dingen die je thuis kunt doen

15 dingen die je nu thuis kunt doen

Categorieen:Tips and tricks

Geen reacties

De meeste mensen in Nederland zitten thuis. Ik moet zeggen dat ik het toch behoorlijk druk heb omdat er nu van alles wegvalt. Toch vind ik het belangrijk om tijd te maken om iets leuks of nuttigs te toen voor mezelf. Ik volg daarom een cursus websites bouwen en ik vind het heel erg leuk! Natuurlijk kun je ook andere dingen doen en aangezien we voorlopig wel thuis zitten, staan er vast wel dingen tussen, waar jij wat mee kan.

Het huis opruimen en schoonmaken

Het is lente, dus tijd voor een grote lente-schoonmaak. Voor mij is het wat te veel, maar het is wel een mooie gelegenheid om eens flink op te ruimen en schoon te maken. Ik ben overigens wel weer met Flylady begonnen.

De tuin opknappen

Nu er even niemand ons komt helpen met de tuin, ligt het er wat verwilderd bij. Ik kan het niet en heb absoluut geen groene vingers. Het is wel iets wat kunt doen.

Een wandeling maken in de buurt of een stuk fietsen

Het is goed om te bewegen en om regelmatig een frisse neus te halen. Dat is een van de dingen dat nog wel kan, zolang je je maar aan de 1,5 meter afstand houdt en niet in groepen bij elkaar komt.

Iets in huis opknappen

Je huis is nooit af. Pak die ene klus op, die steeds maar aan het uitstellen bent. En geniet van het eindresultaat. Persoonlijk zou ik er wel voor proberen te zorgen dat de rommel die de klus eventueel met zich meebrengt te beperken tot die ene ruimte. De boel de boel laten en de deur achter je dichttrekken is nu een stuk lastiger.

Je financiën op een rijtje zetten

Zet je financiën op een rijtje, misschien heb je nu in eens veel minder uitgaven of ineens minder inkomsten. Hier lees je hoe ik mijn financiën in orde heb gekregen.

Boeken lezen

Ga boeken lezen. Van de zomer heb ik een paar boeken gelezen, die ik erg inspirerend vind. Even naar de bibliotheek om boeken te lenen zit er niet in. De bibliotheek hier in Brummen is trouwens een afhaalbieb gestart, je kunt dan boeken telefonisch reserveren en deze op afspraak afhalen. Andere bibliotheken doen dit ook. En natuurlijk kun je ook e-books lezen en luisterboeken opzetten. Je kunt deze los kopen, maar ook lenen bij de online bieb.

Een cursus doen

Online een cursus volgen kan natuurlijk ook. Een nieuwe taal, gitaar spelen, programmeren, breien, etc. Het kan allemaal. Er zijn verschillende aanbieders, die allerlei cursussen aanbieden. Ik volg mijn cursus bij Codecademy .


Uitgebreid koken

Ik vind het heerlijk om te koken. Ook vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Als je wat meer tijd hebt, kun je ook er voor kiezen om een uitgebreider recept klaar te maken.

Iets doen voor een ander

Veel mensen kunnen niet meer zelfstandig de deur uit. Biedt aan of je boodschappen voor je opa, oma of je buren kunt doen. Of laat de hond uit of kook extra en geef dat aan iemand anders.

Maak een thuisbioscoop

Plan een avond met een leuke film en een bak popcorn. Zo keken wij van het weekend de film Le Mans ’66, een hele goede film! Deze keken we via KPN, maar je kunt ook films kijken via:

Wist je trouwens dat verschillende providers nu extra zenders tijdelijk gratis hebben gemaakt?

Spelletjesavond

Een van de dingen die ik al lang niet meer heb gedaan is een spelletje. Ik vond laatst ons Monopoly spel. Het is weer eens tijd om dat eens te spelen.

Gamen (online)

Gamen op de computer, Playstation of Xbox, kan natuurlijk ook. En het leuke ervan is dat je dit ook online met vrienden kunt doen.

Ga mediteren of yoga doen

Ga mediteren of Yoga doen. Zelf doe ik elke dag een oefening met Headspace, dit geeft rust en ontspanning. Nu heeft Headspace tijdelijk ook extra oefeningen die je gratis kunt doen.

Ga sporten

Probeer in beweging te blijven door te sporten. Ga hardlopen of doe thuis wat oefeningen, zodat je toch fit blijft. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig fietsen.

Facetimen/skypen met familie of vrienden

Gebruik Facetime of Skype om in contact te blijven met elkaar. Je kunt natuurlijk ook bellen of appen, maar door deze diensten te gebruiken, kun je elkaar ook zien.

Dit waren mijn tips met dingen om thuis te doen. Er zijn veel tegenwoordig veel tips te vinden met dingen die je thuis kunt doen. Toch hoop ik dat jullie wat aan mijn lijstje hebben.

Stay save, stay home.

Afbeelding van Ri Butov via Pixabay

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie