dag ik maak het mezelf moeilijk

3 dingen waar ik me het enorm moeilijk mee maak

Categorieen:Persoonlijk

9 reacties

Mijn energie is beperkt en ik er zijn andere dingen waar ik wel beter mijn tijd aan kan besteden. Toch maak ik het mezelf regelmatig heel moeilijk, wat mij enorm veel energie kost. Terwijl ik het eigenlijk wel kan voorkomen, als ik de zaken wat handiger aanpak. Maar hoe moet je deze dingen handig aanpakken? Dat is nog de grote vraag.

Druk maken over wat er gebeurt op sociale media

Ik heb nogal een groot rechtvaardigheidsgevoel, daardoor kan ik me nogal druk maken over bepaalde dingen die ik zie. Dat is vorige week ook misgegaan. Er speelde iets, waar ik me in eerste instantie niet druk om maakte. Later wel en toen ik me daarover uitte, kreeg ik nogal wat kritiek. Gelukkig kreeg ik ook fijne reacties en begrip. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen en verder wil ik er ook niet te veel over kwijt. Maar dit heeft mij wel enorm veel energie gekost.

Sociale media kan heel leuk zijn, maar het kan ook veel energie vragen. Ik heb er een hoop leuke mensen leren kennen en het kan ook leuk en leerzaam zijn. Zelfs van dit voorval heb ik een hoop geleerd. Veel mensen lezen wat ze willen lezen en bepaalde zaken zijn mijn energie echt niet waard, maar ook dat sommige mensen juist heel erg gegroeid zijn en dat je dingen kunt bereiken, als je maar samenwerkt.

Ik heb het inmiddels losgelaten en ik kies er nu voor om juist mijn eigen ding te doen. Zoals schrijven hier op mijn blog over mijn leven, mijn ervaringen en wat mij bezighoudt. Wie het wil lezen, leest het en wie het niet wil lezen, ook goed. Ik vind het echt geweldig dat zoveel mensen mijn blogs lezen en daar iets uit kunnen halen, want dat vind ik naast het hebben van een uitlaatklep wel erg belangrijk.

Dingen op schrijven

Iets heel anders dan het bovenstaande: Ik moet echt alles op schrijven. Voor een deel komt dit door mijn handicap, de informatie die binnenkomt, komt terecht in een chaos in mijn hoofd en wordt heel langzaam verwerkt. Hierdoor vergeet ik veel, dat is niet heel productief en kost energie omdat je je het weer probeert te herinneren.

Aan de andere kant is het ook heel menselijk. Onze hersenen kunnen heel wat informatie opslaan, maar echt alles tot in detail onthouden kan niet. Daarom is het belangrijk om afspraken, taken, informatie etc. op te schrijven. Ik schrijf al best veel op in mijn notitieboek, in Google Keep, in Google Calendar en op de Sticky Notes op mijn laptop. Toch vergeet ik veel dingen wel op te schrijven, zo gaat er een hoop mooie content voor mijn blog verloren. Hiermee maak ik het mezelf heel moeilijk. Ik wil dit wel proberen te verbeteren door eens te kijken of OneNote iets voor mij is. Waarom ik voor OneNote kies? Simpel, ik heb het op mijn computer en het is ook beschikbaar als op voor mijn telefoon met Android. (en IOS) Op mijn laptop heb ik zelfs 2 versies van OneNote, waarom weet ik niet precies, dat moet ik nog uitzoeken.

Op het laatste moment deze blog schrijven, uitstellen dus

Ik ben kampioen uitstellen. Veel dingen stel ik uit, doordat ik het moeilijk vind om dit goed in te plannen. Ook blogs schrijven doe ik vaak op het laatste moment. Ik weet dat ik niet verplicht ben om op vaste tijden een blog te publiceren. Toch doe ik het, want van uitstel komt afstel, anders zou er nooit een blog online komen.

De tijden om te bloggen plan ik over dag in. Maar meestal weet ik niet zo goed wat moet schrijven, vaak ben ik dat alweer vergeten (gelukkig gaat het vaak ook goed!) en komt de inspiratie pas op het laatste moment zoals nu, wanneer ik geen energie meer heb en eigenlijk richting mijn bed moet. Dit is waarom ik OneNote wil uitproberen

Ik ben zelfs vergeten hoe ik deze blog wilde afsluiten, nou ja ik ben wel uitgeschreven voor nu. Waar kun jij jezelf het enorm moeilijk mee maken?

Afbeelding van FotoRieth via Pixabay

9 gedachten over “3 dingen waar ik me het enorm moeilijk mee maak”

 1. Mooie herkenbare blog. Ik vind jou blogs altijd heel helder en gestructureerd gelezen.

  Fijn dat je de situatie hebt kunnen loslaten op social media. Het is zo een energievreter. Ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik hier ook regelmatig last van heb. Zowel op social media als in het echte leven. Net als jij heb ik een groot gevoel van rechtvaardigheid. Ik probeer mij meestal niet te mengen in discussies, maar toch kan ik het niet altijd laten. Dan lijkt het net of ik mij te lang heb ingehouden en ineens komt het er toch uit. Mijn partner zegt ook regelmatig dat ik minder op social media moet lezen. En minder op sommige mensen moet ingaan.
  Ik ben namelijk ook erg goed in het ergeren aan mensen. Met mijn verstand kan ik bedenken. Ik heb er niks mee, dus ga er vandaan. En toch vind ik het echt heel lastig. Wel lukt het mij beter langer in discussies te blijven hangen. Ik geef 1 hooguit 2 keer antwoord en dan is het voor mij nu wel klaar. Maar kan dan alsnog met hele kromme tenen zitten.

  Veel is herkenbaar wat jij schrijft.

  Beantwoorden
  • Dit is precies wat ik ook heb inderdaad. Ook mijn partner zegt dat inderdaad. 😁 Dankjewel voor je compliment. Ik doe altijd mijn best om het mooi en overzichtelijk te houden. 🙂

   Beantwoorden
 2. Heel herkenbaar! Mijn geheugen is regelmatig een zeef en schrijf daarom ook alles op in mijn Bullet Journal. Naast afspraken zet ik daar ook dingen in die ik gedaan wil krijgen / wat ik moet kopen of ergens ophalen. Doe ik dat niet, ga ik zeker iets vergeten.
  Wat je schrijft over je blog en stukken plannen… ik ken het! Blogs plannen vind ik ook lastig. Onderwerpen schrijf ik op in mijn Blogboek, daardoor vergeet ik onderwerpen minder snel. Het blog ook echt schrijven is vaak lastiger. Punten opschrijven als een soort structuur helpen me daarbij.
  Al ben ik ook Kampioene Uitstellen. Ik werk eraan om dat te verminderen. Taken in stukjes hakken van 20 minuten per keer, helpt wel voor mij.

  Ik kan het me zelf vooral heel moeilijk maken door vooraf al zelf in te vullen wat andere mensen zullen vinden of denken over wat ik schrijf. ‘Maar het is mijn mening en mijn verhaal! Je mag iets anders vinden.’ En ja, je niets aantrekken van een ander is een kunst. Het gaat steeds beter merk ik, vooral als ik bedenk dat ’t me vooral meer energie kost in plaats van oplevert…..

  Je hebt een fijne schrijfstijl vind ik! Het lijkt alsof je niet teveel nadenkt over je schrijven, ook zoals je het blog afsluit; heel eerlijk!

  Beantwoorden

Plaats een reactie