Een huis langs de weg naar de veerboot naar Bronkhorst. Toerist

Update Steptember: Als een toerist in Brummen

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Steptember is nu over de helft, tijd voor een update. Hoe gaat het met stappen zetten voor Steptember? Lukt het me om 10.000 stappen per dag te zetten?

Dit jaar doe ik dus mee met mijn moeder en een vriendin van haar. Zij wandelen graag en zitten bijna elke dag ruim over de 10.000 stappen. Ik ben benieuwd hoeveel stappen ze zetten wanneer ze de Dam tot Dam gaan wandelen komende zaterdag op 22 september.

Hoe gaat het met mij?

Tot nu toe lukt het mij best goed om de 10.000 stappen te halen. Het is mij een dag niet gelukt. Ik zat die dag niet lekker in mijn vel en had pijn in min rechter heup. Op zich vind ik het niet zo heel erg omdat ik op andere dagen ruim boven de 10.000 stappen zat. Een dag heb ik letterlijk 10.000 stappen gelopen, dat was afgelopen zondag. Dat lukte me maar net. Het is niet voor herhaling vatbaar want ook toen begon de pijn weer in mijn rechterheup. Wat uitstraalde naar mijn rug. Niet meer doen dus.

Ik moet het echt hebben van het fietsen en fysiotherapie. Op de dagen dat ik fysiotherapie heb is het veel makkelijker om mijn doel te halen. En veel fietsen. Dat gaat me het makkelijkste af.

Toerist in eigen gemeente

Het nadeel van wonen in een prachtig dorp als Brummen is dat alles op praktisch minder dan 10 minuten fietsen is. Ik ben zo bij de supermarkt, andere winkels, fysiotherapie of het gemeentehuis. Niet echt handig als je lekker veel wil fietsen dus. Daarom fiets ik steeds om. Ik fiets dus bewust het hele dorp door als ik ergens naar toe moet. Hierdoor kan ik langer fietsen en dus veel stappen zetten voor Steptember.

Het voordeel van wonen in een prachtig dorp als Brummen is dat het in een prachtige omgeving ligt tussen de Veluwe en de Achterhoek in. Dat nodigt dus uit om buiten het dorp te fietsen. Ik vind het zelf trouwens wel prettig om een doel te te hebben, zodat ik van A naar B kan fietsen. Zo ben ik van Brummen naar Leuvenheim gefietst en weer terug. Bijelkaar een half uur fietsen. Die afstand is goed af te fietsen voor mij.

Ook ben ik naar Hall gefietst, toen mijn moeder en haar vriendin daar verbleven. Omdat Hall een stuk verder ligt, ongeveer een half uur fietsen vanaf mijn huis, heb ik mijn fiets daar achtergelaten. Vervolgens ben ik met mijn vriend mee naar huis gereden om vervolgens de volgende dag met de auto weer naar Hall te gaan. Daarna fietste ik samen met mijn moeder naar Brummen en zij fietste weer terug.

De weg vanaf de pont naar Brummen.
De weg vanaf de pont naar Brummen.

Prachtige plaatjes

Door het fietsen kom ik langs de mooiste plekjes in de gemeente Brummen. De weg naar Hall was prachtig, omdat ik op een doorgaande weg fietste, heb ik geen foto’s gemaakt. De foto’s in deze blog zijn gemaakt toen ik naar de pont naar Bronkhorst fietste.

Nog een huis op de weg naar de veerpont toe. (de eerste zie je op de foto bovenaan de blog.)
Nog een huis op de weg naar de veerpont toe. (De eerste zie je op de foto bovenaan de blog.)

Zo zijn er nog meer mooie plekjes in de gemeente Brummen. In de gemeente Brummen vind je niet alleen prachtige natuur, maar ook grote landhuizen en kastelen. Eerbeek ligt aan de rand van de Veluwe en vanuit Brummen vaar je zo met de pont over de IJssel naar het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst in de Achterhoek.

De veerboot over de IJssel naar Bronkhorst.
De veerboot over de IJssel naar Bronkhorst.

Steptember

Samen met mijn moeder en een vriendin zet ik “10.000 stappen” per dag om geld op te halen voor Cerebrale Parese en ik zou het geweldig vinden als jullie ons willen steunen door geld te doneren voor Steptember. Dat kan via deze link. Als je (al) gedoneerd hebt, alvast hartelijk bedankt!

Steptember is een mooie gelegenheid om de toerist uit te hangen in jouw eigen stad of dorp. Hang jij wel eens de toerist uit in jouw stad of dorp?

Plaats een reactie