dankbaar kerst favoriete kerstdecoratie

Een dankbaar bericht

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Tweede kerstdag is het vandaag. Er gebeuren de laatste tijd zoveel nare dingen in de wereld, dat ik vandaag graag stil wil staan bij alle goede en mooie dingen die er zijn. Het is tenslotte een tijd die in het teken van samen zijn, geluk en vrede zou moeten staan. Daarom wil ik graag stilstaan bij de dingen waarvoor ik dankbaar ben.

Dankbaar

Waarom is het goed om dankbaar te zijn?

  • Dankbaar zijn, brengt een positief en gelukkig gevoel. Als iemand je bedankt voor iets waardevols, dan is het vrijwel onmogelijk om daar geen goed gevoel bij te hebben.
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die dankbaar zijn, meer energie hebben, behulpzamer zijn, minder materialistisch zijn, spiritueler zijn
  • Het zorgt ervoor dat we open staan voor positieve dingen en ons daarop focussen.
  • Het helpt om je doelen te bereiken.
  • Het helpt om je angsten en zorgen minder erg te maken
  • Het zorgt ervoor dat je blij bent met wat je hebt en niet meer kijkt naar wat je mist.

Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat we zijn vergeten om er dankbaar voor te zijn.- Cynthia Ozick

Waarvoor ik dankbaar ben

Mijn gezin

Ik ben dankbaar voor mijn gezin. Dankbaar dat mijn zoon en mijn vriend er zijn en elke dag in mijn leven zijn. Ik ben dankbaar dat ik de moeder mag zijn van zo’n lief en bijzonder kind. (ja, elke moeder vindt haar kind lief en bijzonder.) Van mijn vriend heb ik zoveel geleerd. Daar ben ik hem dankbaar voor. Hij staat anders in het leven, waardoor hij mij aanvult.

Familie

Familie is ontzettend belangrijk voor mij. Ik heb een fijne jeugd gehad. En nog steeds heb ik veel steun aan mijn familie. Mijn schoonmoeder past op, op mijn zoon en helpt met het huishouden. Zo ontzettend fijn! En mijn eigen moeder, die de haren van mijn zoon knipt als het nodig is. In de vakantie mijn zoon een paar dagen bij haar laat logeren en de nagels van mij en mijn zoon knipt. (ik kan zelf mijn nagels niet knippen.)

Vriendinnen

Hoewel ik met heel veel mensen goed kan opschieten, heb ik maar 2 echte vriendinnen. Ze wonen niet in de buurt. Maar dat is geen belemmering. We zien elkaar niet heel vaak, maar ondanks dat zijn we er voor elkaar.

Marktpein, Brummen

Mijn huis

Een tijdje geleden schreef ik al hoe fijn ik dit huis vind. En ik ben blij dat we op een veilige plek wonen.

Buren

Ik ben dankbaar dat we lieve buren hebben, ik heb dat niet altijd gehad.

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is de allerlekkerste chocola die er bestaat. Dankbaar dat het hier te koop is. Vooral caramel/seasalt vind ik erg lekker

Gezondheid

Ik ben zo dankbaar dat ik gezond ben en ondanks mijn beperking, toch zelfstandig kan leven. En ik ben dankbaar voor de goede gezondheidszorg hier in Nederland. Hierdoor leef ik en heb ik allerlei hulp en hulpmiddelen tot mijn beschikking.

Minimalisme

Ik ben dankbaar dat ik het minimalisme ben tegengekomen. Het heeft mij geleerd wat echt belangrijk is in het leven en mij geleerd bewuster te leven en bewust te geniet van het leven.

Hulp

Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik heb gehad het laatste jaar. Ik moest stoppen met stage en ben nu zo blij dat dat zo is. Als ik er nu aan terugdenk, kan ik me maar moeilijk bedenken hoe ik alles zo vol heb gehouden. Ik ben dankbaar dat mij is geadviseerd om te stoppen met de stage. Daarnaast ben blij dat ik met hulp van een psycholoog, aan mezelf heb kunnen werken.

Revalidatie

Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om te revalideren. Daardoor kan ik nog beter leren te functioneren met CP.

Blog

Ik ben dankbaar voor mijn blog. Dat klinkt apart, maar ik vind het heerlijk om mijn gedachten op te schrijven en hopelijk inspireer ik er anderen mee. Ik ben ook ontzettend dankbaar dat jullie al mijn blogs lezen. Hartstikke bedankt!

Tenslotte wil ik een artikel met jullie delen dat door Jaqueline is geschreven. Het heeft niks met de feestdagen te maken. Het gaat over betutteling van mensen met een beperking. Ik vind het erg mooi geschreven en ik vind het superlief dat Jaqueline een link heeft geplaatst naar mijn artikel. Daar ben ik haar erg dankbaar voor. 😉

Waar ben jij dankbaar voor?

Ik wens jullie een fijne kerst toe.

 

4 gedachten over “Een dankbaar bericht”

  1. Dat zijn hele mooie punten om dankbaar voor te zijn! Mijn vriend, familie en vrienden zijn ook absoluut ‘dingen’ waar ik dankbaar voor ben. Op dit moment sta ik vooral stil bij Bink, dat ik hem nog steeds om me heen mag hebben en ik ben dankbaar dat hij inmiddels al 9 is 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie