Een nieuwe foto, Dit is Hong Kong

Een blog vol lichtpuntjes #7: Nieuwe dingen!

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

De vorige blog vol lichtpuntjes is alweer een hele tijd geleden. Tussendoor ben ik ook ziek geweest, dat was minder, maar nu is het weer tijd voor leuke en nieuwe dingen.

Werkervaring opdoen

Ik heb een aantal mensen en bedrijven gemaild met een motivatie en mijn CV of me aangemeld voor een bijeenkomst zodat ik me een beetje kan oriënteren op welk werk bij me past en het is ook goed om weer nieuwe mensen te ontmoeten. Het is fijn om er op uit te kunnen in plaats van steeds thuis te zijn. Dit past ook goed bij het Werk Fit traject wat ik wil gaan volgen. Daarnaast blijf ik nog wel bezig voor de Realisten Academie en de PvdA.

Klusjes

Vorig jaar was ik al begonnen met mijn zoon meer mee te laten helpen in huis. Zo ruimde hij de vaatwasser uit in de ochtend. Toen hij met de middelbare school begon, was dat erg wennen, dus hoefde hij dat niet meer te doen. Nu laten we hem weer meer meehelpen in huis. Afgezien van zijn kamer opruimen, moet hij nu elke dag een ding doen. Bijvoorbeeld: Vaatwasser uitruimen, aardappels schillen en snijden, Erwtensoep uit blik klaar maken, stofzuigen enz. Dit gaat best goed. Ik maak ook een lijstje voor hem, waar stap voor stap staat uitgelegd wat en hoe hij iets moet doen. Hij moet tenslotte leren dat hij ook mee moet helpen in huis.

Een nieuwe functie op mijn telefoon

Een tijdje geleden heeft mijn telefoon, een Samsung Galaxy S9, de update naar Android 10 gekregen. Daarbij zit de functies Digitaal Welzijn en Focus, waarmee je onder andere timers kunt instellen voor de apps op je telefoon. Dit vind ik erg handig omdat ik best vaak word afgeleid door de apps van Twitter en Facebook. Deze heb ik toch maar weer geïnstalleerd omdat ik mijn blog wil promoten en andere accounts beheer. Met de functie Focus, kun je apps tijdelijk blokkeren. Forest heb ik ook nog steeds, Dat werkt ook heel fijn, maar Forest blokkeert je hele telefoon voor een bepaalde tijd. Als je tussendoor wordt gebeld en e neemt op (bijvoorbeeld een belangrijk telefoontje, dan is je boom dood.

De aantekeningen voor deze blog in OneNote voor Windows 10.
De aantekeningen voor deze blog in OneNote voor Windows 10.

Een nieuwe app: OneNote

Sindskort gebruik ik OneNote om lijstjes te maken, recepten op te slaan, ideeën voor mijn blog te bijhouden. Hierover vertelde ik laatst al dat ik het eens wilde uitproberen. Het bevalt me erg goed, zelfs beter dan Google Keep omdat het uitgebreider en wat meer georganiseerd is. De app voor mijn telefoon vind ik helemaal geweldig! Deze synchroniseert namelijk ook de Sticky Notes in Windows. Dit gebruik ik vaak, dus dat is erg handig! Het enige minpunt vind ik dat de app op mijn telefoon, de links die ik wil bewaren, niet wil opslaan. Verder vind ik het erg fijn om te gebruiken.

Afbeelding van David Mark via Pixabay

4 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #7: Nieuwe dingen!”

  1. Pffff zoon laten meehelpen in huis. Dat blijft moeilijk.
    Hij is ziek geweest ( jaar) op een leeftijd waarin we net goed hadden kunnen opbouwen (14)
    Nu vind ik het moeilijk om de confrontatie aan te gaan en doe ik het vaak liever zelf…….

    Beantwoorden
  2. Weer een leuke tip. Ik heb OneNote op mijn laptop staan, maar begreep niet goed wat ik er mee kan doen. Sinds kort ken ik via jouw informatie Sticky notes. Vind het heel handig. Maar ga nu toch eens kijken bij OneNote.

    Beantwoorden

Plaats een reactie