Een nieuwe foto, Dit is Hong Kong

Een blog vol Lichtpuntjes #8: Wij blijven thuis #blijfthuis

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Wat kan er toch veel veranderen in een maand tijd. Een maand geleden schreef ik de laatste blog vol lichtpuntjes, maar inmiddels is er zoveel veranderd in de afgelopen maand, dat ik het weer tijd vond voor een blog vol lichtpuntjes. Nu we (bijna) altijd thuis zijn is ons leven flink veranderd, niet in leuke zin, maar toch zijn er een aantal leuke dingen gebeurd en gaande.

8 Jaar samen

Mijn vriend en ik waren gisteren 8 jaar samen. Ik sta er van te kijken hoe snel de tijd is gegaan. Ik ken hem nu ruim 11 jaar, waarvan we dus 8 jaar een relatie hebben en ruim 6 jaar samenwonen. We doen niet zo heel veel met ons jubileum, maar misschien dat we van het weekend wel iets leuks kunnen doen thuis, een leuke film op Netflix kijken bijvoorbeeld in plaats van een avondje naar de bioscoop. Ik was van plan om hem mee te nemen naar de bioscoop, maar aangezien de bioscopen gesloten zijn, houdt dat helaas op.


Cadeautjes

We hebben elkaar trouwens wel cadeautjes gegeven. Iets wat we namelijk goed kunnen gebruiken. Ik kocht voor mijn vriend een nieuw toetsenbord. Ik kreeg een nieuwe muis van hem. Toen ik 4 jaar geleden deze laptop kocht, kocht ik er een hele coole dunne muis bij. Met een soort touchpad. Maar achteraf en naar mate ik nog meer gebruik maakte van mijn laptop, bleek de muis toch niet zo prettig in gebruik: Het touchpad was vervelend bij het klikken, zo klikte ik vaak verkeerd, je kan de muis niet gebruiken tijdens het opladen en de muis is niet heel erg ergonomisch in gebruik. Mijn nieuwe muis kan dat allemaal wel en is een stuk prettiger in gebruik.

Thuis aan het werk. Links mijn oude muis, rechts mijn nieuwe muis.
Links mijn oude muis, rechts mijn nieuwe muis.

Cursus

Ik heb tot nu toe altijd gratis cursussen (HTML, CSS en Javascript) gevolgd. Een paar weken geleden liep ik een dagje mee bij Pixel Express. Dat vond ik zo interessant, dat ik heb besloten om een betaalde cursus te volgen. Ik had namelijk het gevoel dat ik met die gratis cursussen niet veel verder kwam dan de basis. Nu heb ik het gevoel dat ik veel meer leer. Ik probeer nu elke dag een uurtje te leren en het gaat al veel beter. Net als met Headspace, probeer ik een streak op te bouwen en tot nu toe gaat dat heel erg goed!


Werk-Fit traject

Waar er allerlei afspraken (ik baal ervan dat de fysio tijdelijk is gestopt, maar het is niet anders) en bijeenkomsten worden afgezegd vanwege het coronavirus, gaat mijn Werk-Fit traject van start! Ik heb dinsdag een telefonische afspraak. Dus ik kan gewoon thuis blijven.

Gesprekken via Skype en WhatsApp

We zien niet zoveel mensen meer, sinds iedereen in Nederland zoveel mogelijk thuis moet blijven en alleen weg moet gaan als het strikt noodzakelijk is. Daarom vind ik het wel fijn Dat ik nog gesprekken kan voeren via WhatsApp en Skype, zodat je toch nog wat andere mensen kunt zien. Zo heb ik contact met mijn ambulant begeleider via beeldbellen via WhatsApp en is het de bedoeling dat de vergadering met de fractie via Skype gaat. Op deze manier kan dat toch doorgaan en op dezelfde manier heb ik ook contact met anderen.

1 gedachte over “Een blog vol Lichtpuntjes #8: Wij blijven thuis #blijfthuis”

Plaats een reactie