Tv met het logo van The Streamers op Koningsdag

Koningsdag en mijn eerste echte baan

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Donderdag kwam er geen blog online, daar had ik een goede reden voor. Ik had me voorgenomen om op Koningsdag even helemaal niks te doen. Niet dat daar iets van is gekomen, maar wat heb ik van het concert van The Streamers vanuit Paleis Noordeinde. Daarnaast heb ik heel goed nieuws!

Koningsdag

Op Koningsdag werd er een livestream georganiseerd van een concert vanuit Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Er waren allerlei artiesten aanwezig en er was muziek uit allerlei genres, voor ieder wat wils. Je moest wel een grais kaartje kopen. Het was fantastisch! Ik heb zo ontzettend genoten hiervan.

Later bedacht ik me dat dit voor mij misschien wel de leukste Koningsdag ooit is geweest. Ik heb namelijk enorm kunnen genieten van een geweldig concert, gewoon via mijn tv. Normaal gesproken zou ik zelf nooit naar een feest op Koningsdag gaan. Het is me te druk en het kost me te veel energie. Het is voor mij en voor veel mensen niet vanzelfsprekend om feest te vieren op Koningsdag omdat dat niet gaat vanwege een handicap of ziekte. Dit is dus echt een uitkomst.

Jaren geleden ben ik een keer in Amsterdam, de stad in geweest met Koninginnedag, maar ik was gesloopt. Ik heb de hele dag gestaan en kon nergens zitten. Dat is echt geen goed idee vanwege CP. Daar loop ik te slecht voor. Sindsdien ging ik er niet meer op uit. Hoogstens even naar een kleedjesmarkt in de buurt. Voor mij bestaat Koningsdag eigenlijk alleen kijken naar de Koning en zijn gezin op tv en dat vind ik helemaal prima. Het concert van The Streamers vond ik echt geweldig! Nu kon ik mee feesten vanuit mijn woonkamer. Nou ja eerder onderuit gezakt op de bank hangen, het feesten gebeurde meer in mijn hoofd en gezelligheid vond ik op Twitter onder de hashtag #TheStreamers.

Mijn eerste echte baan

Woensdag had ik een gesprek met mijn werkgever en mijn jobcoach. De 6 maanden om werkervaring op te doen, zitten er bijna op. Dus de vraag was hoe het nu verder ging. Ik heb dus geen werkervaringsplek meer, maar een echte baan. Ik blijf er sowieso 6 maanden werken. Ik vind het trouwens nog wel spannend hoe alles met het UWV gaat, mijn salaris zal worden aangevuld met de Wajong. Maar we gaan gewoon zien, hoe dat allemaal gaat.

Ik blijf hetzelfde doen, als wat ik al deed, namelijk WordPress websites maken. Ik houd me voornamelijk bezig met het aanpassen van het uiterlijk van websites. Heel erg leuk en leerzaam om te doen.

Op mijn 17e heb ik 2 jaar achter de kassa in een supermarkt gewerkt, dat was een bijbaantje naast school. Daarna kreeg ik mijn Wajong uitkering. Vervolgens heb ik vooral stage gelopen en vrijwilligerswerk gedaan. En nu heb ik dus mijn eerste echte baan. Ik ben zo blij!

4 gedachten over “Koningsdag en mijn eerste echte baan”

Plaats een reactie