De tortilla's, pulled, chicken, salsa, avocado en sausjes op tafel

Taco’s met pulled chicken met mijn Magimix maken

Categorieen:Life

Geen reacties

Een hele tijd geleden maakte ik pulled chicken. Dat zijn uit elkaar getrokken stukjes kip. Het was enorm lekker! Alleen het maken ervan was een drama. Het lukte me niet om de kip met 2 vorken uit elkaar te trekken. Mijn handen gingen pijn doen en ik kreeg spasmes (Hallo CP) in mijn rechterhand. Ondanks dat ik 2 aangepaste vorken gebruikte.

Pulled chicken

Om pulled chicken te maken moet je kipfilet 10 minuten gaar laten koken in een pan met water. Vervolgens leg je het op en bord en trek je de kipfilet met 2 vorken uit elkaar waardoor je allemaal kleine sliertjes kip krijgt. Dan heb je pulled chicken.


Magimix
Magimix CS5200XL

Pulled chicken in de foodprocessor?

Ik vond het jammer dat het maken van pulled chicken mij niet lukte. Later ben ik er eens op gaan googlen. En ik zag dat men pulled chicken maakte door kipfilet in hun Kitchenaid mixer met te doen. Superhandig, alleen ik heb geen Kitchenaid of soort gelijke standmixer, maar een Magimix foodprocessor. Ik zocht verder of er ook mensen waren die hun foodprocessor gebruikten. Ik vond een artikel van iemand hoe je de kip makkelijk in stukjes uit elkaar kon trekken, op verschillende manieren. (Engels)

Taco’s met kruidige kip en frisse salsa met de foodprocessor

Laatst kwam ik het recept Taco’s met kruidige kip en frisse salsa tegen op de website van Albert Heijn. Ik wilde weer eens proberen om pulled chicken te maken. Dat leek me een lekker recept. Om het (bijna) helemaal zelf te kunnen maken, heb ik het iets anders aangepakt dan in het recept staat beschreven. In plaats van hele kipfilets, kocht ik voorgesneden blokjes kipfilet (anders moest ik de kipfilet zelf in kleinere stukken snijden, dat is nodig voor het verwerken in de foodprocessor) en in plaats van een avocado, kocht ik bevroren blokjes avocado.

Alle ingrediƫnten
Alle ingredienten

De voorbereiding

Voordat ik begin met koken, zet ik alle ingrediƫnten (zie het recept van Albert Heijn) al klaar. Ik meet alle benodigde hoeveelheden af en vraag mijn vriend de peper te snijden. Dit vind ik erg moeilijk, het scheelt mij veel tijd door dat even te vragen.

Bereiding

  1. Ik sneed de uiteinden van de komkommer eraf. De ui pelde ik en sneed ik door vieren. En ik sneed de limoen doormidden. Ondertussen liet ik de blokjes kipfilet 10 minuten in water gaar koken. Na het koken, liet ik de kip op een bord afkoelen. Ook ontdooide ik de avocado blokjes in de magnetron op de ontdooistand.
  2. De limoen perste ik uit met de citruspres van mijn keukenmachine, hier gebruikte de grote kom voor. Vervolgens schonk ik de limoen in een schaal, waar ik ook de gesneden halve peper in deed.
  3. De komkommer sneed ik in blokjes met de blokjessnijder van de Magimix. Daarna deed ik de komkommer in de schaal met de limoen en de peper.
  4. De ui en de koriander moesten allebei fijngesneden worden en bij de komkommer. Dus deze deed ik allebei in de kleine kom van mijn Foodprocessor en hakte het fijn om het daarna bij de kommer te doen. De salsa was nu klaar.
  5. Daarna spoelde ik de kleine kom, het bijbehorende mes en de grote kom om.
  6. In de kleine kom maakte ik de blokjes avocado fijn, zodat het een puree werd.
  7. Ik warmde de tortilla’s (of kleinere gordita’s) op volgens de verpakking in de magnetron.

Zo maakte ik de pulled chicken

  1. De kipfilet blokjes waren inmiddels afgekoeld. Deze deed ik met het deegmes in de grote kom. Ik heb voor het deegmes gekozen omdat je met het gewone mes de kip fijnmaalt tot gehakt en dat wilde ik ook niet. Ik gebruikte de pulse knop om de de kip in kleinere stukjes te krijgen, zo kon ik goed zien of de pulled chicken de juiste grootte had.
  2. Toen het goed was, bakte ik de pulled chicken met de kruidenpasta 2 minuten in de pan.
  3. Ik deed de pulled chicken in een schaal en zette dit met de avocado-puree, de salsa en de tortilla’s op tafel, met allerlei sausjes. Nu was het klaar en kan iedereen zelf zijn of haar eigen taco maken.

Geen Magimix?

Deze blog gaat over pulled chicken maken in een Magimix foodprocessor, wanneer je een foodprocessor van een ander merk, kijk dan of het deegmes ook hiervoor geschikt is, of anders zou je het hulpstuk kunnen gebruiken dat het meeste op een garde lijkt. Misschien zou je zelfs het mes kunnen gebruiken, maar ik ben bang dat je dan gehakt krijgt.

Taco’s eten met een hand?

Taco’s eten met een hand vind ik lastig. Alles valt eruit. Dus ik vouw het als een burrito, zodat de vulling erin blijft en ik gebruik kleine prikkers, zodat de burrito netjes gevouwen blijft. Als ik ga eten haal ik een voor een de prikkers eruit.

Wat ik de volgende keer anders zou doen

De taco’s waren een succes, het enige wat ik anders zou doen, is veel minder koriander gebruiken of het zelfs weglaten, want dit was te overheersend.

Ik vond het heel leuk om deze taco’s te maken. Het leuke aan dit recept is ook dat je er mee kunt variĆ«ren. Ik ben erg blij dat ik toch een manier heb gevonden dat ik nu pulled chicken zelf kan maken, zonder dat het pijn gaat doen en zonder gedoe.

Heb jij wel eens pulled chicken klaar gemaakt?

Plaats een reactie