Onze nieuwe wasmachine werd in de ochtend geleverd

Wat een rare ochtend en een drukke dag

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Op de dagen dat ik aan het werk ben, verlopen mijn dagen lekker gestructureerd. Dat vind ik Enorm fijn. Vanmorgen verliep de ochtend trouwens helemaal anders. Alle structuur was weg. Mijn zoon had namelijk nog een dopper in zijn tas met limonade. Alleen zat er geen dop op. Het gevolg was dat zijn hele tas onder de limonade zat. Hij moest al zijn spullen van mij in een andere (kleinere) tas doen. Het gevolg was een hoop chaos. Zelf kan ik daar niet goed tegen met een hoop stress voor ons allebei tot gevolg. Bovendien moest ik ook erg achter mijn zoon aanzitten om ervoor te zorgen dat hij op tijd van huis vertrekt, zodat hij niet te laat op school kwam.

Hulp

Nadat mijn zoon naar school was, heb ik eerst even rustig gezeten met een kopje koffie. En ik bedacht me dat we eigenlijk wel weer hulp kunnen gebruiken voor mijn zoon. Dit is nu typisch een ochtend waarbij er van alles misgaat en we wel begeleiding bij kunnen gebruiken. Mijn zoon begint zo langzamerhand te puberen en de combinatie autisme en cerebrale parese botst echt op een ochtend als deze.

De rest van de ochtend

Van mijn ochtendroutine, kwam verder niet veel meer terecht. Ik was de vaatwasser ook al vergeten aan te zetten, dus die heb die ook aangezet. Ondertussen kon schoonmaken en kon ik mooi uitzoeken hoe ik de rugzak van mijn zoon moest wassen. Het is een Eastpak en Eastpak raadt aan om de tas op de hand te wassen. Dat kan ik niet, dus moest het voorzichtig in de wasmachine gewassen worden. Ik vond een handig artikel bij Coolblue met tips om je rugzak of backpack te wassen. De tips om de rugzak in de wasmachine te wassen vond ik erg handig. Ik had nog een oud kussensloop van Dikkie Dik in de kast liggen, daar deed ik de rugzak in. Dus de tas ging samen met Dikkie Dik en een rode trui in de wasmachine. Nu was de vraag welk programma ik moest gebruiken.

Deze wasmachine hebben we nu ongeveer een half jaar en ik had zijn rugzak nog niet eerder hierin gewassen. Ik heb de handleiding geraadpleegd, maar toch vond ik het lastig om te beoordelen op welke temperatuur mijn was het beste gewassen kon worden en welk op welk toerental ik dat het beste kon doen. Ik belde mijn moeder voor advies en zij adviseerde me om alles op 30 graden te wassen en en te centrifugeren op 800 toeren. Op mijn wasmachine gebruikte ik daarvoor het wolprogramma, die je zo kon instellen.

Planning voor de vakantie en schoolspullen kopen
Schoolspullen en de rugzak van mijn telefoon.

Ondertussen aan het werk

Ik moest vandaag ook nog werken. Niet handig na zo’n energieslurpende ochtend, maar ook dat hoort er gewoon bij. Dus ondertussen met de wasmachine op de achtergrond, ging aan het werk. Gelukkig had ik niet veel last van het geluid. Ik draag als ik aan het werk ben graag mijn noise-canceling koptelefoon. Werken gaat heel erg goed en gelukkig lukte het ook goed om alle gebeurtenissen van vanmorgen los te laten.

Na een klein uur waren de rugzak en de trui (en Dikkie Dik) weer schoon. Om ze goed te laten drogen heb ik beiden op het droogrek gelegd. Voor de rugzak, maakt het niet veel uit of deze nu hangt of ligt, maar voor een wollen trui is dat wel beter, dan behoudt het zijn vorm.

Alles tussendoor vanwege de rare ochtend

In mijn pauze, ruimden we even snel nog de vaatwasser uit. En toen ik klaar was met werken heb ik nog even een half uurtje aan mijn cursus Front-end engineer gezeten. Daarna had ik nog even een gesprek met mijn werkgever en mijn jobcoach. Ik ga vanaf nu 3 dagen in de week 4 uurtjes werken. Dat lukt prima. Ik vind het zelfs prettiger dan 10 uur in de week omdat het verwarrend was om de ene keer 4 uur te werken en de andere keer 3 uur.

Daarna begon ik aan deze blog. Eigenlijk wilde ik een andere blog schrijven, maar daar heb ik nu echt geen puf voor. Geen blog schrijven, was ook een optie, maar dat wil ik liever niet, want dat had ik vorige week ook al gedaan, dus ook deze blog typ ik maar snel even tussendoor. Vanavond en morgen, wil ik het vooral lekker rustig aan doen. Er is vanavond weer een online borrel van Fronteers, dus daar wil ik even bij zijn. En morgen is er weer een nieuwe dag.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie