Vrouw met wie het heel goed gaat, strekt haar armen uit bij zonsondergang.

Een blog vol lichtpuntjes #14: Het gaat heel goed!

Categorieen:Persoonlijk

3 reacties

De laatste tijd gaat het heel erg goed. Ik heb werk (wat heel goed gaat), thuis gaat het ook goed én ik heb een nieuwe laptop, waar ik enorm blij mee ben. Natuurlijk zijn er ook dingen die minder goed gaan, maar over het algemeen vind ik dat het heel goed gaat met mij en ik ben gelukkig.

Dingen die minder goed gaan

Om maar met de de minder goede dingen te beginnen. Ik ben nogal chaotisch, ik kwam na het schrijven van mijn vorige blog tot de conclusie, dat ik eigenlijk niet zoveel overzicht heb over mijn notities. Sommige dingen staan in mijn notitieboek, andere weer in OneNote etc. Daar moet ik nog iets op verzinnen. Dat is chaos.

En door diezelfde chaos, vind ik het lastig om steeds weer een blog te schrijven. Ideeën zijn er, maar hoe onthoud ik dat? En hoe verwerk ik die ideeën tot een blog. Soms zit ik eraan te denken om een blogpauze in te lassen, maar daar ben ik nog niet over uit.


Werk

En door met de dingen die wel goed gaan. Werk gaat nog steeds heel goed. Ik vind het wel heel spannend wat er allemaal met mijn inkomsten gaat gebeuren. Ik krijg vanaf juni geen volledige Wajong meer, ik krijg een lager voorschot totdat de loonwaarde is bepaald, daarna zal ik of wat terug moeten betalen of een nabetaling krijgen. Best ingewikkeld allemaal. Daarom heb ik besloten, zolang ik nog niet weet, wat mijn definitieve inkomsten zijn, het bedrag aan te houden wat ik t/m mei aan volledige netto uitkering kreeg, om van te leven. Alles wat daar boven komt, zet ik op mijn spaarrekening, voor het geval dat ik moet terugbetalen.

Gezondheid

Ik moet zeggen dat het de laatste tijd eigenlijk best goed gaat met mijn gezondheid. Inmiddels heb ik mijn eerste vaccinatie gehad en over een paar weken krijg ik de tweede. Ik ben gevaccineerd met Pfizer en ik had een dag last van bijwerkingen, zoals moeheid, misselijk en duizeligheid. Daarnaast gaat het met mijn CP eigenlijk ook goed. Ik ga nog steeds 2x per week naar fysio, zodat ik voldoende beweging krijg. Ik zou er wel wat meer op uit mogen, het dus altijd beter. Maar ondanks dat ik veel zit, ervaar ik momenteel weinig klachten.

Nieuwe laptop!

Ik heb zaterdag een nieuwe laptop gekocht! Het is de meest perfecte laptop die ik ooit heb gehad. En dat mag ook wel voor dit geld. Ik zat er al een tijdje tegen aan te hikken dat mijn vorige laptop nogal traag werd. Niet raar, want hij is al 5 jaar oud. Een paar weken geleden dacht ik nog dat ik ‘m wel op kon lappen en dat ie nog een tijdje mee kon, in principe had dat ook wel gekund, maar ik zat tijds mijn werk nog steeds heel lang te wachten tot dingen werden geladen, en regelmatig kreeg ik foutmeldingen. Hoewel het bijvoorbeeld voor lichtere taken, zoals blogs schrijven, internet en e-mail, nog prima werkt. Toch heb ik besloten om een nieuwe te kopen. Ik vind eigenlijk ook wel dat ik dat wel verdien, na hard werken en alles wat ik heb bereikt.

Asus Zenbook Flip 13
Mijn nieuwe laptop

Weer een Asus

Ik wilde eigenlijk ongeveer hetzelfde als wat ik al had, maar dan beter. Mijn vorige laptop was een 2 in 1 laptop met een 13 inch scherm en een Intel I7 processor van Asus. Klein en krachtig dus. Dat heb ik nodig en dat wilde ik weer. Ik koos deze keer voor de Asus Zenbook Flip 13. Ook weer een 13 inch 2 in 1 laptop met een Intel I7 processor. Wat deze beter maakt, is dat deze een stuk kleiner en dunner is en ook een stuk lichter. Mooi meegenomen, want ik neem mijn laptop vaak mee. Daarnaast heeft ie een prachtig Oled scherm en een stylus.

Een belangrijke verbetering voor mij is het toetsenbord. Mijn vorige laptop had geen verlicht toetsenbord, dat vond ik vervelend bij weinig licht. Daarnaast kon ik bepaalde sneltoetsen op het toetsenbord niet gebruiken omdat ik maar 1 hand kan gebruiken. Deze laptop heeft dat allemaal wel en daar ben ik enorm blij mee. Het kost wel een hoop, maar ik ben hier dus enorm blij mee. Mijn oude laptop gaat naar mijn zoon, zijn laptop is heel erg oud en voldoet niet meer, dus die gaat weg.

Het gaat goed

Natuurlijk zijn er altijd dingen die minder goed gaan, maar voor het eerst in lange tijd kan ik zeggen dat ik gelukkig ben en dat ik kan genieten van alles wat er nu gaande is.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

3 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #14: Het gaat heel goed!”

 1. Mooi zo, goede ontwikkelingen!

  En een goede keus overigens een Asus laptop. Een verlicht toetsenbord is inderdaad super makkelijk.

  Misschien moet je de oude laptop van je zoon nog een nieuwe kans geven. Ik heb een oude laptop uit 2007! Een Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510 waar zelfs Windows 10 niet meer op kan worden geïnstalleerd. Toch gebruik ik de oude Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510 af en toe omdat er een CD drive inzit. Doordat ik op de oude computer Ubuntu Linux heb geïnstalleerd kan deze oude trouwe laptop nog jaren mee!

  Beantwoorden
  • Yes, erg tevreden over laptops van Asus. Al onze laptops hier zijn van Asus. Wauw! Wat goed. Voor ons is die oude laptop nu echt overbodig geworden. Overigens heb ik een losse DVD brander om DVD’s mee af te spelen. Eens kijken of en hoe ik deze nog kan aansluiten. Het ding wordt heel weinig gebruikt Overigens.

   Beantwoorden
 2. Fijn dat het zo goed gaat! Wel jammer van dat gedoe met de Wajong en dat je nu dus nog niet weet waar je aan toe bent. Slim om het zo op te lossen als jij doet (en fijn dat dat financieel kan!)

  Beantwoorden

Plaats een reactie