moeder

Moederdag: Een ode aan de moeder

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Gisteren was het Moederdag. Meestal ben ik op deze dag bij mijn moeder. We doen eigenlijk niks speciaals. Het is meer dat we gewoon samen zijn. Vaak geven we wel een klein cadeautje. Iets waar mijn moeder iets aan heeft. Als kind maakte ik iets op school en gaven we mijn moeder ontbijt op bed. Dit jaar gaven we haar een mooie waterfles en wat producten van Rituals cadeau.

Nu ik zelf een kind heb, word ik met moederdag ook verwend door mijn zoon. Ontbijt op bed heb ik nooit gehad, maar toen mijn zoon jonger was, maakte hij wel wat voor mij op school en tegenwoordig krijg ik vaak een tekening of een klein cadeautje. Dit jaar kreeg ik een nieuwe Wokpan van Tefal. Mijn pannen zijn al zo oud, dat een nieuwe pan welkom was.

Mijn moeder

Als er een persoon is, die ik het meest bewonder, dan is het mijn moeder. Zij is echt de allerliefste en sterkste vrouw die ik ken. Ze is er altijd voor ons. Ze kan heel lekker koken. Mijn moeder maakt bijvoorbeeld de lekkerste roti die er is. Meestal gaat mijn zoon in de vakantie een paar dagen logeren bij mijn moeder. Zo neemt ze mij een paar dagen wat zorg uit handen, dat scheelt me veel energie. En mijn zoon heeft een leuke tijd bij zijn Nani (Oma in het Hindoestaans, het betekent moeder van je moeder). Natuurlijk mis ik mijn zoon, maar het is ook fijn om even mijn eigen dingen te kunnen doen en rust te nemen en bij oma is mijn zoon in goede handen. Mijn moeder knipt trouwens zijn haar en onze nagels omdat ik dat zelf niet kan. Ik vind het ook niet prettig om mijn nagels door iemand anders te laten knippen dan mijn moeder.

Mijn schoonmoeder

Ik heb ook een geweldige en lieve schoonmoeder. Ze zeggen wel eens dat schoonmoeders niet leuk zijn, nou mijn schoonmoeder is echt heel leuk en lief! Ook zij is er altijd voor ons. Ze helpt ons met strijken en met het huishouden, aangezien we niet in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp. Zonder haar hulp zou het allemaal te zwaar zijn. Daarnaast past ze op op mijn zoon op de woensdagmiddag. Daardoor heb ik wat meer rust en kan ik ook makkelijker afspraken plannen.

Onze moeders zijn allebei heel erg belangrijk voor ons, niet alleen omdat ze ons hebben grootgebracht, maar ook omdat ze ons helpen zoveel ze kunnen. Daar zijn we ze heel erg dankbaar voor en ik ben blij dat we zulke lieve moeders hebben.
Het zijn ook allebei sterke onafhankelijke, maar zorgzame vrouwen, die altijd voor anderen klaar staan en waarop je kunt bouwen.

Ik besef me ook dat niet iedereen zo’n goede band heeft met zijn of haar ouders. Zelf kan ik me dat nauwelijks voorstellen hoe dat moet zijn. Het lijkt me niet fijn. Daarnaast zijn er genoeg mensen die hun moeder moeten missen, dat vind ik altijd erg verdrietig om te horen. Des te meer besef ik me hoe dankbaar en blij we (ik, mijn vriend en familie) moeten zijn met onze moeders en wat ze allemaal voor ons doen en betekenen. Deze blog is een ode aan hun.

Dankjewel voor alles lieve moeders.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay.

2 gedachten over “Moederdag: Een ode aan de moeder”

Plaats een reactie