Mijn nieuwe rugzak van Knomo en mijn portemonnee van Furla

Knomo Beauchamp: review en what’s in my bag

Categorieen:Life, Persoonlijk

Geen reacties

Een aantal weken geleden was ik jarig. van het verjaardagsgeld kocht ik een nieuwe rugtas. Voor mij is het de perfecte rugtas, zoals al eerder schreef. Daarom verkocht ik al mijn andere tassen, die overbodig zijn geworden, aangezien ik altijd maar 1 tas gebruik. En dat is nu dus deze de Knomo Beauchamp.

Knomo Beauchamp laptop rugzak

Ik zag deze rugzak een tijdje geleden in de trein. Ik vond hem gelijk al erg mooi. Eenvoudig, maar toch vrouwelijk en netjes. En het belangrijkste: De schouderbanden zijn gevoerd, zodat hij ook prettig op je rug zit, als hij wat zwaarder is. Dat is belangrijk omdat ik graag mijn laptop mee wil kunnen nemen. Daarom heb ik eigenlijk altijd een tas me een laptopvak. In deze rugtas past mijn 13 inch laptop heel goed. Er zit namelijk een laptopvak in voor laptops t/m 14 inch.

De voorkant van mijn Knomo Beauchamp
De voorkant van mijn Knomo Beauchamp

De tas is zwart aan de buitenkant en heeft goudkleurige ritsen. Hij is gemaakt van zwart nylon en heeft leren details, zoals de band boven de voorvakjes, de ritsen en het handvat. De ritsen gaan tot bijna onderaan open. Aan de voorkant zitten 2 voorvakjes en aan de achterkant zit een “geheim” vak voor waardevolle spullen en er zit een band aan de achterkant, zodat je de tas op een trolley kunt schuiven, als je aan het reizen bent.

De achterkant van mijn rugtas
De achterkant van mijn rugtas

Wat ook handig is, is dat elke tas van Knomo een uniek nummer heeft. Als je dan je tas kwijt bent en iemand anders vindt ‘m, dan kan diegene contact opnemen met Knomo en dan zorgen zij ervoor, dat je je tas weer terugkrijgt.

De binnenkant
De binnenkant

Binnenkant

De binnenkant is gevoerd met een prachtige rode stof. Hier zitten de meeste vakjes:

 • Een gevoerd laptopvak,
 • Een groter vak voor een tablet of schriften of iets dergelijks,
 • Aan de andere hand van de tas zit een ritsvakje,
 • meerdere vakjes voor pennen
 • en vakjes voor pasjes die ook een RFID bescherming hebben.

Aan beide zijkanten zitten 2 vakken voor een beker of waterfles of een paraplu. De inhoud is 13,6 liter, iets kleiner dan mijn vorige rugzak, maar dat is voor mij wel prima, alles wat erin moet kunnen, past erin.

Mijn laptop, beker en andere spullen in de tas
Mijn laptop, beker en andere spullen in de tas

Waarom deze tas?

Ik zocht een vrouwelijke tas, iets wat er netjes uitziet. Met een schoudertas kan ik niet meer lopen omdat ik dan last krijg van mijn lichaam. Dus dan maar een rugzak. Tot nu toe waren mijn rugzakken niet echt vrouwelijk. Deze is dat wel. Maar ik wilde wel gevoerde schouderbanden. De goudkleurige ritsen geven de tas ook een nette vrouwelijke uitstraling. Ik wilde ook geen leren tas, want leer is vrij zwaar. En ik heb als tassenfreak echt al veel tassen gehad, maar de Knomo Beauchamp vind ik perfect!

Mijn Dopper past er ook goed in.
Mijn Dopper past er ook goed in.

Wat zit er in mijn Knomo Beauchamp?

What’s in my bag filmpjes zijn een guilty pleasure van mij. Ik kijk ze graag, waarom precies, weet ik niet. Ik vind ze gewoon leuk! Wel sta ik er altijd van te kijken hoeveel sommigen meenemen in hun tas. Zelf probeer ik altijd zo min mogelijk mee te nemen, maar wel alles wat ik nodig heb. Een paar jaar geleden schreef ik ook een what’s in my bag.

Dit zit er standaard in mijn tas
Dit zit er standaard in mijn tas

Dit zit er standaard in mijn tas:

 • Mondkapjes: Deze zaten eerst in een etuitje, maar dat was te veel gedoe. De schone heb ik nu in het ritsvakje aan de binnenkant van mijn tas zitten en de gebruikte mondkapjes, zitten in een ziplockzakje, in het grote vak. Ik heb zelf 7 mondkapjes, deze zitten altijd in mijn tas, zodat ik ze niet kan vergeten.
 • Mijn telefoon en de oplader,
 • Visitekaartjes, die bewaar ik in de vakjes voor pasjes,
 • Portemonnee, deze bewaar ik in het vakje aan de achterkant van de tas,
 • In een van de vakken voor een beker zit een opvouwbaar tasje,
 • Zonnebril. De brillenkoker heb ik van mijn zoon en vriend gekregen voor moederdag,
 • In een voorvakje zitten mijn fiets- en huissleutels,
 • in het andere voorvakje, zakdoekjes en handgel,
 • Etui met kleine dingen. De etui heb ik een keer voor kerst van mijn vriend gekregen:
  • Een verloopdingetje van HDMI vaar VGA, voor als ik mijn laptop aan een apart beeldscherm of projector moet aansluiten, gebruik ik bijna niet, maar je zal het maar nodig hebben.
  • Een usb-stick, gebruik ik regelmatig.
  • Een brillendoekje,
  • de beschikking van de gemeente, zodat ik kan aantonen dat mijn driewielfiets een hulpmiddel is.
  • Paspakker,
  • tandenstokers,
  • brilspray om mijn bril schoon te maken,
  • Haarelastiekjes,
  • Een pen,
  • inklapbare haarborstel met spiegel,
  • 2 soorten lippenstift, uiteraard rood,
  • pleisters
Alles in mijn etui
Alles in mijn etui

Als ik wat langer van huis ben…

Omdat het nu Coronatijd is ben ik bijna altijd thuis, toch heb ik deze spullen standaard in mijn tas zitten. Als het nodig is, neem ik ook, mijn koptelefoon, mijn laptop, muis en oplader mee. Voor Corona, nam ik ook nog wel eens een lunchbox en mijn Starbucks thermosbeker mee. Mijn lunchbox is van Ikea, de onderdelen zijn uit te wisselen met de bewaarbakjes. Ik vind hem erg fijn omdat hij lekdicht is en vrij plat is, in tegenstelling tot de lunchbox van Mepal, die ik hiervoor had. Als het warm weer is, neem ik een Dopper mee in plaats van de thermosbeker, deze past ook goed in de tas. Als ik een presentatie moet geven, neem ik ook een HDMI kabel mee, zodat ik mijn laptop kan aansluiten op een externe monitor of een beamer.

Mijn laptop , beker, lunchbox etc.
Mijn laptop , beker, lunchbox etc.
Alles bij elkaar
Alles bij elkaar. Dit past er allemaal in.

Wat me opvalt is dat ik juist meer ben gaan meenemen, dan dat ik eerder deed. Hoe het komt, weet ik niet en waarschijnlijk, kunnen er een aantal dingen uit, daar wil ik nog eens naar kijken. En gelukkig zit mijn rugtas niet altijd helemaal vol, maar ik ben erg blij dat als ik alles mee zou willen nemen wat ik in deze blog heb opgenoemd, dat het wel kan. Ik ben heel erg blij met mijn perfecte Knomo Beauchamp!

Neem jij veel mee in je tas?

Plaats een reactie