Opruimen, legosteentjes Orde scheppen in de Chaos

That’s life #11: Legosteentjes update en controle

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Oeps…. Vorige week maandag op 6 mei schreef ik dat vorige week een update zou geven over hoe het die maandag (met de legosteentjes) was vergaan. Dat ben ik helemaal vergeten. Dus bij deze. Daarnaast ben ik gisteren voor controle naar de revalidatiearts geweest.

Maandag 6 mei: Legosteentjes

Maandag 6 mei had ik een hele drukke dag, ik moest verschillende dingen doen:

  • De was ophangen,
  • Samen met mijn zoon de vaatwasser uitruimen,
  • Stofzuigen,
  • Koken,
  • Spullen inpakken voor mijn zoon en ik had fractievergadering.

Dat waren zo’n 4 legosteentjes. Ik heb eigenlijk te veel gepland en gedaan. Alles is gedaan. Hierbij heb ik wel hulp gehad van mijn zoon, mijn vriend en mijn moeder.

Vaatwasser

Mijn zoon heeft ’s morgens de vaatwasser uitgeruimd. Ik probeer hem in kleine stappen te leren de vaatwasser uit te ruimen. Eerst hoefde hij alleen het onderste rek te doen, een paar weken later is daar het middelste rek bijgekomen en over een tijdje gaat hij het rek met het bestek ook uitruimen en later eventueel de vuile vaat in de vaatwasser doen. Deze keer heb ik het bestek gedaan.

Daarna heb ik de was opgehangen. Het was niet heel veel wat in de wasmachine zat, dus dat scheelde ook weer. Nadat ik dat had gedaan, heb ik gedoucht en gegeten. Vervolgens heb ik beneden de keuken, woonkamer en de gang gestofzuigd.

Toen heb ik het even rustig aan gedaan en heb ik middag eten klaargemaakt voor mij en mijn zoon. Daarna heb ik de borden en de pan in de vaatwasser gedaan en ben ik even gaan slapen.

Fractievergadering

Laat op de middag, kwam mijn moeder en heeft ze voor mij de groenten gesneden, die gesneden moesten worden. Daarna heb ik gekookt. Ondertussen kwam mijn vriend thuis en heeft hij de kleding voor mijn zoon ingepakt. Na het eten heeft mijn moeder geholpen met opruimen en heeft ze op de terugweg naar huis, mij afgezet bij het gemeentehuis. Ik ben later door iemand anders weer thuis gebracht. Ik hoefde niet te fietsen, dat scheelt energie op deze dag. Hoewel ik het ook wel lekker vind om naar het gemeentehuis te fietsen. Maar vandaag even niet.

Zo heb ik het toch voor elkaar gekregen om alles te doen. Ik wilde de fractievergadering in eerste instantie afzeggen omdat het misschien te vermoeiend zou zijn, maar achteraf viel het mee. Dinsdag 7 mei heb ik het rustig aan gedaan.

Revalidatiearts

Gisteren had ik een afspraak bij de revalidatiearts in de Sint Maartenskliniek. Een tijdje geleden was ik al op controle geweest, maar ik wilde graag dat de dokter ook even naar mijn spalken keek. Er is daar de laatste jaren namelijk niet meer naar gekeken door een dokter. Mijn vraag was, ondersteunen ze nog voldoende?

Bij mijn beenspalk was dit wel het geval. Mijn been wordt goed ondersteund en ik loop er goed mee. Mijn handspalk, een Silversplint, heb ik nu al zo lang, dat de instrumentmaker (een bedrijf die spaken en protheses maakt) niet meer van het bestaan af wist. Als ik mijn handspalk om heb, dan kan ik mijn vingers niet bewegen, deze blijven krom. Er moet uitgezocht worden, samen met de instrumentmaker of er een andere handspalk moet komen, die misschien wel meer dan alleen mijn duim en pols ondersteunt. Of misschien wel een spalk, die ik ’s nachts moet dragen. Dat is dus nog wel iets wat uitgezocht moet worden, dus binnenkort heb ik weer een afspraak met de revalidatiearts en de instrumentmaker. Ik ben benieuwd!

Hoe was jouw week?

Plaats een reactie