Zaken als een rugzak, laptop, telefoon, bril, notitieboekje met vulpen en een kopje koffie.

8 Zaken die mij helpen in mijn dagelijks leven

Categorieen:Life

Geen reacties

Als je een handicap of chronische ziekte hebt kunnen de dagelijkse dingen best lastig zijn. Voor mij is structuur bijvoorbeeld erg belangrijk, omdat ik zonder deze structuur niet echt goed weet waar ik aan toe ben. Ik heb er vaker over geschreven, maar uiteraard komen er steeds weer nieuwe dingen, die het leven weer en stuk makkelijker maken. Natuurlijk heb ik ook hulpmiddelen, zoals mijn traplift of mijn spalken, maar deze keer heb ik het over allerlei zaken die ik toepas.

8 Zaken die mij helpen in mijn dagelijks leven

Plannen en reminders instellen in mijn agenda

Ok, dit is niet nieuw, maar voor mij helpt het enorm om alles te plannen. Hiervoor gebruik ik Google agenda. Voor mij en mijn gezin, werkt dat toch het beste. Ik probeer dat zoveel mogelijk te doen. Proberen, want het gaat niet altijd goed. Dat is ook lastig, zeker met onverwachte momenten. Dus ik ben er gewoon blij mee als ik een goede planning heb gemaakt. En als het niet lukt, is dat gewoon pech. Ik wil trouwens wel proberen om ook een planning voor het weekend te maken, om te voorkomen dat ik zoals nu weer dingen op het laatste moment zit te doen.


To do lijstjes maken

Ook hier heb ik vaker over geschreven, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Lijstjes, zijn enorm handig. Ik maak dan ook heel veel lijstjes, zeker wanneer mijn hoofd een grote chaos is. Het enige probleem met mijn lijstjes is dat ik ze op verschillende plekken maak. Er staan lijstjes in OneNote, In Gooogle Taken, in Keep en in mijn notitieboek. Dat vind ik niet zo handig. Maar de ene keer noteer ik ze in een notitieboekje, de andere keer in OneNote of gelijk in mijn Agenda. Daar moet ik nog iets op verzinnen.

Zoveel mogelijk noteren

Deze hoort een beetje bij het vorige punt en ik schreef er laatst al over. Ik probeer om zoveel mogelijk op te schrijven, zodat het uit mijn hoofd is en mijn hoofd niet vol met allerlei dingen zit.

Smarttag aan mijn sleutels

Toen ik mijn Samsung Galaxy S21 kocht, kreeg ik er gratis een Galaxy Smarttag bij. Dat is een tracker, die je ergens bij kunt doen. zodat je deze kunt terugvinden met je telefoon. Ik heb ‘m nu bij mijn sleutels, dus als ik mijn sleutels kwijt ben, dan kan ik via mijn telefoon zien waar ze zijn. Je kunt ze voor allerlei zaken gebruiken. Ik heb er nu eentje, maar wie weet, koop ik er meer, want ik vind het enorm handig!

zaken als sleutels en een smarttag
Mijn sleutels, van mijn fiets en huis en de Galaxy Smarttag.

Overzicht houden in Excel

Ik houd al jaren mijn financiën bij in Excel, dat werkt heel fijn. In combinatie met de ING app, heb ik op deze manier overzicht over mijn geld. Laatst had ik per ongeluk mijn Excel bestand gewist. Dat was enorm balen. Ik heb ‘m dus overnieuw gemaakt en mijn Excel bestand is is nu veel beter dan voorheen.

Alles zoveel mogelijk automatiseren in de ING app

In de ING app (bij alle banken , kun je dit doen), plan ik mijn spaar opdrachten in. Ook heb ik het zakgeld voor mijn zoon elke week ingepland. Nu wordt elke week automatisch het zakgeld op de rekening van mijn zoon gestort. Hierdoor vergeet ik dit dus niet.

Alles bij elkaar

Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar ik houd al mijn spullen bij elkaar. Bij mijn bureau liggen mijn computer benodigdheden en mijn notitieboek. In de keuken ligt alles wat in de keuken hoort. In mijn tas zitten mijn sleutels, portemonnee etc. Kortom alles wat ik nodig heb, als ik wegga. Als ik de deur uit ga hoef ik alleen maar mijn tas te pakken en de extra spullen, di ik eventueel nodig heb. En heel belangrijk, alle spullen in huis hebben een vaste plek, want spullen kwijt zijn, kost een hoop tijd en energie.

Koptelefoon gebruiken

Als ik ergens mee bezig ben vind ik het heel fijn om mijn noise-canceling koptelefoon te dragen, zo kan ik me het beste concentreren. Ik kreeg bij mijn telefoon, ook de Galaxy Live Buds, maar die vond ik niet fijn. Ze waren lastig te bedienen en het geluid vond ik niet fijn. Maar ik ben dan ook heel erg verwend met mijn koptelefoon. De draadloze oordopjes heb ik aan mijn vriend gegeven. Hij is er wel blij mee.

Dit waren 8 zaken, die mij enorm helpen in mijn leven. Wat helpt jou heel erg?

Afbeelding van Free Photos via Pixabay

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie