal voor kerstversiering. Voor de slingers en de lampjes heb ik haspels waar je deze omheen kunt wikkelen. De glazen hangers en de piek wikkel ik in krantenpapier en liggen bovenop. Het is voor mij wel een voorwaarde dat alle kerstdecoratie in een bak past. Anders wordt het veel en ben ik geneigd om steeds meer te kopen. Meestal vermijd ik kerstafdelingen omdat ik altijd wel wat leuks zie.

Kwaliteit

De boom is nog steeds erg mooi en in goede staat. Dus voorlopig koop ik nog geen andere. En ook de kerstdecoratie is nog in goede staat. Ik vind het prettig om goede kwaliteit te kopen, want zoals je ziet gaat het jaren mee.

Ook ben ik nog niet uitgekeken op mijn zilveren, witte en grijze kerstdecoratie. Het past ook in dit huis erg goed bij het interieur. De kleuren zijn rustig. Ik vind het gewoon erg mooi!

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe!

Wat voor kerstdecoratie heb jij in huis?

Plaats een reactie