Lichtpuntjes in Parijs rust

Een blog vol lichtpuntjes!

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Een hele tijd geleden, schreef ik al over de kracht van positiviteit. En omdat het de laatste tijd niet echt heel erg lekker gaat vanwege mijn gezondheid en mijn fiets, vond ik het weer eens tijd om wat lichtpuntjes op een rijtje te zetten. In het boek Een werkboek voor een Structuurjunkie in spé staat ook een opdracht hierover. Waarbij je een week lang elke dag 3 lichtpuntjes moest opschrijven. Dat heb ik ook gedaan en wat fijn gevoel geeft het om daar eens bij stil te staan.

Lichtpuntjes

Ondanks dat het de laatste tijd niet echt goed gaat met mij, zijn er toch vooral kleine dingen, waar ik erg blij van wordt of ben geworden.

Ik krijg een nieuwe fiets!

Laatst schreef ik al dat mijn fiets stuk is. Ik dacht dat hij wel gerepareerd zou worden. Maar dat bleek te duur. En ook omdat mijn fiets al 7 jaar oud is en intensief gebruikt wordt. Daarnaast waren er de laatste tijd steeds meer mankementen. Dus heeft de gemeente gezegd dat ik een nieuwe fiets krijg. En wat ook fijn is, is dat ik geen nieuwe aanvraag meer hoef te toen. Wanneer ik hem krijg weet ik nog niet, maar ik heb aangegeven dat ik graag weer dezelfde zou willen. Deze fiets vind ik gewoon erg fijn.

Een avondje naar Ikea.

Wij hadden nog wat spullen nodig voor in huis. Dus gingen we op een zaterdagavond gezellig naar Ikea. Waar anderen gaan stappen of uit eten gaan, hadden wij een gezellige avond in de Zweedse winkel en daar gegeten, een soort datenight zeg maar.  Het is dan ook niet zo druk bij Ikea. We kwamen thuis met een hoop handige en leuke spullen, waaronder slimme verlichting voor in  de keuken. Nu kunnen we alle lampen dimmen of juist heel fel laten schijnen, maar ook apart van elkaar in en uit schakelen, waardoor er meer sfeer is in de woonkamer en keuken.

Het huis opruimen na een druk weekend

A late night cleaning therapy always feels good ❤️

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

Het weekend dat we naar Ikea gingen, was heel druk, waardoor het in huis rommelig was. Daardoor voelde ik me heel druk in  mijn hoofd. Dus ben ik alles gaan opruimen en schoonmaken. Dat geeft rust. Ze zeggen niet voor niets dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd is.

Lekker uitgebreid koken

Ik hou van koken en ik vind het dan ook niet erg om dat te moeten doen. Als ik kook, kies ik vaak een gerecht waarvan ik alles zelf kan of met hulp van mijn Magimix. Soms vraag ik of iemand anders de groenten of vlees wil snijden mocht dat nodig zijn. Daarna neem ik de tijd om lekker te koken. Door verschillende trucjes en spullen gaat dat steeds beter.

’s Morgens douchen

Sinds een week doucht mijn zoon nu in de ochtend in plaats van ’s avonds. Wat scheelt dit een hoop gedoe en gemopper. ’s Avonds is hij moe (en wij ook!) en zit zijn hoofd vol prikkels dat douchen veel gedoe geeft in de avond. ’s Morgens gaat dat veel beter, dan zijn we allemaal nog niet moe.

Het is fijn om even stil te staan bij de leuke dingen. Dat hoeven echt geen grote dingen te zijn. Zelfs van de kleinste dingen kun je blij worden!

Waar word jij blij  van? Wat zijn jouw lichtpuntjes?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

2 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes!”

Plaats een reactie