Twee kippevleugels op een bord

Superlekkere Sticky kippenvleugels uit de oven.

Categorieen:Life

Geen reacties

Mijn vriend houdt van vlees. Twee weken geleden waren we 8 jaar samen. Ik hou zelf enorm van koken en besloot hem te verrassen door kippenvleugels voor hem te maken. Het was een spontaan idee en het was een enorm succes, want het smaakte erg lekker! Omdat ik het recept graag wilde delen op de blog, heb ik het een paar dagen later weer gemaakt. Dat vond mijn vriend natuurlijk helemaal niet erg;-). Bij deze het recept voor sticky kippenvleugels uit de oven.

Sticky kippenvleugels uit de oven

De ingrediënten
De ingrediënten

Wat heb je nodig:

  • 500gr kippenvleugeltjes,
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker,
  • 2 eetlepels ketjap manis,
  • 6 eetlepels ketchup,
  • 1 eetlepel zonnebloemolie,
  • 1 eetlepel honing,
  • Cayennepeper naar smaak, ik gebruikte 1 theelepel,
  • Pimentkorrels.
De benodigdheden voor de marinade in de schaal.
De benodigdheden voor de marinade in de schaal.

Zo maak je de sticky kippenvleugels:

Doe de basterdsuiker, ketchup,ketjap, zonnebloemolie, honing, cayennepeper en pimentkorrels in een grote schaal en meng dit goed door elkaar. Dit is de marinade. Vervolgens doe je daar de kippenvleugels bij. Dek de schaal af en zet minimaal een uur in de koelkast om te marineren. Hoe langer je de kip, marineert hoe beter de smaak in de kip trekt.

De marinade.
De marinade

Tip: Maak de marinade een avond van te voren en laat de kip de hele nacht in de koelkast marineren.

De kip minimaal 1 uur laten marineren
De kip minimaal 1 uur laten marineren

Wanneer na minimaal een uur de smaken in de kip zijn getrokken, kan het in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippenvleugels in een braadslede, bestrijk met een kwastje de kippenvleugels in met wat van de overgebleven marinade en haal de pimentkorrels weg.

De kippenvleugels in de braadslede.
De kippenvleugels in de braadslede.

30 Minuten op 180 graden in de oven

Zet de braadslede in de oven en bak het 30 minuten. Keer de kippenvleugels een aantal keer om en bestrijk de kip opnieuw in met het marinademengsel tijdens het bakken. Laat de kip nog minimaal 10 minuten bakken, nadat je voor de laatste keer de kip hebt ingesmeerd met de marinade. Dit om kruisbesmetting te voorkomen. Desnoods laat je de kip iets langer bakken. Daarna zijn de kippenvleugeltjes klaar.

De halfgare kip omkeren en opnieuw insmeren
De halfgare kip omkeren en opnieuw insmeren. Dit gaat weer in de oven.

Ik heb zelf een heteluchtoven en ik vond het best lastig om de oven goed op temperatuur te houden omdat de kip meerdere keren met marinade bestreken moest worden. Daarom heb ik de kip op 200 graden gebakken. Het is namelijk erg belangrijk dat de kip goed gaar is. Dit is per oven weer verschillend, hou daar rekening mee.

Het eindresultaat van sticky kippenvleugels uit de oven
Het eindresultaat

Mocht je nu geen pimentkorrels hebben of niet van pittig houden, dan kun je de pimentkorrels of de cayennepeper ook weglaten, of juist nog meer peper toevoegen als je juist wel van pittig houdt. Het plakt lekker aan je vingers, maar dat maakte de kippenvleugeltjes absoluut niet minder lekker! De kippenvleugels waren een groot succes!

Heb jij deze kippenvleugeltjes gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je laat weten of het bij jou net zo’n succes was als hier.

Plaats een reactie