Orde scheppen in de chaos. Hoe?

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Het is een chaos in mijn hoofd. Ik wil zo ontzettend veel, dat het me niet lukt om de dingen klaar te spelen. Ik loop wel met 8 a 9 dingen in  mijn hoofd en het lukt me niet om daar structuur in  aan te brengen. Dus nu is het tijd om orde te scheppen in  de chaos en mijn hoofd leeg te maken. Dat ga ik doen door gewoon mijn hoofd leeg te bloggen en het met jullie te delen.

Zoveel willen

Ik wil zoveel. Ik ben altijd al iemand geweest, die veel wil. Dit kon je bijvoorbeeld al lezen in de blog over wat ik allemaal wil leren. Ik ben nu met verschillende dingen bezig. Inmiddels heb ik geleerd blind te typen met een hand. Dat gaat heel goed. Ik ben Photoshop meer gaan gebruiken en ben mij daarin nog steeds in aan het verdiepen. Daarnaast ben ik begonnen met HTML leren, ben ik me aan het bedenken of ik wil gaan vloggen en hoe ik dat ga aanpakken. Ik ben me aan het oriënteren op werk en daarnaast heb ik nog het huishouden om te doen en mijn gezin om voor te zorgen.

En als laatste ik spelen er nog wat dingen door mijn hoofd wat betreft de blog. Ik heb nu een ander thema en ben er superblij mee, maar die categorieën zijn niet meer up to date en ik wil iets met de quotes doen, die ik wekelijks op sociale media deel. Dat zijn dus al 8 a 9 dingen waar ik allemaal mee rondloop. Ik vind het ook lastig om te kiezen, wat ik als eerste zal gaan doen. Natuurlijk staan mijn gezin en het huishouden op plaatst 1 en 2. Maar voor de rest?

Waarom is chaos lastig?

Chaos is moeilijk om mee om te gaan. Ik merk aan mezelf dat ik moe word van alles wat er in mijn hoofd rondspookt en het gaat ook van hak op de tak. De ene keer ben ik bezig met html leren en dan volg ik weer een fotografiecursus of ben ik aan het prutsen met mijn blog. Zo kan ik me niet focussen en kan ik ode dingen niet leren, die ik graag zou willen leren. Er zit weinig structuur in mijn dag, waardoor ik het idee heb, dat ik als een kip zonder kop aan het rondrennen ben. Tijd om hier wat aan te gaan doen dus.

Tijd om orde aan te brengen in de chaos

Ik ga de komende tijd meer aandacht besteden aan de volgende onderwerpen: Structuur aanbrengen, plannen, productief zijn en blijven, een ding tegelijk doen, opruimen en prioriteiten stellen. Zo wil ik orde scheppen in de chaos. Plannen komt ook weer terug. Ik heb al eerder over plannen geschreven, maar hert kan nog steeds beter en meer gestructureerd naar mijn idee. Ik wil niet perfectionistisch zijn, maar ik merk dat het voor mij nog steeds beter kan. Er blijven namelijk regelmatig dingen mis gaan, zoals deze chaos.

Hoe schep jij orde in de chaos?

 

 

 

 

2 gedachten over “Orde scheppen in de chaos. Hoe?”

 1. Een creatieve geest zit altijd vol plannen.
  Ik trap ook nog vaak in deze valkuil. Ik mag van mezelf niet meer nieuwe dingen beginnen als ik nog projecten heb lopen. Boeken waar ik toch niet aan toe kom, gaan weer het huis uit. Ik mis ze niet en anders kan ik weer opnieuw lenen.
  Keuzes maken tussen wat iets oplevert en wat alleen maar moeite kost. Zo ben ik er mee bezig.

  Beantwoorden
  • Dat is een heel goed idee! Voor mij ligt het iets ingewikkelder. Vandaar dat ik de komende tijd hier wat meer aandacht aan ga besteden. Ik vind het al heel lastig om prioriteiten te stellen en keuzes te maken.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen functioneren. Voor meer informatie en instellingen, lees de   Privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je op deze website toestaat. Klik op de knop " Bewaar cookie-instellingen" om je keuze toe te passen.

Functionele cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken.

Analytische cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van analytische cookies om deze website te analyseren en te optimaliseren voor onder andere de bruikbaarheid.

Sociale mediaRulesbyrosita.nl plaatst cookies voor sociale media om u inhoud van derden, zoals YouTube en Facebook, te laten zien. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

AdvertentiesRulesbyrosita.nl plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

OverigeDeze website plaatst cookies van derden en van andere diensten van derden, die geen analytische, sociale media of advertenties zijn.