Mijn kind op sociale media?

Mijn kind op sociale media?

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Komende woensdag is er op de school van mijn zoon een bijeenkomst over sociale media. Ik ga er samen met hem naar toe. Het is een interessant onderwerp, waar we thuis met mijn kind nog niet echt mee bezig zijn geweest. Het is namelijk nog niet ter sprake gekomen.

Ik op sociale media

Zelf ben ik vrij actief op sociale media. Persoonlijk, maar ook vanwege mijn blog en daarnaast beheer ik nog een aantal andere kanalen. Vroeger deelde ik wel foto’s van mijn kind. Maar sinds ik ben begonnen met bloggen, kies ik er bewust voor om de naam en de foto van mijn kind niet openbaar te laten zien. Dit doe ik vanwege zijn privacy.

Soms vind ik het wel jammer omdat ik ook wel eens mijn zoon wil laten zien, net als andere ouders. Toch vind ik het niet fijn om dat te doen. Vroeger deed ik dat wel, maar sinds ik ben begonnen met bloggen, ben ik me een stuk bewuster van wat ik online deel. Heel af en toe deel ik een foto op mijn afgeschermde Facebookprofiel, maar op mijn openbare profielen, deel ik geen naam of foto’s.

Mijn kind op Instagram, Tik Tok of Facebook?

Als mijn zoon zou aangeven dat hij op Instagram zou willen, dan mag dat wel van mij, maar dan moet het wel afgeschermd zijn. Ik vind hem nog te jong voor een openbaar profiel. Daarnaast wil ik wel dat we elkaar volgen, zodat ik een beetje kan zien, wat hij allemaal deelt. Ik wil niet zo’n moeder zijn die op al zijn posts zal reageren. Verder zou ik het wel over privacy willen hebben. Wat kun je delen? Wat kun je beter voor jezelf houden? Of wat doe je als je iets ziet, wat je niet fijn vindt? Etc.

Verder ligt het er ook aan op welk social media kanaal mijn kind wil. Afgeschermde profielen op Facebook, Instagram en Tik Tok zou ik wel goed vinden. Twitter vind ik niet geschikt voor mijn zoon. Snapchat ken ik niet zo goed, dus dat weet ik nog niet. Het kan heel leuk zijn, maar het kan ook best naar zijn, zoals ik laatst vertelde. Zolang ik me niet in allerlei negatieve discussies meng, vind ik het leuk. Sociale media kan heel leuk zijn, je kunt er leuke sociale contacten opdoen, dingen delen (groot en klein) met familie, vrienden of iedereen. Ik vind het ook leuk om foto’s van familie te zien, die zou ik anders niet zien.

Ik zou mijn kind niet willen verbieden om Instagram, Tik Tok of Facebook te gebruiken. Twitter wel omdat ik dat echt niet geschikt vindt. Tegenwoordig gebruiken heel veel mensen sociale media en ik denk dat wanneer je het zou verbieden dat je je kind (puber) toch op een bepaalde manier buitensluit. Echt zeker van dit alles ben ik overigens niet. Ik moet me gewoon eens wat meer gaan verdiepen hierin. Daarom ben ik ook erg benieuwd naar de bijeenkomst komende woensdag.

Hier kun je mij trouwens volgen op sociale media:

Wat is jullie ervaring met kinderen op sociale media?

Foto door Tracy Le Blanc via Pexels

2 gedachten over “Mijn kind op sociale media?”

Plaats een reactie