vrouwelijk voelen als je een handicap hebt?

Vrouwelijk voelen met een handicap?

Categorieen:Persoonlijk

7 reacties

Er is weinig aandacht voor jezelf vrouwelijk voelen als je een beperking hebt. Of het echt zo is, weet ik niet. Het is in ieder geval wel mijn ervaring. Het moet vooral praktisch zijn en of het er leuk uitziet, dat is niet of minder belangrijk. Ik merk dat ik hier de laatste tijd best tegen aanloop.

Het ligt ook aan mezelf. Ik draag de laatste jaren vooral comfortabele kleding. Gewoon een trui en jeans. Ik vind de meeste kleding, die ik draag wel mooi, maar ik voel me niet altijd even vrouwelijk erin. Misschien heeft dat wel te maken met hoe je het combineert. Onder mijn trui en jeans, draag ik altijd sneakers. Wel hele mooie vind ik zelf, maar het geeft me niet echt dat vrouwelijke gevoel. Daarnaast ben ik erg klein en tenger gebouwd. Door mijn spalk moet ik sneakers dragen, in ieder geval moet ik platte schoenen dragen, waar de spalk goed in past.

Als ik weer nieuwe kleding voor mezelf ga kopen, koop ik kleding, die me wel een vrouwelijk gevoel geven, ik denk hierbij aan een leuk jasje, een trui, die wat mooier aansluit een mooie blouse en misschien wel een jurkje. Ik houd vooral van de combinatie vrouwelijk en stoer.

Make-up

Door het dragen van make-up voel ik me wel vrouwelijk. Rode lippenstift draag ik het liefste. Als ik make-up draag, draag ik meestal lippenstift en soms wat poeder op mijn gezicht en mascara. Het poeder doe ik op omdat mijn neus nogal glimt en mascara doe ik vooral op als ik uit ga. Mijn wimpers zijn van zichzelf al heel lang, dus overdag vind ik het een beetje te veel van het goede. Maar rode lippenstift draag ik regelmatig, dat geeft me echt een vrouwelijk gevoel. Momenteel draag ik de Lóreal Infaillible in de kleur Red Infaillible. Dat is een langhoudende lippenstift, die de hele dag blijft zitten. Maar ook de Soft Matt lipbalm van Hema in de kleur 05 vind ik erg mooi!

Nagellak draag ik heel weinig. Ik kan het zelf niet aanbrengen, dus soms laat ik dat door mijn moeder doen. Het blijft alleen nooit heel lang mooi. Daarnaast laat ik soms mijn teennagels lakken door de pedicure.

Door rode lippenstift te dragen voel ik me vrouwelijk.
Door rode lippenstift te dragen voel ik me vrouwelijk.

Geen schoenen, maar tassen

Ik houd erg van tassen, vroeger had ik er heel veel, nu heb ik er maar 4: een kleine schoudertas, een grote schoudertas, een grote rugzak en een iets kleinere rugzak. Ik loop vaak met een rugzak omdat het praktisch en het meest comfortabel is. Met mijn mooie leren schoudertas voel ik me een stuk vrouwelijker. Maar dan ga ik sneller scheef lopen en krijg ik last van mijn rug. Deze gebruik ik dus als ik niet al te veel hoef te lopen. Vaak neem ik maar mijn rugzak mee omdat ik het niet prettig vind om steeds van tas te wisselen, maar ook omdat het veel prettiger draagt.

Mijn mooie maar zware leren schoudertas
De voorkant van mijn tas.

Ik nam laatst mijn schoudertas mee met mijn laptop en een paar andere spullen. Ondanks dat ik mijn fiets mee had, was het toch een heel gesjouw. Thuis heb ik de tas eens op de weegschaal gezet en het gewicht was 4,6 kilo. Daarna heb ik alles in mijn Eastpak rugzak gedaan, dat woog 2,7 kilo. Ik had mijn laptop ook thuis kunnen laten, maar ik vind het erg prettig om hem mee te nemen naar afspraken, zodat ik fatsoenlijk dingen kan noteren of aan mijn blog werken of een spelletje spelen. Dat kan ook op mijn mobiel, maar de laptop vind ik prettiger werken. Het verschil in gewicht lag dus puur aan de schoudertas, die van zichzelf al best zwaar is, Dat sjouw je natuurlijk ook mee. En ik merk dat dat ook een hoop energie kost. Dus ik houd het voorlopig maar bij mijn Eastpak rugzak. Dat geeft me niet een heel vrouwelijk gevoel (hij is heel erg neutraal), maar het is echt beter voor mijn lichaam. Het valt me op dat vrouwelijke rugtassen vaak vooral mooi zijn, maar minder ergonomisch dan rugzakken van bijvoorbeeld The North Face of Eastpak.

Jezelf vrouwelijk voelen is natuurlijk voor iedereen anders. Wat doe jij om je vrouwelijk te voelen ondanks je beperking?

Afbeelding van free stock photos from www.picjumbo.com via Pixabay

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

7 gedachten over “Vrouwelijk voelen met een handicap?”

 1. Dat vind ik een van de voordelen van nu buitenshuis in een rolstoel te zitten.
  Ik kan mijn laarsjes met kleine hak nu regelmatig aan. Normaal alleen op een hele goede dag. Hier voel ik me een stuk vrouwelijker door.

  Beantwoorden
 2. Rode lippenstift staat je echt prachtig! Ik ben van mezelf nogal bleek en vind rood al snel too much. Maar draag dan wel weer altijd jurkjes. Die kunnen ook heel comfortabel èn vrouwelijk zijn.

  Beantwoorden
 3. Ik.vind dat nog wel moeilijk omdat ik ook aangepaste schoenen heb die zijn niet heel vrouwelijk en eerder stoer dus het combineren is nog welleens moeilijk zeker met heel warm weer

  Beantwoorden
 4. Ik vraag me af of het mezelf wel of niet vrouwelijk voelen in verbinding staat met mijn handicap. Voor mij niet eigenlijk, behalve dat ik zelden jurkjes draag; mijn benen zijn ongelijk en dan vind ik dat minder mooi staan. Nu draag ik ze wel wat vaker met een legging eronder. Ik was nooit zo bezig met make up, maar doe nu s morgens wat oogpotlood en oogschaduw op. Staat net wat frisser! Heb daarbij wel wat meer “moeite” met mijn luie oog; die valt meer op ofzo. Dat zal wennen zijn! Ik doe het vooral voor mezelf om me net even wat frisser en ja vrouwelijker te voelen! Sinds een jaartje draag ik bijna elke week nagellak. Ik kan het niet zelf aanbrengen, maar iemand in mijn zorgteam kan dat goed. Twee vliegen in één klap daardoor: goede zorg + mooi verzorgde nagels!

  Beantwoorden

Plaats een reactie