niks doen en slapen

Een hele dag "niks" doen, dat voelt vreemd!

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Gisteren moest ik echt even bijkomen van een hele dag weg. Dat ik een hele dag weg was, was door ziekte en de feestdagen alweer een tijdje geleden. Eigenlijk weet ik wel van mezelf dat de dag erna gewoon mijn rust moet pakken en niks moet doen.

Doordat ik zo bezig ben met mijn dagen goed te plannen heb ik daar niet goed bij stil gestaan. Met als resultaat dat ik TOTAAL geen inspiratie heb om iets te schrijven. Ik ben te moe en kan me niet concentreren.

Niks doen kan niet

Ik kan alleen niet niks doen. Er is altijd wel wat te doen thuis. Na mijn drukke dag gisteren, moest ik natuurlijk wel weer vroeg op omdat mijn zoon naar school moest. Tegenwoordig laat ik hem alles zelf doen in de ochtend kom ik pas 15 minuten voordat mijn zoon naar school gaat, beneden. Dit doe ik zodat de ochtend voor mijn zoon en mij rustig verloopt. In die 15 minuten controleer ik of hij alles bij zich heeft en wens ik hem een fijne dag. Daarna begint mijn ochtendroutine. Normaal gesproken.

Ik voelde me futloos, ik was niet vooruit te branden. Dus weer naar bed. Ik zette mijn wekker om 10:00. Maar slapen kon ik niet. Ik moest nog een aantal dingen doen, zoals de was, een blog schrijven, mediteren, een half uurtje aan mijn cursus, mijn moeder even bellen. etc. Daar lag ik de hele tijd aan te denken.

Nadat ik was opgestaan, aangekleed en ontbeten had, heb ik een lijstje gemaakt met wat ik allemaal wilde doen. Dit hielp om toch even een meditatie met Headspace te doen, ook ruimde ik in 15 minuten even een paar bakjes op. Toen heb ik mijn moeder gesproken. Ik wilde haar bellen, maar zij was eerder;-). Vervolgens heb ik weer gegeten en viel ik op de bank in slaap. Nu sliep ik juist heel goed. Ik sliep best lang en diep. Het duurde dan ook weer even voor ik wakker was. Rond 17:00 uur ben ik opgestaan en heb ik de was opgeruimd en daarna heb ik gekookt.

Uitstellen uitstellen en uitstellen

Na het eten heb ik GTST gekeken, maar daarna was het toch echt tijd om aan deze blog en aan mijn cursus te beginnen. Omdat ik me niet kon concentreren, was ik het enorm aan het uitstellen. Nu is het bijna 23:00 uur. Ik heb mijn cursus gedaan voor 15 minuten. Ik heb maar een oefening gedaan, dat is tenminste nog iets. En ik heb deze blog bijna af. Ondanks dat ik voor mijn gevoel niks heb gedaan, heb ik toch de dingen gedaan die ik moest doen.

Ik voel me moe en voldaan.

Afbeelding van engin akyurt via Pixabay

Plaats een reactie