silhouet van een persoon bij een concerrt van een artiest die better than ever is. De foto heeft een oranje gloed.

Nieuw programma op tv: Better than ever

Categorieen:Life, Persoonlijk

1 reactie

Sinds een paar weken is er een nieuw programma op tv: Better than ever. Ik vind het een prachtig programma. Het proces wat de kandidaten doormaakten is voor mij enigszins herkenbaar.

Better dan ever

Bij het programma Better than ever worden oud kandidaten van programma’s als X Factor, The Voice, Idols etc, die niet konden doorbreken, teruggehaald voor een tweede kans. Better than ever wordt gepresenteerd door Martijn KrabbĆ© en Waylon. Er kan er maar een kandidaat winnen, maar er is geen publiek die kan stemmen. De winnaar wordt bepaald door Waylon en alle deelnemers. Er is dus wel een wedstrijd, maar druk is niet aanwezig.


Waar programma’s als The Voice, Idols, X Factor etc. heel groot, druk en geregisseerd zijn, is dit programma, klein, rustig en persoonlijk. Er word echt rekening gehouden met wat de kandidaat wil en er word stil gestaan bij het verhaal (wat is er gebeurd nadat ze meededen aan de grote show?), in plaats van dat je mee moet met wat er wordt gezegd en mee moet met de stroom. Ik vind het een fantastisch programma, het is een verademing tussen alle talentenjachten en grote shows (die ik ook leuk vind om te kijken), wat een relaxed gevoel geeft dit programma. En hopelijk komen de kandidaten er ook better than ever uit, want dat gun ik ze.

Mee met de stroom en verzuipen

Voor mij is het enigszins herkenbaar omdat ik ging studeren, net als veel mensen doen. Ik ging Maatschappelijk Werk en Dienstverlening studeren. Ik heb jarenlang heel hard gewerkt om maar mee te komen. Maar uiteindelijk liep ik helemaal vast en ben ik gestopt met mijn studie. Vervolgens ben ik gaan revalideren en kwam ik erachter, waarom ik vastliep tijdens mijn opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening. Ik kon gesprekken met cliƫnten niet goed voeren en mijn werk niet goed organiseren en zo waren er nog meer dingen, allemaal het gevolg van mijn beperking.

Nu 5 a 6 jaar later is alles anders. Ik werk bij een bedrijf en maak websites. Ik doe werk wat (nog) beter bij mij past en op mijn werk word rekening gehouden met wat ik wel en niet kan, waardoor ik eindelijk goed op mijn plek zit en kan bloeien.

Opbloeien

Het is mooi, wanneer mensen hun talenten kunnen kunnen benutten, maar dan gaat niet vanzelf, het is vaak een lange weg en hard werken. Zo’n programma als The Voice of Holland kan een mooie opstap zijn, naar een succesvolle zangcarriĆØre, net als in mijn geval, het volgen van een studie die kan leiden tot een mooie carriĆØre. Maar het biedt geen garantie voor succes. Het is hard werken en dat blijft vaak onder de radar. Het zou mooi zijn wanneer iedereen succes bereikt op een manier die bij hun past. Succes is voor iedereen verschillend en de weg ernaar toe ook. Uiteindelijk zou het mooi zijn als men op zijn/haar plek, zit en kan opbloeien, net als ik.

Better than ever is elke zaterdag te zien om 21:45 uur op RTL 4.

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

1 gedachte over “Nieuw programma op tv: Better than ever”

Plaats een reactie