Cheessecake met witte chocola en frambozen

Cheesecake met witte chocola en frambozen

Categorieen:Life

6 reacties

Ik maakte jaren geleden regelmatig een cheesecake met witte chocola en frambozen. Het recept had ik nog op mijn computer staan. Ik besloot het weer eens te maken.

Jaren geleden vond ik dit recept op de website van de Viva. Ik vond het zo’n lekker recept, dat ik het in een Word-documentje had opgeslagen. Het recept is opzich vrij makkelijk te maken, maar toch vond ik een paar dingen best lastig:

 • Zorgen dat de chocola niet verbrandde,
 • sinaasappelschil raspen
 • koekjes verkruimelen
 • alles door elkaar mengen.

Inmiddels heb ik voor alles een oplossing. De chocola heb ik samen met de slagroom laten smelten op laag vuur in een pannetje op de kleinste pit. Voor de taart heb ik wat geraspte sinaasappel schil nodig. Dit kun je los kopen, maar ik vind dat persoonlijk wel wat duur, dus ik rasp dat zelf. In de keukenmachine kun je dat niet raspen, dus dat moet met de hand gedaan worden. Ik had een grote rasp die ik maar moeilijk kon hanteren en werd het een rommeltje. Nu heb ik een rasp van Ikea, die precies op 2 van mijn schalen past. Hierdoor valt het geraspte voedsel in de schaal. De rasp verschuift niet en doordat een antislipmatje onder de schaal doe, schuift dit ook niet weg. Dit werkt erg goed!

De koekjes heb ik in de keukenmachine verkruimeld. De vulling heb ik deze keer in een schaal door elkaar gemengd, maar het is voor mij veel makkelijker en prettiger om dit ook in de keukenmachine te doen. Dat scheelt energie en moeilijk doen.

Wat deze keer echt mis ging is dat de batterijen van mijn keukenweegschaal leeg waren en ik geen batterijen in huis had. Gelukkig kon ik nog net de suiker afwegen, maar voor de roomkaas heeft mijn vriend de hoeveelheid op de verpakking getekend. Erg handig, omdat ik zelf de hoeveelheid niet goed kan inschatten. Gelukkig zijn de batterijen inmiddels vervangen.

Cheesecake met witte chocola en frambozen

Wat heb je nodig:

 • 100 gram digestivekoekjes
 • 50 gram boter
 • 150 gram bevroren frambozen
 • 60 ml slagroom
 • 200 gram witte chocolade
 • 375 gram roomkaas (ik gebruikte zuivelspread)
 • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
 • 1 ei
 • 100 gram suiker
Dit heb je allemaal nodig + slagroom.
Dit heb je allemaal nodig + slagroom.

In plaats van frambozen kun je ook kiezen voor ander bevroren (rood) fruit en je kunt ook minder suiker of een ander soort chocola kiezen, maar dat heb ik zelf nooit gedaan.

Zo maak je de cheesecake:

 1. Leg een stuk bakpapier in de springvorm en verwarm de eventueel oven alvast voor op 160 graden celsius als dat nodig is. (Bij mij gaat voorverwarmen best snel, dus ik wacht daar altijd even mee.)
 2. Rasp de sinaasappelschil.
 3. Smelt de boter in een pan en verkruimel de koekjes, bak de koekkruimels in de boter.
Bodem van koekkruimels en boter in een springvormin de koelkast.

Bodem van koekkruimels en boter in in een springvorm in de koelkast.
 1. Doe het kruimel-botermengsel in de springvorm en verdeel over de bodem: Dit is de bodem van de taart. Zet de springvorm daarna voor een half uur in de koelkast.
 2. Maak ondertussen (meestal doe ik alles netjes na elkaar, maar nu kan het wel😉) de vulling. Meng hiervoor de roomkaas (of zuivelspread), het ei, de suiker en de sinaasappelschil in een kom of schaal of in de keukenmachine.
 1. Smelt de chocola samen met de boter in een pan op laag vuur en op de laagste pit. Als het gesmolten is, doe je dit bij het roomkaasmengsel. Roer dit door elkaar.
 2. Doe de vulling in de springvorm, bovenop de koekjesbodem. Vervolgens leg je de bevroren frambozen bovenop de vulling.
 1. Bak de cheesecake 30 minuten op 160 graden celsius in de oven.
 2. Laar vervolgens de taart afkoelen en laat ‘m 3 uur in de koelkast opstijven.
 3. En klaar! Nu kun je hem lekker op eten. Eet smakelijk!

Wat voor taart eet jij graag?

6 gedachten over “Cheesecake met witte chocola en frambozen”

Plaats een reactie