Wat ik leerde van mensen die mijn wereld mooier maken

Wat ik leerde van mensen die mijn wereld mooier maken

Categorieen:Tips and tricks

2 reacties

Er zijn mensen die de wereld een beetje mooier maken. In ieder geval mijn wereld. En daar hoeven ze eigenlijk niet zoveel voor te doen. Gewoon door hun aanwezigheid en de manier waarop ze hun leven invullen. En wat ze daarmee uitstralen. En dit is wat ik van ze leerde. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Gun iemand anders zijn of haar geluk

Wees blij voor iemand anders, ook al heb jij het misschien niet. Iedereen is succesvol op zijn of haar eigen manier. De een kan ziek zijn maar een mooi huis hebben, terwijl de ander in een flatje woont en gezond is. Of dat iemand een goede baan heeft, maar eigenlijk heel eenzaam is. Terwijl jij geen werk hebt maar wel lieve vrienden en familie hebt.

Maak je niet zo druk om wat andere vinden

Maak je niet zo druk om wat anderen denken, doen en vinden. Het gaat erom wat jij vind en wat jij wil. Een ander heeft daar niet zoveel mee te maken, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Mijn blog vind ik erg leuk, maar iemand anders, kan het ook niks vinden. Terwijl die ander er niks mee hoeft. En daarnaast is het druk maken om wat er door anderen wordt gezegd en gedaan een grote energievreter. Dat is jouw energie niet waard.

Heb respect voor anderen en praat met respect over anderen

Praat niet gemeen over anderen, ook al mag je die persoon niet. Vergeet niet het goede van anderen te zien. Val mensen niet aan op hun mening. Of om wie ze zijn, hoe ze eruitzien, wat hun geaardheid is of welk geloof ze hebben, hun handicap etc. Ze zijn daarom niet persé minder of slecht. Iedereen ziet de dingen anders, heeft andere normen en waarden. Dat wil niet zeggen dat ze er een slechte bedoeling mee hebben. Denk aan de discussies die in de samenleving spelen. En ben je het er niet mee eens. Praat (of protesteer), maar geef het aan op een respectvolle manier. En als dat niet werkt: negeer het. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik spreek uit ervaring.

Haal alles uit het leven wat er in zit

Het leven is kort en bijzonder. Maak er wat moois van. Doe wat je leuk vindt en waar jij je prettig bij voelt.

Life is too short to worry about stupid things. Have fun. Fall in love. Regret nothing, and don’t let people bring you down.

Kleine stapjes, zijn ook bijzonder

Met kleine stapjes kom je ook vooruit. Doe iets kleins, waar je gelukkig van wordt, wat jouw leven mooier maakt of wat je graag wil leren. Wil je meer lezen? Pak een boek en ga vijf minuten lezen. Het is misschien niet veel, maar het is een begin. Wil je gaan hardlopen. Trek je schoenen aan en ren of loop een rondje om je huis. Ook dit lijkt niks, maar het is een begin. Zie er je tegen op om te beginnen met een verslag. Begin met een zin te typen. Geluk zit in de kleine dingen.

Neem je verantwoordelijkheid

Neem de verantwoordelijkheid over je eigen zaken. Slachtoffer zijn en naar anderen wijzen heeft geen zin. Daar los je niks mee op. Natuurlijk zijn er sommige dingen waar je niks aan kunt doen en die je overkomen. Denk aan ziekte of andere zaken. Maar het gaat om hoe jij met de situatie omgaat.

Liefde maakt je een mooier persoon

Leef vanuit liefde en niet vanuit angst. Het brengt je niks goeds.

Geniet van de mensen van wie je houdt. Breng tijd met ze door. Ga samen iets leuks doen. Al is het maar een film kijken of een taart bakken. Neem ze niet aan voor vanzelfsprekend.

Deze blog draag ik op aan Priscilla. Zij was een van de mensen die de wereld een stukje mooier maakte, gewoon om wie ze was en hoe zij in het leven stond. Lieve Priscilla, rust zacht. Ik ga je missen.

Afbeelding van Annalise Batista via Pixabay

2 gedachten over “Wat ik leerde van mensen die mijn wereld mooier maken”

Plaats een reactie