Challenge

That’s life #8: Een soort van challenge

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Weer een challenge? Ik ben er zo een waarbij een challenge altijd mislukt. Zo is mijn niet klagen challenge mislukt en ook de challenge om 18 boeken te lezen bij Goodreads dit jaar, was veel te hoog gegrepen. Ik heb er nu pas een uit. Dus nee, ik ben er niet bepaald goed in. Ik denk dat ik vaak de motivatie mis om er echt voor te gaan.

Een nieuwe challenge?

Toch zijn er nog een aantal dingen waar ik echt aan wil werken. Ik wil nu aan het werk en ik wil echt gaan sparen. Zoals ik al eerder schreef, wil ik sparen voor een nieuwe stofzuiger. Daarnaast weet ik nu eindelijk wat ik wil gaan doen voor werk. Dus daar wil ik ook mee bezig gaan. En ik neem daar tot het einde van het jaar de tijd voor.

Sparen

Om goed te kunnen sparen, wil ik proberen om de rest van het jaar geen geld te besteden aan impulsieve kleine uitgaven. Bijvoorbeeld een drankje bij Starbucks of een mooie lippenstift bij Etos. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik nog moet kopen of nog moet betalen. Ik moet bijvoorbeeld nog schoenen (alweer) voor mijn zoon kopen en de ouderbijdrage voor zijn school nog betalen. Deze laatste heb ik al ingepland in internetbankieren, zodat deze binnenkort automatisch wordt betaald.

Aan het werk

Door mijn blog ben ik erachter, dat ik schrijven van teksten erg leuk vind! Daarnaast vind ik ICT erg interessant. Laatst volgde ik een webinar bij 365 dagen succesvol over het vergroten van je zelfvertrouwen. Ik stelde de vraag: hoe je omgaat met angst om weer te falen. Ik heb mijn studie niet af kunnen ronden en ik liep met de gedachte rond “wat als werken ook mislukt?” Ik kreeg als antwoord dat ik mezelf aan het afwijzen was en dat klopt wel. Want ik zei eigenlijk tegen mezelf dat ik het niet kon. Ik kreeg verder als advies dat ik het minder belangrijk moet maken en dat ik de volgende dingen moest onthouden en tegen mezelf moest zeggen:

 • “Je moed is het om het toch te doen.”
 • “Ik weet niet of ik het kan, maar ik doe het toch!”
 • “Als ik het spannend vind, doe ik het toch!”

Eigenlijk moet ik er ook gewoon mee beginnen. Op dezelfde manier als met bloggen. Gewoon doen en ik zie wel hoe het loopt.

Alsof het zo had moeten zijn

Later die week ging ik naar de maandelijkse borrel van Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers. Ik wilde weten wat erbij komt kijken als je dat werk wil gaan doen. Ik heb er hele leuke gesprekken gehad met een aantal mensen die er waren. Alsof het zo had moeten zijn. Ik ben er nu achter dat ik aan het werk wil als tekstschrijver.

 • Ik kan goed schrijven, ik vind het leuk.
 • Ik kan mijn werk zowel thuis, als op kantoor doen,
 • Het werk, kan ik achter mijn laptop doen, dus fysiek vergt het niet veel van mij.
 • Ik moet nog uitzoeken hoe ik het allemaal ga aanpakken en daarom maakte ik een afspraak bij het UWV.

Afgelopen donderdag had ik een afspraak met de arbeidsdeskundige en ik vertelde wat er allemaal op mijn pad was gekomen. Het was een goed gesprek. Ik heb wat tips gekregen om te veranderen aan mijn LinkedIn-profiel en ik ga binnenkort een workshop LinkedIn volgen. Verder moet ik nog een paar mensen mailen, waarbij ik mezelf voorstel en vertel wat mijn kwaliteiten zijn.

Beslissing genomen

Bij deze heb ik trouwens ook de beslissing genomen om geen Associate Degree Social Work te gaan doen. Ik kan op basis van mijn opleiding MWD veel vrijstellingen krijgen. Ik moet nog wel een kennistoets maken, een paar vakken volgen en weer stage en supervisie doen. Ik zou het in een half jaar tot een jaar kunnen doen. Die kennistoets lukt me wel, maar voor die vakken en supervisie moet ik stage lopen of werken. En juist dat lukte me niet bij MWD. Ik zou dan weer heel hard moeten werken om  mijn stage te halen. Het risico dat ik het weer niet haal, de stress en de energie die ik erin moet stoppen is me allemaal niet waard. Bovendien zijn mijn interesses heel erg veranderd. Ik ben nu meer geïnteresseerd in schrijven en ICT. Beroepen, waar ik wel in zou kunnen werken en iets mee kan.

Hoe ben jij achter jouw talenten gekomen?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

4 gedachten over “That’s life #8: Een soort van challenge”

 1. Goed bezig zeg!
  Ik ontdek mijn talenten meestal door het gewoon maar te doen. Dus ook in dat geval kun je best gewoon die challenges aangaan. En ook al lukt niet elke challenge, je steekt er altijd wel wat van op. (Ik ben in februari gestart met een gebarenchallenge, maar krijg het maar niet onder de knie. Niet mijn talent dus 😉)

  Beantwoorden

Plaats een reactie