druk

Voor het eerst te druk voor de blog!

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Sinds lange tijd heb ik een week lang elke dag een afspraak buiten de deur. Dat heb ik niet meer gehad sinds ik gestopt ben met mijn stage. Dat was ook veel te veel voor mij, dus het is echt beter zo. Maar deze week heb ik elke dag een of meerdere afspraken op een dag buiten de deur. Enorm druk dus. Dat ben ik niet meer gewend, dus kost het veel energie. Daardoor heb ik eigenlijk ook geen tijd om een fatsoenlijke blog te schrijven. Toch maak ik er even tijd voor omdat ik wil laten zien, waarom ik toch alles probeer door te laten gaan.

Maandag 20 mei: Huishouden en Fractievergadering

Alles wat ik deze week doe vind ik leuk om te doen of is juist nodig en vallen toevallig allemaal in dezelfde week. Ik vind het dan ook erg lastig om mijn grenzen aan te geven. Met als resultaat deze drukke week.

Maandag was ik het grootste deel van de dag gewoon thuis. Ik vind het belangrijk om ook als ik het druk heb, het huishouden bij te houden. Dus ook even die 6 spijkerbroeken op hangen, boven stofzuigen en alle administratie papieren op bergen. Niet heel veel werk, maar wel kleine dingetjes die ervoor zorgen dat het netjes blijft. ’s Avonds ben ik naar de fractievergadering geweest. Omdat ik dat leuk en interessant vind, maar ook omdat we vanavond (woensdag 22 mei) een bijeenkomst organiseren en ik betrokken ben bij de verspreiding van het persbericht. ’s Middags heb ik wel even de speciale uitzending van Pauw teruggekeken over de overwinning van Nederland op het Eurovisie Songfestival. (Yay!!) Dat was lekker rustig.

Dinsdag 21 mei: Fysiotherapie en de Realistenacademie

Gisteren moest ik naar fysiotherapie, toen ik thuis kwam ben ik alvast gaan koken voor de dagen erop omdat dan juist heel weinig tijd en energie heb om te koken. Mijn schoonmoeder was er ook en zij hielp mij met snijden. Verder heb ik nog wat dingetjes achter de computer gedaan voor de bijeenkomst van woensdag en natuurlijk weer kleine dingetjes in het huishouden, zodat ik komend weekend bijvoorbeeld geen enorme berg wasgoed heb. ’s Avonds ging ik naar Utrecht toe voor de Realistenacademie, we hadden een etentje en dat was heel erg gezellig. Kijk maar eens op de Facebookpagina. (Als je die zou liken, zou ik dat heel erg leuk vinden!)

Mijn vriend was thuis met mijn zoon en kookte voor hem en zichzelf. Eenmaal thuis, duurde het niet lang meer voor ik in bed lag. Toch sliep ik die nacht niet goed.

Woensdag 22 mei: Een pitch geven en naar de bijeenkomst.

Vanmorgen werd ik dus moe wakker, maar ik had geen tijd om nog langer te blijven liggen. Mijn zoon moest naar school. En zelf moest ik naar Deventer om mijn pitch te geven voor de Realistenacademie. Mijn zoon leegt nu de vaatwasser in de ochtend en mijn vriend of ik ruimen het bestek op. Maar ik vind het heel fijn dat mijn zoon dat nu doet, scheelt mij energie. Vanmorgen deed hij dat dus samen met mijn vriend. Daarnaast hing mijn vriend (daar is ie weer) de was op, dus vandaag hoefde ik even niks aan huishouden te doen want ik heb gewoon een enorme drukke dag. Gelukkig had ik tussendoor wel even tijd om deze blog te schrijven.

Toen ik terug kwam uit Deventer ben ik gelijk even naar bed gegaan. Vanavond en morgen eten we het eten dat ik gisteren heb gekookt. En vanavond dus de bijeenkomst van de PvdA, waar ik dus meehelp met de presentatie.

Donderdag 23 mei: Heel druk met verschillende dingen.

Morgen moet ik weer naar fysiotherapie, wil ik ook naar toe, als het lukt. ’s Middags heb ik een afspraak op de nieuwe middelbare school van mijn zoon, daarna heeft hij zwemles . Deze twee laatste afspraken zijn lastig af te zeggen omdat de eerste niet op een andere tijd kon en de tweede, daar betaal ik voor, dus dat vind ik zonde van mijn geld. Na de zwemles fiets ik samen met mijn zoon naar het gemeentehuis, waar een stembureau zit om te stemmen. Dat vind ik heel erg belangrijk, dus dat wil ik echt niet overslaan.

Vrijdag 24 mei: druk in de ochtend en eindelijk rust in de middag.

Vrijdagochtend heb ik een intake bij de psycholoog en daarna met mijn ambulant begeleider, maar daarna heb ik eindelijk echt rust! Deze week was heel druk, maar toevallig viel alles in deze week. Meestal zorg ik er wel voor dat er meer rust is.

Wat mij trouwens heel erg helpt deze week is mediteren, het maken van to do lijstjes, maar ook dat mijn vriend en andere mensen mij hielpen.

Mijn artikel over de campagne van HandicapNL #Jezietmaardehelft is heel veel gedeeld. Onder andere door HandicapNL zelf en daar ben ik heel blij mee. Ik wil via deze weg iedereen bedanken die dat artikel heeft gedeeld.

Hoe ga jij om met een drukke week?

Afbeelding van Jan Vašek via Pixabay.

Plaats een reactie