Meedraaien bij Pixel Express

Een dag meedraaien bij Pixel Express

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Een tijdje terug was ik in Hilversum om in gesprek te gaan met Rick Brink, de minister van Gehandicaptenzaken. Via hem kwam ik in contact met de eigenaar van Webstores en Pixel Express. Omdat ik erg geïnteresseerd ben in het bouwen van websites en dit eventueel als werk wil gaan doen, mocht ik een dag meelopen.

Pixel Express

Webstores maakt de wat meer complexere websites en Pixel Express maakt websites en webshops op basis van WordPress voor kleinere bedrijven en ZZP’ers. Ik heb al ervaring met het werken met WordPress, dat is het zelfde systeem waar deze blog ook op draait. Dus leek het een goed idee om eens mee te draaien bij Pixel Express in Hardenberg.

Ik wilde een hele dag meedraaien, zodat ik kon ervaren hoe het is om een werkdag bezig te zijn. Ik ging daarom vroeg de deur uit en was ook redelijk laat thuis. Omdat ik in Hardenberg een langere afstand zou moeten lopen, nam ik mijn driewielfiets mee.


Eerst had ik een kort gesprek met de directeur, die vertelde wie de medewerkers zijn, wat Pixel Express doet en hoe het bedrijf is ontstaan. Daarna keek ik mee met de werkzaamheden van een aantal medewerkers. Ik heb onder andere gezien hoe een layout voor verschillende webpagina’s werd gemaakt, hoe het uiterlijk van een website wordt ontworpen, een andere medewerker vertelde over het hele proces van het eerste gesprek tot het live gaan van de website. En iemand liet zien hoe hij een bepaald filter voor een andere website had gebouwd.

Een lange dag

De dag was lang, maar dat had ik er voor over om te kunnen ervaren hoe het is, zo’n hele dag weg en voor mezelf te bepalen of ik dat wel vol kan houden. Wat ik wel opvallend vond is dat ik het inderdaad wel volhield. De dag vloog voorbij en aan het einde van de dag had ik nog energie. Waarschijnlijk omdat ik alles erg leuk en interessant vond. Ik vond het in het begin wel even lastig om alles te volgen, maar naarmate de dag vorderde ging dat stukken beter. Ik werd pas moe toen ik in de trein naar huis zat, ’s avonds en gisteren heb ik wel rustig aan moeten doen omdat ik erg moe was. Gelukkig had ik mijn fiets mee, anders was het nog erger.

Dit heb ik geleerd bij Pixel Express

In hoeverre je natuurlijk echt iets kan leren op een dag, heb ik de volgende dingen wel opgestoken:

  • Ik weet nu nog meer over de werking van WordPress,
  • Hoe het ontwerp van een website in elkaar zit,
  • Welke programmeertalen er worden gebruikt, dat wist ik wel, maar nu snap ik hoe het wordt toegepast,
  • Hoe een website op basis van WordPress wordt gebouwd. Dat is mijn website natuurlijk ook, maar ik heb een thema gekocht en gedownload en bij Pixel Express bouwen ze dat zelf,
  • Dat werken op een rustig kantoor met een aantal collega’s prettig is, Ik ervaarde de werkzaamheden als rustig en de sfeer was relaxed en prettig, dit zal waarschijnlijk niet altijd zo zijn.
  • En dat het handig is om een groot tweede scherm te hebben naast mijn 13 inch laptop.

Deze ervaring past ook goed bij het Werk Fit Traject wat ik ga volgen, alles wat ik heb opgestoken neem ik mee naar het eerstvolgende gesprek.

De dag vloog voorbij

Ik had nog meer willen laten zien. Zo had ik graag nog wat meer over mezelf willen vertellen en nog een aantal ideeën voor de website op willen schrijven, dit ga ik zeker nog doen. Het was erg leuk en interessant om een dagje mee te kijken met Pixel Express. Het was echt leuk om te zien hoe een website wordt gemaakt en wat erbij komt kijken. Tot op zekere hoogte was het herkenbaar, omdat ik cursussen volg en veel met WordPress bezig ben. Ik vond het puzzelen met de code van een website erg leuk en interessant en zie ik ook vaak dingen op andere websites wat ik mooi en minder mooi vind en bedenk me dan hoe ik dat zou kunnen toepassen of veranderen. Code is inderdaad zo mooi als een gedicht (code is poetry), zoals in de slogan van WordPress staat vermeld. Ik vind het echt leuk om daarmee bezig te zijn en WordPress is gewoon erg interessant.

Als ik het vergelijk met mijn bezoek aan Yoast in 2018, heb ik toch een hele groei doorgemaakt. Ik begrijp alles beter en ik ben het ook steeds leuker gaan vinden. Waar ik eerst meer teksten wilde schrijven, vind ik het bouwen van websites eigenlijk veel leuker. Schrijven is trouwens nog steeds leuk om te doen. Daarnaast heb ik ook nog mijn sociale MWD achtergrond, dus ik houd nog wel alle opties open.

Bedankt voor deze kans!

Ik ben erg blij met deze ervaring, die ik op heb mogen doen. En ik wil bij deze Pixel Express bedanken dat ik een dagje mee mocht kijken. Het was een bijzondere ervaring, die mijn gevoel dat ik ook bij de Realisten Academie en de Harrie trainingen heb: Werkgevers staan echt wel open voor mensen met een arbeidsbeperking. Er zijn alleen meerdere factoren waardoor het in de praktijk best lastig is. Ik word echt blij van dat gevoel en de verhalen die ik keer op keer hoor. Ik zou het mooi vinden als meer mensen met een handicap of ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om op deze manier kennis te maken met een bepaald beroep. In de praktijk bij een bedrijf krijg je daar pas echt een goed beeld van.

Ik ben blij en nogmaals enorm bedankt voor deze dag!

Disclaimer: Deze blog is niet gesponsord of in samenwerking geschreven met Pixel Express of Webstores, maar geschreven op basis van mijn eigen ervaringen.

Afbeelding van Alexander Gounder via Pixabay

2 gedachten over “Een dag meedraaien bij Pixel Express”

  1. Wat leuk en handig, zo’n meeloopdag! Ik werk zelf in marketing/communicatie, en ik denk dat de combinatie van codes/techniek en schrijven die jij leuk vindt (en waar je de skills voor hebt!) wel gewild zal zijn. Niet elke webtechneut kan die vertaalslag naar content en de gebruiker even goed maken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie