De tv in ons huis

Mijn favoriete programma's op TV

Categorieen:Life, Persoonlijk

2 reacties

Ik houd van een minimalistische levensstijl. Het geeft me rust en overzicht. Een van de weinige dingen dat nou niet bepaald minimalistisch is, in mijn leven is de tv. Ik heb er al eerder over geschreven in 2016. Nu ik het zo teruglees, is mijn visie weinig veranderd en ook de programma’s die ik toen keek zijn weinig veranderd. Wel zijn er een aantal programma’s bij gekomen die ik toen niet keek en nu wel. Dit komt omdat we sinds een aantal jaar een abonnement op Netflix hebben.

TV kijken

Ik vind het heel fijn om tv te kijken in de avond ter ontspanning, maar ook op dagen waarop ik weinig energie heb. Zo ben ik een paar weken geleden begonnen met de serie Suits te volgen op Netflix.

Mijn favoriete tv programma’s

GTST

Nog steeds kijk ik bijna elke avond naar Goede Tijden Slechte Tijden op RTL 4. Dit doe ik al heel lang. Toen ik nog studeerde, was een half uurtje GTST even rustig aan doen na een drukke dag. En dat is eigenlijk wel zo gebleven. Wel is het zo dat wanneer ik ’s avonds weg ben, het niet meer terugkijk. Het is doordeweeks toch elke avond op tv. De laatste jaren was Goede Tijden ook minder leuk, het was langdradig en de verhaallijnen waren saai. Daardoor liepen de kijkcijfers terug, dus is er ingegrepen. Nu zijn er dingen veranderd, waardoor het weer leuk is. De cast is gevarieerder en de verhaallijnen zijn sneller. Vooral de terugkeer van Julian, die zijn gezin mee heeft genomen vind ik erg leuk! Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren.

Heel Holland Bakt

Elk seizoen kijk ik Heel Holland Bakt op NPO 1. Dit wordt op zondagavond uitgezonden. Mijn vriend vindt het niet zo leuk, dus neem ik alle afleveringen op en kijk ik het op de maandagochtend tijdens mijn ontbijt. Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn week te beginnen. Het is namelijk een heel fijn feelgood programma met een gezellige sfeer. Fijn om je dag zo positief te beginnen. Nog een reden waarom ik deze altijd op maandagochtend terugkijk is omdat ik veel te nieuwsgierig ben, naar alle baksels, de meesterbakker van de week en de afvaller. Ik moet dan ook echt Twitter en Facebook vermijden om te voorkomen dat ik er iets van meekrijg.

Je zal het maar hebben

Je zal het maar hebben vind ik een mooi programma om te zien. De mensen met een beperking worden op een positieve manier benaderd. Wat ik wel jammer vind is dat mensen met een handicap of ziekte vaak alleen maar op tv te zien zijn vanwege hun handicap. Hoe leuk zou het zijn om bijvoorbeeld een acteur met een beperking in GTST te zien. Hoewel ik het een mooi programma vind, vergeet ik het vaak te kijken of terug te kijken.

Over mijn lijk

In dit programma worden jonge mensen gevolgd die een terminale ziekte hebben en niet meer lang te leven hebben. Ik vind dit een prachtig programma die mij altijd weer met beide benen op de grond zet. Als je dit programma ziet, dan weet je waar het leven echt om draait.

The Voice of Holland

Blijf ik leuk vinden, alleen is het na 10 seizoenen wat uitgemolken misschien. Toch blijft het leuk om te zien. Ik vind Chantal Janzen heel leuk om te zien in The Voice. Waylon Anouk en Ali zijn ook goede coaches, ze hebben verstand van zaken. Maar wat Lil’Kleine als coach daar te zoeken heeft, begrijp ik totaal niet. Die heeft echt niks zinnigs te melden, met als dieptepunt het ontbreken van zijn mening bij de rapbattle. Anouk sprak hem hier heel terecht op aan. De rest van de ruzie vond plaats achter de schermen, dus dat was niet te zien. Ik hoop dat Kleine volgend seizoen vervangen wordt.

Lucifer

Samen met mijn vriend volg ik de serie Lucifer. De eerste 4 seizoenen zijn te bekijken op Netflix, het vijfde en laatste seizoen moet nog uitkomen. Het gaat over de Duivel zich verveelt in de hel en naar Los Angeles is gekomen. Hier helpt hij de politie bij het oplossen van moordzaken. Ik vind het een prachtige serie. Er zit ook van alles in: romantiek, spanning, humor en drama.

Suits

Sinds een paar weken volg ik de serie Suits op Netflix. De serie gaat over de slimme Mike, die geen diploma heeft, maar per ongeluk komt te werken als stagiair op een advocatenkantoor. Toen de serie op tv begon, heb ik het geprobeerd te volgen. Dat lukte me toen niet, maar nu wel. Ik vind het ook bijzonder dat Meghan Markle in de serie heeft gespeeld. Ze speelde de rol van Rachel en heeft de serie verlaten omdat ze met Prins Harry ging trouwen.

Special

Special is een serie op Netflix. Het gaat over een jongen met cerebrale parese, die een baan vindt op een redactie, los wil komen van zijn moeder en opzoek is naar zijn eigen identiteit. Super herkenbaar aangezien ik zelf CP heb. De acteur die Ryan speelt, heeft ook echt CP. Wat ik ook heel fijn vind is dat elke aflevering maar 15 minuten duurt. Hierdoor vind ik het makkelijker om mijn aandacht tijdens de serie vast te houden. Wat jammer is, is dat ik eigenlijk veel meer wil zien. Maar als het goed is komt er een tweede seizoen aan!

Atypical

Atypical gaat over Sam die autisme heeft. In de serie zien we zijn ouders en zijn zus, die allemaal hun eigen problemen hebben. Sam wil graag zijn eigen pad volgen. Hij wil een relatie en onafhankelijk zijn van zijn familie. Ook weer een serie die voor mij herkenbaar is op bepaalde punten. Seizoen 1, 2 en 3 zijn te zien op Netflix.

Wat kijk jij graag op TV?

PS: Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk trailers in te sluiten die voorzien zijn van ondertiteling, helaas ontbreekt dit bij sommige filmpjes. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “Mijn favoriete programma's op TV”

  1. Ik ben dol op Heel Holland Bakt inderdaad, en WIDM vind ik ook helemaal geweldig! Bij Over mijn lijk ken ik dit seizoen iemand (Jeroen komt uit hetzelfde dorp) dus dat is wel heftig. Ik moet de eerste aflevering nog terugkijken.

    Beantwoorden
  2. GTST, blikken Maastricht, Baantjer. Over mijn lijk kijk ik niet meer. (Maar ik snap wel wat je bedoeld)Vind het moeilijk. En door de ziekte van mijn overleden ouders en broer heb ik minder moeite met mijn aandoeningen. Ik zeg niet dat ik geen last mag hebben, maar door erfelijke ziekte van mijn vader had het zoveel slechter met mij kunnen aflopen. Sinds ik weet dat ik niet hetzelfde krijg als hem ben ik dankbaar voor wat ik wel heb en nog mag meemaken.
    Verder heb ik videoland en kijk ik ook veel series van vroeger.

    Beantwoorden

Plaats een reactie