Een planner om te plannen

Dat plannen is een ramp: hoe komt het?

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ken je dat? Dat je vol goede moed begint aan je dagplanning. Dat gaat in eerste instantie wel goed, maar vervolgens verwatert het en loop je weer helemaal vast met plannen. Dat heb ik nog steeds heel vaak. Nu we allemaal thuis zijn, heb ik er niet alleen last van, maar ook mijn vriend en mijn zoon. Kortom het is ramp.

Plannen gaat niet goed.

Ik heb al vaak over plannen geschreven. De ene keer vertelde ik dat het niet goed ging en de andere keer kwam ik weer met een nieuwe manier van plannen dat dan weer even goed ging en vervolgens verwaterde het weer. En toen kwam corona. Ineens zaten we met z’n drieën thuis. Ik begon opnieuw met Flylady, dat ging heel erg goed. Maar toen begon ik heel enthousiast met het leren van Webdevelopment. Superleuk! Alleen het deed mijn planning geen goed. Er was geen planning meer en al mijn aandacht ging uit naar leren.

Ik kan mij namelijk niet goed op meerdere dingen tegelijk richten. Als ik ergens mee bezig ben, vergeet ik wat er om mij heen gebeurt, heb ik niet in de gaten hoe laat het is en vind ik het lastig om mijn bezigheid te onderbreken voor andere dingen. Dat is niet goed en levert ruzie en problemen op.

Google Calendar vs Papier

Mijn afspraken staan in Google Calendar. Dat is handig en werkt goed als je goed plant en je ook aan je planning houdt. Gisteravond heb ik samen met mijn vriend een planning op papier gemaakt. Hiervoor hebben we een template gedownload. Nu op de eerste dag werkt het vrij goed. Misschien dat het wat veel is, maar dat is niet erg. Verder hebben we ook nog reminders erop ingevuld. Mijn vriend moest me eraan herinneren, dat ik deze ook nog zou doen. Ik moest namelijk nog het zwembad mailen vanwege de zwemles en de huisarts bellen. Inmiddels heb ik dat wel gedaan. Misschien is het handig om deze reminders ook in te plannen.

Week uitproberen

Ik wil dit zo even een week uit proberen. Eens kijken hoe dat gaat. Ik weet alleen nog niet wat handiger is. Op papier lijkt nu overzichtelijker, maar Google Calendar stuurt je een notificatie, waardoor je niet steeds de tijd in de gaten hoeft te houden. Ik merk namelijk dat ik me minder goed kan focussen omdat ik steeds op de tijd aan het letten ben.

Idee om het plannen uit te proberen

Ik wil eens uitproberen hoe het is om Google Calendar en een papieren planner naast elkaar te gebruiken. Het lijkt me wel lastig omdat je dan twee dingen hebt om in te plannen. Hoe en wat precies, weet ik nog niet, daar moet ik nog eens goed over nadenken.

Heb jij nog ideeën die ik zou kunnen uitproberen?

Afbeelding van Miesha Moriniere via Pixabay

4 gedachten over “Dat plannen is een ramp: hoe komt het?”

 1. Ik heb geen goede ideeën. Wel ken ik jouw “wanhoop”.
  De tijd vliegt en wat ik ook doe …….

  Misschien heb ik 1 advies, wees niet te hard voor jezelf. Ik heb de indruk dat je het, ondanks dat het af en toe niet lukt, het best goed doet. Petje af.

  Beantwoorden
 2. Heel herkenbaar! Ik was ook lange tijd aan het zoeken naar een goede manier van plannen. Ik heb een bullet journal geprobeerd, maar alles zelf tekenen werkte niet.
  Nu heb ik een goede manier van plannen, wél met de symbolen van de bullet journal, maar in een Fox Daily Planner (gekocht via Amazon). Kost meer dan ik wilde uitgeven aan een planner, maar hij doet het goed voor me!
  Ruimte om m’n dagindeling in te zetten, taken die ik wil doen en ook een vak waar ik andere dingen in kan zetten waar ik aan wil/moet denken. Plus aan het einde van elke week een bladzijde waar je kan invullen hoe je week ging; wat goed werkte en wat nog anders kan.

  Lekker uitgebreid verhaal en of het een tip is… Ik weet het niet. Dat kun je het beste zelf beoordelen denk ik!
  En wat ik leer van mijn coach; niet te streng voor jezelf zijn. Plus: er gaat geen bel ofzo om 15u. Als ik dan nog wat dingen op m’n planning open heb staan…Prima! Dan doe ik die later op de dag of zelfs de volgende dag. Geen ramp.

  Liefs,
  Petra

  Beantwoorden

Plaats een reactie