Zo zag mijn blog eruit toen ik net begon 5 jaar geleden

5 jaar Rules by Rosita

Categorieen:Over mij

12 reacties

8 september bestond mijn blog precies 5 jaar! En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen 5 jaar. Vandaag blik ik terug op de afgelopen jaren Rules by Rosita.

Hoe het begon 5 jaar geleden

Toen ik mijn blog begon, wilde ik gewoon in eerste instantie bloggen over minimalisme, het leven met mijn cerebrale parese, het moedershap en de zoektocht naar wat ik nu allemaal wilde en kon gaan doen omdat ik was gestopt met mijn stage. Mijn vriend installeerde mijn blog. Ik vond een mooi thema en ik begon met 2 keer per week te bloggen. Een jaar later veranderde ik het thema omdat ik dat toch wel mooier vond.

Bloggen ging me goed af en af en toe kreeg ik een leuk aanbod voor een samenwerking. Ik heb er zelfs over gedacht om mijn werk van schrijven te maken en als tekstschrijver aan de slag te gaan. Alleen kwam ik er achter dat ik makkelijk kan schrijven over zaken, die mij op zo’n moment bezighouden en het maar moeilijk vind om over iets te schrijven, waar ik minder kijk op heb.

Er is heel wat gebeurd de afgelopen 5 jaar

Er gebeurde ook genoeg, zowel persoonlijk als met de blog. Zo lag de blog er een paar keer uit. Een keer was dat vanwege de verhuizing van de server van de hosting waar mijn vriend bij zat, naar Antagonist. Ook lag de website een paar keer plat vanwege storingen. Het vorige thema gaf veel problemen, waardoor er op mijn website diverse PHP codes te zien waren en 1 keer was alles zwart. Toen was ik er klaar mee, ik veranderde van thema en weg waren alle problemen. En website is ooit een keer gehackt geweest. Doordat ik er snel bij was en de hulp van Antagonist in kon schakelen (ik was zelf niet in de gelegenheid), zijn de problemen beperkt gebleven.

Persoonlijk gezien is er ook een hoop gebeurd. Zo heb ik gerevalideerd en schreef ik daar regelmatig over hier op de blog. Vorig jaar begon ik met een Werkfit traject. Door het bloggen kwam ik erachter dat ik de techniek erg interessant vond. Ik besloot dat ik webdeveloper wilde worden en begon ik toen Nederland in de eerste lockdown ging met elke dag leren coderen bij Codecademy. Dat doe ik trouwens nog steeds. Ik zit inmiddels op dag 549. In november vond ik een werkervaringsplek als Front-enddeveloper en inmiddels is dat een betaalde baan geworden. Het gaat nog steeds heel goed.


Minder bloggen

Sinds ik leer en werk is er natuurlijk minder tijd om te bloggen. Mijn focus ligt er niet meer. Waar ik 5 jaar geleden vol enthousiasme begon is het nu soms heel lastig om inspiratie te vinden om over te schrijven. Vaak heb ik het idee dat ik in herhaling val. Toch vind ik het nog steeds heel leuk om te doen. Ik heb veel te danken aan mijn blog. Ik leer er heel veel van, maar ook hebben anderen iets aan mijn ervaringen. Daarom blog ik nu nog maar 1 keer in de week. waar ik ooit zo’n 4000 bezoekers in de maand had zijn dat er nu veel minder, maar dat is niet raar. Hopelijk komt dat ooit weer.

De afgelopen 5 jaar in een overzicht

De leukste ervaring

De leukste dingen zijn toch dat ik voor verschillende interviews ben gevraagd, het overzicht moet ik trouwens nog steeds bijwerken. Wat ik ook enorm leuk vind is de leuke reacties van lezers, die ik kreeg omdat ze iets aan een van mijn blogs hadden en iemand vertelde dat mijn blog een van de weinige blogs was die ze met een zwarte achtergrond kon lezen omdat ze een visuele beperking heeft. En ook vond ze het fijn dat het ook prikkelarm is. En zo heb ik nog meer prachtige reacties gehad.

De minste ervaring

De minste ervaring was denk ik toch wel die ene keer dat ik probeerde te vloggen. Dat was echt niks. Het filmpje en de blog heb ik allebei verwijderd. Te beschamend was dat haha. Nee ik zit liever achter mijn laptop dingen te bouwen en blogs te schrijven, daar ben ik veel beter in.

De leukste blog

Ik kan hieruit heel moeilijk een keuze maken, ik denk dat ik de blogs over mijn handicap het leukste vind omdat anderen er iets aan hadden, maar ook die over 15 minuten omdat dat zo een handige manier is om dingen gedaan te krijgen. Mijn top 5:

 1. 7 dingen die je nog niet wist over cerebrale parese
 2. NAH vs CP
 3. Executieve functies en CP
 4. Ondanks CP bereikt, dankzij digitale toegankelijkheid
 5. Wat je allemaal wel niet kunt doen in 15 minuten

De minst leuke blog

De minst leuke blogs waren de blogs die ik schreef wanneer het eigenlijk niet zo goed ging. Zoals toen ik aan het revalideren was of toen ik schreef dat ik met mijn stage en mijn studie stopte.

De 5 meest bezochte artikelen

 1. Het uitwisbare notitieboek
 2. Het huishouden met Flylady
 3. Oral B vs Philips Sonicare elektrische tandenborstels
 4. Review: Beheer de telefoon van je kind met Family Link.
 5. Over plannen, lijstjes, mijn agenda en 8 tips om beter te plannen

Toekomst

Hoe zie ik de toekomst? Ik ga zeker verder met bloggen. Ik vind het nog zo leuk en fijn om te doen. Het blijft voor nu wel bij 1x per week. Ik ben bezig om mijn website te verbouwen, al verklaar ik mezelf wel voor gek af en toe omdat nu alles goed werkt en goed toegankelijk is, dus ik twijfel. Maar het komt allemaal vast goed.

Ik wil bij deze iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog! Veel liefs voor jullie allemaal want zonder lezers is een blog niks. Heel erg bedankt en op naar de volgende 5 jaar!

Wat vonden jullie het leukste, mooiste of het beste in 5 jaar Rules by Rosita?

12 gedachten over “5 jaar Rules by Rosita”

 1. Gefeliciteerd met dit 5 jarig blog jubileum. Ik volg je nog maar pas, maar ben altijd blij als er weer een blog is. Ik vind het interessant om te lezen hoe je in het dagelijks leven staat en wat je leuk en minder leuk vind. Waar je “tegenaan” loopt enz ik leer er veel van!!

  Beantwoorden
 2. Gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan.

  Ik vind het leuk om je nog steeds te volgen na al die jaren ook voor je blog op het internet en zal dus zeker blijven hangen.
  Groetjes

  Beantwoorden
 3. Ik ben ook iets van 5 jaar geleden begonnen met mijn blog (of in ieder geval met een eigen domeinnaam enzo), maar heb altijd het idee dat jij al veel langer bezig bent, omdat het er zoveel professioneler uitziet dan mijn blog.
  Hier ook een flinke daling in bezoekers sinds ik minder frequent ben gaan schrijven. Wel jammer, maar er is nog steeds wel een trouwe groep lezers die er blij mee zijn. En dat zal bij jou ook vast zo zijn, ik ben in ieder geval blij met je blog!

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Blij om te horen, dat is namelijk tegenwoordig ook mijn werk om ervoor te zorgen dat websites er goed uitzien. Jouw blog is zeker niet verkeerd, hoor, liever wat eenvoudiger en goed leesbaar, dan prachtig met allerlei kleurtjes en een slecht contrast. Ik vind vooral jouw Link in Bio pagina heel mooi en slim gedaan! Ga ik ook doen, mocht ik tijd hebben. .🤗

   Beantwoorden

Plaats een reactie