Nieuwe maatregelen en een gedeeltelijke lockdown

Nieuwe maatregelen en een gedeeltelijke lockdown

Categorieen:Persoonlijk

8 reacties

Dinsdagavond waren Minister-president Rutte en Minister de Jonge weer op de tv met een persconferentie. Waar ik eerder de maatregelen te vrijblijvend vond, zijn de maatregelen nu een stuk strenger. Ik vind het beter, al vind ik het wel heel erg vervelend voor de horeca, die weer dicht moet. Een troost, er mag wel afgehaald worden.

Maart dit jaar

In maart hadden we al een intelligente lockdown en nu gaan we weer in een gedeeltelijke lockdown. In maart was ik er nog wel redelijk neutraal er onder. Ik begon enthousiast met leren en mijn vriend ging fulltime thuiswerken. Toen de scholen dicht gingen vond ik het wel een stuk lastiger, want we moesten mijn zoon veel helpen met zijn schoolwerk. Ik vond het zwaar. Naar mate er meer routine in kwam, ging het trouwens wel beter en de school hielp op afstand waar ze konden. Het was een hele opluchting toen de scholen weer open gingen. In ieder geval werden de praktijklessen weer op school gegeven, dat was een hele vooruitgang, want die waren het moeilijkst om thuis te doen. Helemaal fijn was het, toen de scholen weer helemaal open gingen.


Door de nieuwe maatregelen in een tweede gedeeltelijke lockdown

Nu is het oktober en de besmettingen stijgen enorm snel. Daarom zijn er gisteravond strengere maatregelen in gegaan. Ik ben blij dat er nu eindelijk een mondkapjesplicht komt. Wel vind ik dat er een uitzondering moet komen voor mensen die vanwege hun aandoening geen mondkapje kunnen dragen.

Ook zitten we nu dus in een gedeeltelijke lockdown waarbij we zoveel mogelijk thuis moeten blijven en thuiswerken. Maar ik ben blij dat de scholen nog open blijven en dat daar mondkapjes verplicht zijn. Ik vind dat beter voor het welzijn van de kinderen, het onderwijs en er is minder druk op ons als ouders. Hopelijk kunnen de scholen op deze manier openblijven, maar als ze toch dicht moeten, dan moet het maar. Voor de fysiotherapie geldt hetzelfde, dat is voor mij heel erg nodig.

In tegenstelling tot bij de eerste lockdown, voel ik me veel minder goed. De wereld en de mensen worden er niet leuker op. Mensen doen naar tegen elkaar. Ik erger me aan het gedrag van mensen die de maatregelen niet serieus nemen en alle discussies over de maatregelen, het kabinet en de mondkapjes op (sociale) media. Doe gewoon wat je wordt gevraagd en neem je verantwoordelijkheid.

Ik probeer me maar te richten op de dingen die wel goed gaan en ga ik bepaalde mensen en bepaalde onderwerpen negeren op sociale media. Niet omdat ik die mensen niet aardig vind, maar meer uit zelf bescherming, want ik kan het maar moeilijk loslaten. Weg van social media wil ik niet, ik heb juist ook leuke nieuwe mensen leren kennen waar ik veel van kan leren. Ook probeer ik mijn mening maar voor me te houden, omdat ik geen discussie wil en ventileer ik die maar hier op mijn blog.

Goed door deze gedeeltelijke lockdown heenkomen.

Ik vind het belangrijk om zo goed mogelijk door deze lockdown heen te komen. Daarom wil ik me voornamelijk richten op de leuke dingen, mijn cursus en het vinden van een werkervaringsplek, want die heb ik ook nog steeds niet. Gelukkig heb ik wel goede reacties gehad op mijn oproep en kijk ik ook buiten het werkgebied, zodat ik toch alvast aan een aantal doelen kan werken. Ook probeer ik hier en daar meer ervaring op te doen. En ik wil nu eindelijk ook eens mijn blog een grote make-over gaan geven. Veel te doen dus!

Hoe ziet voor jou deze gedeeltelijke lockdown eruit? Stay safe! 💖

Afbeelding van Tumisu via Pixabay

8 gedachten over “Nieuwe maatregelen en een gedeeltelijke lockdown”

 1. Voor ons verandert er niets. Wij zijn al de tijd thuis gebleven. Ik doe boodschappen en we maken wandelingen. Totaal niet erg. We vinden het thuis heerlijk. Schilderen, lezen, fotograferen, in de tuin werken, huishouden, koken, bakken, contact via de sociale media.

  Ik ben ook blij met de mondkapjesplicht. Ik heb mensen in mijn vriendenkring die totaal anders denken dan ik. Heel raar en pijnlijk om te ontdekken. Ik verbaas me over de bronnen die zij hanteren en die hun mening vormen. Succes met je oproep.

  Beantwoorden
 2. Ik ben het helemaal met je eens, al vind ik de sluiting vd horeca moeilijk te begrijpen. Voor mij verandert ook niet veel nu ik tijdelijk weer aan huis gebonden ben. Gelukkig heb ik veel hobby ’s en zijn er leuke blogs om te lezen 👍👍

  Beantwoorden
  • De sluiting van de horeca is inderdaad lastig, vooral omdat het daar zo goed gereguleerd werd. Maar ik denk dat ze het aantal onnodige bewegingen willen beperken, toch is het voor die ondernemers heel lastig. Ik heb met ze te doen.

   Beantwoorden
 3. Ben het helemaal met jou eens. Net als jij voel ik mij minder goed als in de eerste lockdown en probeer mij te richten op mijn opleiding. Om na deze crisis terug te gaan naar mijn werkervaringsplek.

  Zoals jij de fysio nodig heb, heb ik het medisch zwemmen en fitness bij Heliomare nodig, maar als het echt niet anders kan is het zo.

  Het is lastig dat groeperingen zo de kont tegen de krip gooien. We moeten het met zijn allen doen.

  Ik hoop voor jullie ouders en kinderen dat de scholen open kunnen blijven. Zorg goed voor je zelf en elkaar. Het is een lastige tijd.

  Liefs, krista

  Beantwoorden
 4. He Rosita,

  Wat goed dat je wel bezig kunt en wilt blijven met allerlei dingen die je juist energie geven!
  Net als jij (en zeer waarschijnlijk meer mensen) stoor ik me aan de groep mensen die nog steeds niet helemaal schijnen te begrijpen waarom we dit allemaal doen! Ik probeer dan ook zoveel mogelijk van sociale media vandaan te blijven. En ik kijk / lees maximaal twee keer per dag het nieuws. Dat deed ik al langer en dat bevalt me nog steeds goed. Vooral om te voorkomen dat ik mezelf bang maak. Bewust ben ik bezig met andere dingen dan C. Al kun je er helaas heel vaak niet omheen. Mensen willen het er gewoon over hebben. Dat vind ik lastig, daarom zoek ik contacten ook niet echt op… Nu hebben we het er ook weer over 😉

  Omdat ik tijdens de eerste keer dat we gedeeltelijk op slot gingen een goed werkende dagplanning heb laten maken door mijn coach, gaat het goed. Ik weet wat ik kan doen nu ik niet naar mijn vrijwilligerswerk kan. Als het zo blijft, is het voor mij goed te doen.
  Goed op mezelf passen en (mentale) gezondheid in de gaten houden… Vooral dat is een uitdaging momenteel.

  Zorg goed op jezelf en je gezin! En echt; zoals je het doet, doe je het goed!

  Liefs,

  Petra

  Beantwoorden
  • Ja ik volg ook alleen maar de hoogtepunten. Heel af en toe kijk ik nog een talkshow als ik wat meer wil weten en de persconferenties van Rutte en De Jonge vind ik prettig. Een dagplanning is zeker belangrijk. De ene keer gaat dat heel goed hier, maar vaak gaat het ook nog mis. Zorg jij ook goed voor jezelf!

   Beantwoorden

Plaats een reactie