Rosita in de keuken donderdag

De keukenprinses TAG

Categorieen:Persoonlijk, Tips and tricks

1 reactie

Een van mijn favoriete bezigheden, naast bloggen en websites maken is koken. Ik zou er nooit mijn werk van willen maken, maar ik vind het heerlijk om thuis in de keuken te staan. Als je mijn blog al langer volgt, dan wist je dit vast wel. Naast koken vind ik lezen over eten erg leuk, dus ee vragenlijst over koken en eten mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog.

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken?

Lastige vraag: De vaatwasser staat ongeveer om de dag aan, maar als het een voorwerp moet zijn dat echt gebruikt wordt voor het koken en bakken, dan is dat toch wel mijn combimagnetron. Ik heb hem al ruim 11 jaar. Naast magnetron, hetelucht- oven, grill en diverse gecombineerde functies, heeft hij ook een stoomfunctie, dat is erg handig en fijn. Dus we gebruiken de combimagnetron voor van alles en nog wat. Sowieso houd ik van multifunctionele spullen in de keuken.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Ik vind zoveel lekker, maar als ik toch echt moet kiezen is het chili sin carne en de spaghetti puttanesca van Jamie Oliver.

De chili sin carne maakte ik ooit toen zowel mijn vriend als mijn zoon niet thuis waren. Normaal gesproken vind ik het niet zo leuk om alleen voor mezelf te koken, maar deze keer had ik er echt zin in! Ik maakte chili sin carne. Omdat ik toch de enige was, heb ik er flink wat peper in gedaan. Ik houd wel van pittig eten.

Mijn zoon en ik zijn allebei dol op de spaghetti puttanesca van Jamie Oliver. Dit is dus ook altijd een succes aangezien alles helemaal op gaat.


Vertel eens over je grootste keukenramp!

Een keer zette ik een quiche in mijn combimagnetron en vervolgens liet ik de oven voorverwarmen. Deze combimagnetron verwarmt de oven heel snel voor. Dat betekent dat ook dat het enorm heet wordt in de combimagnetron. Ondertussen was ik boven en werd ik door de rookmelder gewaarschuwd. De hele keuken en woonkamer stonden vol rook, want mijn quiche was verbrand. 3 weken later was het nog te ruiken. Voortaan blijf ik dus braaf in de keuken als ik iets in de oven heb.

Op een goede tweede plaats staat pannenkoeken bakken. Ik kan ze niet zelf omdraaien en het mislukt altijd. Pannenkoeken bakken laat ik altijd aan iemand anders over.

Wat is jouw ultieme keuken-hack?

Ik heb meerdere keukenhacks, die ik regelmatig gebruik:

  • Zorg dat de vaatwasser (zo goed als) leeg is als je gaat koken. Zo kun je kookgerei, schaaltjes en pannen gelijk in de vaatwasser doen als je ze niet meer nodig hebt en is de keuken sneller opgeruimd.
  • Kook het water voor pasta en rijst (voor elk ingredient waarbij water van te voren gekookt moet zijn) in de waterkoker ipv in de pan op het fornuis. Dit bespaart tijd.
  • Restjes geraspte kaas invriezen. Zo heb je altijd een voorraadje geraspte kaas. Vooral lekker als dat verschillende soorten kazen zijn. Lekker over de lasagne of burrito’s.
  • Van te voren ingrediënten (laten) snijden. Door mijn beperking heb ik veel moeite met snijden. Ik probeer daarom van te voren vaak al ingrediënten te snijden of ik vraag er hulp bij. Dit bespaart mij tijd en energie, wanneer ik moet koken. Maar handicap of niet: dit bespaart iedereen tijd.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis?

Als ik echt een gerecht moet noemen is dat roti en nasi. Mijn moeder maakt altijd roti voor ons en wij vriezen het in. Ik weet wel hoe je roti moet maken, maar het is voor mij fysiek gezien nogal een uitdaging. Verder surinaamse nasi en bami, maar wat ik vooral heb meegekregen vanuit huis is dat het belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. Wij aten thuis eigenlijk nooit de hele week aardappelen, groenten en vlees of rijst, maar van alles en nog wat. Mijn moeder kookte ook altijd en als daar een keer geen tijd voor was, dan stond er wel een restje in de koelkast of vriezer.

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

  • Ik houd van peper, niet super heet ofzo, daarom heb ik altijd wel een pot met in plakjes geneden jalapeno pepers, sambal en sriracha saus in huis.
  • Mijn vriend en mijn zoon drinken veel melk, dus er gaat best veel melk doorheen.
  • Kruiden. Kruiden geven smaak aan het eten, niet geheel onbelangrijk dus. Ik heb veel kruiden in huis, maar ik let er wel op dat ik geen kruiden koop, die ik eigenlijk nooit gebruik op die ene keer na. Dat vind ik zonde.

Deze vragenlijst kwam ik tegen op bregblogt.nl. Het was erg leuk om het in te vullen. Neem de TAG gerust over als je zelf een blog hebt.

1 gedachte over “De keukenprinses TAG”

Plaats een reactie