Leuke dingen tijdens corona

Een blog vol lichtpuntjes #11: de leuke dingen

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

We zitten nu alweer halverwege oktober. De besmettingen met het coronavirus lopen behoorlijk op. Dat betekent dat er waarschijnlijk wee strengere maatregelen komen. Er was al een dringend advies om mondkapjes te dragen. De wereld wordt er niet leuker op als je de nieuwsberichten zo leest. Ik probeer me daarom maar vast te houden aan de leuke dingen, want gelukkig zijn er ook nog leuke dingen in tijden van Corona.

Nieuwe jas

Sinds lange tijd kocht ik een nieuwe jas voor mezelf. Ik draag al heel lang dezelfde tussenjas die ik lang geleden bij H&M kocht. Ik denk dat ik die jas zeker al 8 a 10 jaar heb. Op zich is het een prima jas, maar als je op de fiets zit moet je echt een sjaal om doen omdat de wind aan de bovenkant dwars door de jas heen waait. Ik heb nog een dikke jas van G-Star RAW, die begint bij de mouwen te slijten. Dus kocht ik een mooie grijsgroene jas van Only bij Wehkamp. Deze jas sluit bovenaan goed af en de kleur is echt prachtig. Dit is eens wat anders dan zwart of grijs. Ik houd trouwens erg van dit model met een ceintuur om de middel. Het staat vrouwelijk en netjes en mijn figuur komt er goed in uit.

Mijn zoon maakte pizza

Afgelopen zaterdag bakte mijn zoon samen met mij vriend. Hij had dat al eens eerder gedaan met een kant en klare pizzabodem met tomatensaus erop. Dat was niet zo’n succes omdat de bodem echt niet lekker was, het smaakte naar karton. Deze keer hadden ze kant en klaar pizzadeeg, dat je alleen maar hoefde uit te rollen, waar tomatensaus bij zat, dat hoefde je er alleen nog maar op te smeren. Hoewel mijn voorkeur wel uit gaat naar zelf gemaakt pizzadeeg, was dit erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar, ook met dit kant en klare deeg.


Achter de computer met muziek

Zoals je weet ben ik sinds het begin van de coronacrisis bezig met het leren van webdevelopment. Het gaat enorm goed, na HTML, CSS, Javascript, Bootstrap, Command Line en Git, leer ik nu React. Ik zit dus erg veel achter mijn computer op mijn eigen werkplek in een hoek van de woonkamer. Het nadeel is wel dat ik nogal snel afgeleid ben door omgevingsgeluiden. Ik merk dat ik me beter kan concentreren als ik mijn koptelefoon op heb. Ik vind het dan ook heerlijk om tijdens het werk en leren naar mijn favoriete muziek te luisteren. Alleen het nadeel is dat ik mij zoon niet hoor als hij voor de deur staat. Daar moet ik nog iets op verzinnen.

Nieuwe contacten en leuke dingen

Ik heb de afgelopen maanden ook een aantal andere webdevelopers leren kennen. Het zijn hele leuke mensen en ik heb al veel van ze mogen leren en hulp van ze gehad. Zo heb ik met behulp van verschillende mensen uit eindelijk een hele website op mijn eigen computer werkend gekregen. Super leuk en ik ben ze heel erg dankbaar daarvoor.

Afbeelding van Rahul Pandit via Pixabay

4 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #11: de leuke dingen”

  1. Wat een mooie vorm en kleur heeft de jas. Leuk, he, zoiets ineens te hebben. En die koptelefoon lijkt me ideaal. Je maakte me een beetje vrolijker met dit nieuws. Groeten van Geri.

    Beantwoorden

Plaats een reactie