hoofd verbeteren

Meer van dit alsjeblieft: Mezelf verbeteren

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Ik ben dit jaar heel erg bezig om aan mezelf te werken. Mijn financiën ben ik bezig te verbeteren, ik mediteer dagelijks,krijg ambulante begeleiding thuis, ben in therapie en ik lees inspirerende boeken.

Ik voelde me namelijk niet al te best. Ik werd negatiever en ik ging meer piekeren. Ik was een druktemaker geworden. Ik werd vaker boos en raakte in paniek. Dit had ik van de week nog. Ik werd rustiger door het van me af te schrijven in een ongepubliceerde blog en door met anderen erover te praten.

Toen ik van het weekend aan het lezen was, zat ik te denken: Ik moet echt dingen gaan veranderen aan mijn eigen gedrag. Mijn emoties beter onder controle leren houden, mijn dagen nog meer structureren. etc. Als ik me aan mijn planning houd, gaat het namelijk best goed.

Mijn leven verbeteren

Ik moest ook aan mijn jeugd denken, aan de vakanties in Frankrijk. Ik mis dat onbezorgde vakantiegevoel. Je kent het vast wel, als je op vakantie bent, je bent opgestaan, net gedoucht, je hebt je haar gewassen, je draagt luchtige kleding en de zon voelt warm aan op je huid. Je voelt je onbezorgd en je geniet van alles om je heen.

Dit gevoel wil ik weer. Ik wil me niet meer druk maken of me zorgen maken. Natuurlijk is het niet realistisch om je nooit meer zorgen te maken en altijd maar blij zijn. Maar die radartjes in mijn hoofd hoeven niet zo hard aan het werk, anders raken ze overprikkeld vanwege mijn CP. Daar word ik alleen maar onrustig en moe van.

Ik wil meer rust, liefde voelen, vrijheid, lucht en ruimte.

Ik ben bezig met een aantal dingen omdat voor elkaar te krijgen en hopelijk lukt het me om dit vol te houden en mijn leven te verbeteren:

Twitter en Facebook van mijn telefoon af

Het eerste wat ik deed ’s morgens was social media bekijken op mijn telefoon. Twitter en Facebook, kunnen me inspireren, maar ook irriteren en enorm afleiden, dus weg ermee. Nu kan ik er alleen nog maar bij via mijn laptop en dat is wennen, maar geeft rust.

Minder meesjouwen: minimalisme

Ik sjouw letterlijk en figuurlijk van alles met me mee. Van chaos in mijn hoofd tot een rugzak vol spullen, als ik onderweg ben. Mijn huis houd ik opgeruimd voor de rust. Dit zou ik ook met mijn rugzak kunnen doen. Weg met de rommel. Mijn rugzak weegt leeg al ruim een kilo, door de ventilatiekanalen en het ergonomische paneel. Hij is nog steeds erg fijn, maar groot en zwaar. En dat maakt me moe. Ik heb een nieuwe, kleinere rugzak gekocht, die ik naast die andere ga gebruiken (een andere tas gaat naar de Kringloop). Net als dat mijn bankstel symbool staat voor nooit meer op afbetaling kopen, staat deze rugzak voor minimalisme. Alleen meenemen wat waarde toevoegt aan je dag (of je leven). En zo is het ook thuis. Alle overbodige rommel weg en overhouden wat waarde toevoegt aan het leven van mij en mijn gezin.

Elke dag mediteren

Sinds ik mediteer ben ik rustiger. Soms gaat het nog steeds mis en ik heb het gevoel dat het echt mis gaat, als ik die dag ’s morgens niet heb gemediteerd. Mediteren geeft rust in mijn hoofd en zorgt (naast een goede nachtrust) dat ik goed aan mijn dag begin.

Lief zijn voor mijn omgeving

Ik ben niet altijd even lief voor mijn omgeving. Niet met opzet, maar vaak wanneer dingen mij frustreren of dwars zitten. Afreageren doen we allemaal wel eens, maar het is niet goed en dit wil ik dus verbeteren. Ik probeer dit te voorkomen door te praten, mij op de positieve dingen te richten en vaker een complimentje te geven.

Verantwoordelijkheid nemen

Mijn verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen geluk en leven. Niemand anders kan dit namelijk voor je doen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met de dingen die ik in de eerste alinea beschreef. Van slachtoffer zijn word je niet gelukkig en we maken allemaal onze eigen keuzes in het leven.

Plannen verbeteren

Door mijn agenda te gebruiken mijn dagen te plannen hoop ik minder chaos in mijn hoofd te hebben en meer rust. Wel moet ik er voor zorgen dat ik niet te veel doe vanwege de beperkte energie.

Elke dag lippenstift dragen

Ik houd van lippenstift dragen. Ik voel me goed als ik dat draag. Er gaat niets boven rode lippenstift! Dus dat wil ik elke dag gaan doen. Vanaf deze week heb ik elke dag lippenstift gedragen. maandag roze, en gisteren en vandaag rode. Wel moet ik het steeds bijwerken. Dat vind ik minder. Maar dat hoort er ook wel een beetje bij. En wie weet vind ik een mooie lippenstift die lang blijft zitten.

2 gedachten over “Meer van dit alsjeblieft: Mezelf verbeteren”

Plaats een reactie