Boten in Suriname met palmbomen op de achtergrond.

Met ups en downs en naar Suriname!

Categorieen:Persoonlijk, Updates

1 reactie

Het gaat de laatste tijd met ups en downs. De laatste tijd ging het toch minder goed met mij. Ik had vaak last van gepieker over hoe het allemaal is geregeld in Nederland voor mensen met een beperking. Vaak voel ik me best afhankelijk van anderen omdat dingen gewoon niet goed geregeld zijn. Ik wil daar ook niet teveel kwijt omdat het anders steeds het zelfde verhaal is. Er komt toch geen verandering in. Maar er is ook leuk nieuws: we gaan naar Suriname!

Naar Suriname

Dat was de down en nu de ups! Het gaat gelukkig al weer stukken beter. Ik heb ook iets om naar uit te kijken: We gaan naar Suriname! Naar familie. Ik ben zo’n 17 jaar geleden voor het laatst naar Suriname geweest en nu ga ik voor het eerst met mijn zoon, als alles goed gaat. Het is namelijk nogal een flink geregel. Maar ik kijk hier heel erg naar uit!.

Positief en happy

Ik heb het gepieker weer los kunnen laten en voel me stukken beter. Ook heb ik nu regelmatig gesprekken met een ergotherapeut om mijn energie weer beter te leren verdelen. Ter ontspanning probeer ik altijd iets te doen om fysiek tot rust te komen, maar ik merkte de laatste tijd dat ik snel overprikkeld raakte en nu leer ik dus bij ergotherapie om ook mentaal tot rust te komen. Iets wat mij mentaal tot rust brengt, vind ik heel moeilijk om te bedenken. Sowieso werkt Headspace heel goed. Ik merk ook dat buiten een stuk fietsen ook goed helpt. Maar dat ik steeds minder op sociale media zit werkt heel goed. Ik ben bijna niet meer actief op Facebook, alleen de pagina’s, die ik beheer en een paar groepen die ik volg, die daadwerkelijk waardevol zijn voor mij. Alleen daarvoor kom ik nog op Facebook. Verder ben ik nog opzoek naar activiteiten die lekker ontspannend zijn voor mijn brein.

Ruimte om te leren

En juist nu ik weer wat meer rust in mijn hoofd heb, lukt het weer beter om me te richten op het leren programmeren. Ik wil nog steeds mijn cursus voor Front-end developer afronden en ik ben PHP aan het leren en hoop ik binnenkort een plugin voor WordPress te kunnen bouwen. Dat komt ook mooi van pas op mijn werk.

Twitter

Over social media gesproken. De dienst die ik gebruik om automatisch blogs te delen op social media stopt met het automatisch delen op Twitter. Dat komt door de veranderingen die Twitter heeft doorgevoerd.

Mocht je mijn blog volgen via Twitter, dan kan het zijn dat blogs later gedeeld worden (en hopelijk vergeet ik het niet) omdat ik het handmatig moet delen. Je kunt me natuurlijk ook volgen via Facebook, Instagram en Mastodon.

Afbeelding van ChickenTikkaMasala via Pixabay

1 gedachte over “Met ups en downs en naar Suriname!”

  1. Een mooi vooruitzicht om naar uit te kijken en vooral een warm weerzien met je familieleden in Suriname. Geen probleem wat het volgen van je blog betreft, dit gebeurt hier via een “e-mail notifiction” 🙂
    Laat gerust eens weten aan wat voor plugin je werkt, misschien kan die wel nuttig zijn voor mijn WordPress site.

    Beantwoorden

Plaats een reactie