planten in huis

Review: Je planten verzorgen met Plantsome.

Categorieen:Life

2 reacties

Ik heb totaal geen groene vingers. In mijn vorige huis had ik daarom geen planten. Als ik ze kreeg, dan gingen ze vanzelf wel dood. Dat gold voor zowel kamerplanten als de planten op mijn balkon. Ik wist ook nooit wat voor planten geschikt waren voor het balkon. Daar stond namelijk de hele dag de zon op en was er geen schaduw. Dus het was vaak veel te heet voor planten. In dit huis had mijn vriend een paar orchideeën en 2 verschillende soorten boompjes, die vrij makkelijk te verzorgen waren. Mijn schoonmoeder gaf ze altijd 1 keer in de week water.

De planten tijdens Corona

Aan het begin van de Coronacrisis kwam mijn schoonmoeder niet meer en kregen de planten geen water meer. Ik vergat dat namelijk steeds. Wanneer ik dan erachter kwam dat de planten water nodig hadden, gaf ik ze wat water. Vervolgens vergat ik de planten weer water te geven. Ook wist ik later niet meer wanneer ik de planten voor het laatst water had gegeven. Uiteindelijk heeft maar een orchidee het overleeft. Vervolgens kochten we nieuwe planten, een grotere palmboom (Howea) voor naast de koelkast, Aloë Vera, Bromelia, een vetplantje en een (Radermachera sinica).


Ik ben niet goed in het verzorgen van planten, ik wist niet hoe ik ze moest verzorgen en wanneer en hoeveel water ze nodig hebben. Toch vind ik het fijn om planten in huis te hebben. Het maakt de ruimte wat levendiger, gezelliger en veel planten zuiveren ook de lucht.

Plantsome

Omdat ik niet wist hoe vaak ik de planten water moest geven, zocht ik een app in de Playstore, die mij daarbij kon helpen. Als er apps bestaan die je helpen herinneren genoeg water te drinken en je herinnert aan je medicijnen, dan is er vast ook wel een app die je herinnert om je planten te verzorgen en je vertelt hoe je dat dan moet doen. En ja hoor, daar was Plantsome!

Plantsome, opgericht door twee broers, is een webwinkel die kamerplanten en bijbehorende accessoires verkoopt, zoals sierpotten. En ze hebben dus een app die je helpt bij het verzorgen van je kamerplanten. Ik word er helemaal blij van, want dankzij deze app vergeet ik mijn planten geen water meer te geven. De app vertelt me wanneer ik dan moet doen, hoeveel water ze moeten krijgen en wanneer ze eventueel extra voeding nodig hebben. Nu kan ik het gewoon niet meer vergeten.

Hoe werkt Plantsome?

In de app worden planten amigo’s genoemd. Je kunt ze toevoegen door te tikken op “wil je een nieuwe amigo toevoegen?” Vervolgens kun je de jouw kamerplant zoeken of selecteren in de lijst. De kamerplanten die Plantsome verkoopt in de webshop hebben allemaal een eigen naam gekregen. Zo hebben ze de Aloë Vera de naam Vera gegeven. Dat klinkt een stuk gezelliger en het is een stuk makkelijker te onthouden dan de Latijnse naam. De andere planten in de datebase, hebben gewoon hun Latijnse namen.

Heb je je plant gevonden? Dan geef je hem een naam, vul je in wanneer je hem hebt gekocht, maak je eventueel een foto, voer je de lengte van de plant in en geef je aan hoeveel zonlicht de plant krijgt op een dag. Als laatste geef je aan of je naast watermeldingen ook voedingsmeldingen wil krijgen.

Vervolgens laat de app je weten wanneer je je plant water moeten geven en wanneer je hem plantenvoeding moet geven. Je kunt ook instellen dat je een notificatie krijgt op een bepaald tijdstip. Dit maakt het erg makkelijk om je planten te verzorgen. Wat ik vooral fijn vind is dat de app ook aangeeft hoeveel water een plant nodig heeft. Dit vind ik vooral fijn omdat ik het niet zo goed kan inschatten.

Webshop

Via de app kun je naar de webshop, dus als je nog een kamerplant wil kopen of iets anders wat je nodig hebt om je planten te verzorgen, kun je dit gewoon bestellen bij Plantsome. Oh ja en niet geheel onbelangrijk. in de app en op de website staat allerlei informatie over (jouw) kamerplanten, waar ze vandaan komen, of ze giftig zijn voor kinderen en/of dieren en hoe je ze moet verzorgen. Plantsome bezorgt alles bij je thuis en alsof dat allemaal niet genoeg is, ze hebben ook nog eens een duurzame missie.

Planten in de tuin

Ik zou het ook leuk vinden als Plantsome ook tips en advies zou geven over hoe je je tuin kunt verzorgen en inrichten. Want dat is hier ook nog een ding, naast dat het fysiek gezien voor mij lastig is om de tuin te onderhouden. We hebben daar trouwens wel hulp bij, maar sinds de Coronacrisis vonden we dat ook niet verantwoord. Zowel onze voor- als achtertuin is een rommeltje. Inmiddels zijn we wel bezig om de bomen eruit te halen omdat ze veel te groot zijn om te verzorgen.

Het ophangbord
Het ophangbord

De app en website

De app en de website zien er prachtig uit, er zijn nog wel een paar verbeterpunten. Er zitten wat bugs in. Zo wilde ik mijn vergeten wachtwoord opnieuw opvragen, maar ik heb geen mail gekregen waarmee ik mij wachtwoord kan opvragen. Verder kun je in de Android app niet de planten een voor een afvinken en je kunt dat ook niet ongedaan maken. Ook kun je niet wat verder vooruit kijken. Zo weet ik bijvoorbeeld niet wanneer ik in september mijn planten moet verzorgen. En in de app is er een gedeelte “coming soon”, waar nog meer informatie komt over planten en het verzorgen ervan in een toekomstige update. Lijkt me handig, maar ik vind het voor nu wat vaag. Over het algemeen ben ik zeer te spreken over Plantsome en deze prachtige, handige app. Nu lukt het mij ook om mijn planten te verzorgen.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Disclaimer: Deze review is geschreven vanuit mijn eigen ervaringen en niet in samenwerking met Plantsome.

2 gedachten over “Review: Je planten verzorgen met Plantsome.”

Plaats een reactie