Beginnen met meal preppen

Beginnen met meal preppen, maar dan anders

Categorieen:Life

2 reacties

Ik houd van koken en eten, maar vanwege mijn handicap zijn sommige dingen erg lastig tijdens het koken. Snijden bijvoorbeeld. Veel producten snijd ik in mijn foodprocessor of laat ik snijden door anderen. Ik bewaar het voedsel dan in schaaltjes met een schoteltje erop in de koelkast. Om tijd en energie te besparen wil ik van te voren al producten snijden en bewaren, zoals ik bijvoorbeeld laatst met de knoflook heb gedaan. Eigenlijk wil ik beginnen met een soort van meal preppen.

Meal preppen maar dan anders

Meal preppen houdt in dat je op een vrije dag, bijvoorbeeld op zondag, een paar uur in de keuken staat om je avond eten of een gedeelte daarvan voor de hele week klaar de maken. Doordeweeks hoef je het dan alleen maar op te warmen en klaar is Kees. Hier kun je meer lezen over wat het precies is.

Ik denk dat op een dag al het eten klaar maken voor de hele dag voor mij persoonlijk veel te veel is. Het kost me op dat moment erg veel energie. Maar ik kan wel bijvoorbeeld op een dag alvast alle groenten snijden in de keukenmachine. Dat scheelt al afwas en tijd op de dag zelf. Dan hoef ik op de dag zelf minder voor te bereiden en kan het zo de pan in. Het is dan wel beter om het gesneden voedsel te bewaren in goed sluitende bakjes in plaats van schaaltjes met een schoteltje erop.

Voorraadbakjes en lunchboxen

Voorraadbakjes en lunchboxen zijn superhandig om je eten in te bewaren of mee te nemen. Het komt ook goed van pas bij mijn plannen om het eten voor een aantal dagen of de hele week voor te breiden.

Ik heb al heel lang een hele fijne broodtrommel van Mepal. Je kunt er namelijk zowel brood in meenemen, salade of warm eten. Alleen lekt hij als je er iets in doet wat een beetje vocht heeft, bijvoorbeeld tomaat of geroosterde paprika uit pot. Zo had ik op een gegeven moment een lekkende lunchbox in mijn tas, terwijl ik wraps met tonijn en komkommer mee had. Alles was vies. Verder is het een hele fijne lunchbox. Ik ben trouwens ook erg tevreden over de broodtrommels van Mepal, die mijn zoon mee naar school neemt.

Onze collectie bakjes om eten in mee te nemen en te bewaren. Het meeste is niet van ons. Voorraadbakjes zijn ook handig om te meal preppen.
Onze collectie bakjes om eten in mee te nemen en te bewaren. Het meeste is niet van ons.

Mijn eigen lunchbox heeft zijn langste tijd wel gehad, daarom ga ik hem vervangen voor een bakje van Ikea. Ook wil ik een paar voorraadbakjes uit dezelfde serie kopen. De losse onderdelen kun je dan ook uitwisselen. Het lijkt me erg handig om multi-functionele bakjes te hebben in plaats van bakjes voor de vriezer, broodtrommels, fruitbakjes, en voorraaddoosjes in allerlei verschillende soorten en maten. Het meeste wat ik had aan bakjes is van mijn moeder, die heb ik haar inmiddels weer teruggegeven om ze de komende tijd weer te verzamelen. Ze geeft ons namelijk regelmatig eten mee. Daarom wil ik ook maar een paar nieuwe bakjes kopen. Een hele uitgebreide collectie heb ik niet nodig.

Uiteindelijk hoop ik hiermee niet alleen tijd en energie te besparen, maar ook overzicht en rust te creëren en nog minder voedsel te verspillen.

Hoe bewaar jij je voedsel?

Foto door Ella Olsson via Pexels.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Beginnen met meal preppen, maar dan anders”

  1. Oh dat is wel heel slim van je. Ik zie op Pinterest vaak dat moeders meal preppen door slow cooker maaltijden vast te snijden en in de vriezer te doen zodat je op de dag zelf alleen een bakje of zakje om hoeft te keren.

    Zelf vind ik het wel fijn om op sommige dagen al te koken als Marcel op school is want dat scheelt drukte in de avondspits.

    Beantwoorden

Plaats een reactie