Maatschappelijk

Revalidatie week 11 en 12

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Mijn revalidatie in de Sint Maartenskliniek zit er bijna op. Het gaat beter dan in week 10, maar het kan veel beter.Ā Nog steeds heb ik gesprekken met een maatschappelijk werker en psycholoog. Ook heb ik ergotherapie.

Week 11

Deze week was het heerlijk weer. De lucht was zelfs prachtig blauw, dat maakte het ziekenhuis bezoeken een stuk prettiger.

Dinsdag 14 maart

Vandaag had ik ergotherapie. Ik begreep de opdracht uit de trainingsmodule niet zo goed en ik besloot dat te bespreken met mijn ergotherapeut. Ik wist niet zo goed, hoe ik de tijdsdrukstrategieƫn aan anderen kon uitleggen en hoe ik dat dan moet toepassen. Daarnaast vond ik het erg lastig in verschillende situaties te zien waar tijdsdruk bij komt kijken en waar niet en het goed plannen van een situatie waar tijdsdruk bij komt kijken, dus voor volgende week poging twee van het maken van deze opdrachten.

Ik vulde al een tijdje de activiteitenweger niet meer in. Door al dat plannen in mijn eigen agenda, kwam ik er eigenlijk niet meer aan toe om hiernaast nog de alles in de activiteitenweger te plannen. De ergotherapeut legde uit dat dat nu ook niet hoeft. Wanneer alles gewoon goed gepland is in mijn agenda en ik weet wat ik op een dag moet doen is dat voldoende. Door goed te plannen verminder ik de tijdsdruk en zorg ik voor voorspelbaarheid. Dat geeft rust en overzicht, daardoor hou ik meer energie over.

Maatschappelijk werk

Vandaag had ik ook een afspraak met het Ā maatschappelijk werk. Ik vertelde dat ik heb besloten om te stoppen met mijn opleiding. We bespraken wat de gevolgen zijn van het stoppen met de opleiding:

  • Ik moet me uitschrijven bij de opleiding.
  • Een afspraak maken met een decaan, deze heb ik inmiddels gemaakt en gehad.
  • Een afspraak maken met iemand van de opleiding.
  • Het UWV bellen om te informeren, hoe ik aan het werk kan op den duur.

Ook Ā besprak ik met de maatschappelijk werker, waar ik tegenop zie als ik ga werken. Waarschijnlijk is werken op HBO niveau voor mij niet te te doen, dus moet ik werken op een lager niveau. Mijn intelligentie sluit dan wel weer aan op HBO niveau, alleen kan ik niet zo snel. Ik ben daardoor bang dat het werk wat ik eventueel ga doen saai wordt of fysiek juist meer van mij vergt.

Woensdag 15 maart

Ik had een afspraak bij de psycholoog. Ik moest er om 9:30 uur zijn, dus van te voren plande ik mijn ochtend in en zette ik het reisadvies voor de trein en de bus in mijn agenda. Dat geeft rust, hierdoor kwam ik redelijk uitgerust aan in het ziekenhuis.

We bespraken weer verschillende situaties waarin ik weer eens tegen mezelf aanliep. ik heb af en toe wat problemen met mijn eigen emoties, wanneer het niet zo goed met mij gaat. De psycholoog raadde me aan om meer lotgenotencontact te zoeken. Gelukkig heb ik dat steeds meer en dat voelt goed.

Daarnaast bespraken we mijn dagbesteding, wanneer ik stop met met de revalidatie. Dan heb ik namelijk een hoop tijd over. Natuurlijk moet ik zorgen voor mijn gezin en doe ik het huishouden, maar ik vind het ook belangrijk om iets voor mezelf te hebben. We bespraken de mogelijkheden van het bloggen. Ik denk dat ik meer hier mee bezig ga. Ik heb namelijk nog zoveel te vertellen en te bereiken hiermee.

Mijn volle rugzak met handdoek, laptop, lunch en appelsap.

Week 12

Deze week was voor mij qua emoties een flinke achtbaan. Ik zat dus niet echt lekker in mijn vel. Het is de op een na laatste week van de revalidatie en volgende week dinsdag is de laatste dag. Deze week had ik afspraken met de ergotherapie, maatschappelijk werk en de revalidatiearts. Helaas is er deze week geen afspraak met de psycholoog.

Dinsdag 21 maart

Vandaag had ik een afspraak met de ergotherapeut. We hadden het nogmaals over de trainingsmodule niet plannen maar rennen, waar nu meer aan heb gewerkt, maar nog steeds niet helemaal uitkwam. Ik merk dat ik het nog steeds erg lastig vind om voor uit te denken. Wel plan ik al meer in mijn agenda, wat enorm goed werkt. Daarnaast hebben we nog even besproken hoe je kleiner voedsel, zoals bijvoorbeeld een rode peper, schoonmaakt en klein snijdt.

Maatschappelijk werk

Ik had vandaag ook een afspraak bij maatschappelijk werk. We bespraken hoe het is om bijna klaar te zijn met de revalidatie. Ik vind namelijk dat ik zelf nog lang niet klaar ben om te stoppen. Er werd uitgelegd dat het ook wel goed kan zijn om te stoppen, zodat ik rust krijg. Een revalidatietraject is namelijk behoorlijk intensief. Daarnaast heb ik nu alle rust om het geen wat ik allemaal heb geleerd, toe te passen en dit stukje CP weer te accepteren.

Het leuke was trouwens dat vriendin J. (inmiddels kan ik haar echt een vriendin noemen), langs in het ziekenhuis. Haar moeder had vandaag toevallig ook een afspraak en dan konden wij even bijkletsen. Dat vond ik heel erg lief van haar.

Toen ik in de trein terug zat kreeg ik een bericht, waar ik heel erg verdrietig van werd en later echt heel boos om werd. Te persoonlijk om hier te bespreken, maar dat was wel iets waar ik heel erg over aan het piekeren was. Hierdoor heb ik woensdag ook niks voor mijn blog kunnen doen bijvoorbeeld.

Donderdag 23 maart

Vandaag had ik een hele drukke dag met drie afspraken, dus ging ik de deur uit met een hele volle rugzak. En ik had een mooie succeservaring opgedaan met het omgaan met tijdsdruk, toen er een wisselstoring was tussen Arnhem en Nijmegen. Ik was namelijk op tijd vertrokken.

Eerst had ik fysiotherapie, gewoon hier bij een praktijk in het dorp. Daarna had ik een afspraak met de revalidatiearts, waar we de behaalde resultaten van het traject bespraken. Het was zoals gewoonlijk een heel fijn gesprek. Ook legde ze uit dat het voor nu goed was om te stoppen, het kwam op hetzelfde neer als wat de maatschappelijk werker ook al zei.

Als laatste had ik een afspraak met de decaan om alles te regelen omtrent het stoppen met school. Dit was ook een fijn gesprek, daarna heb ik afscheid genomen van een aantal docenten op school. Ik vond dit heel moeilijk om te doen.

Later deze week had ik ook weer een heel persoonlijk heftig moment, daarmee ben ik aan het einde gekomen van een heftige week.

Plaats een reactie