planten in huis

Fris huis, nieuwe planten erbij.

Categorieen:Updates

1 reactie

Het voorjaar is vaak de tijd om weer eens op te ruimen. Of dingen in huis eens anders neer te zetten. In december deden we de grote plant weg die naast de koelkast stond. Hij was dood en hij stond in de weg. de bladeren vielen ook wijd uit, dus niet handig om neer te zetten op een plek waar veel gelopen werd. Tijd voor de kerstboom! Toen die eenmaal weer naar zolder was, vonden we de extra loopruimte eigenlijk wel prettig. Maar toch wilde ik een paar nieuwe planten.

Trolly met rommel

Ik heb al jaren een trolley (Ikea Raskog) naast de bank staan, maar die stond de laatste jaren alleen maar rommel te verzamelen, denk aan papieren en losse opladers. Het stoorde me enorm, aangezien ik van netjes en rustig houd. Bovendien wilde ik in de trapkast extra ruimte voor een voorraad zeep, schoonmaakmiddelen etc. Die trolley past daar heel goed! De rommel in de trolley heb ik uitgezocht, dat ligt nu allemaal in de kast. En nu hebben we extra plek in de trapkast.

Nieuwe planten!

Nu had ik een lege plek naast de bank en eigenlijk vond ik dat wel lekker rustig. Rustig maar wel kaal. Het leek ons een mooie plek voor een nieuwe plant en dan wel een plant die niet zo breed wordt.

Ik gebruik al jaren de app van Plantsome om mij te helpen bij de verzorging van mijn planten. Dus ik wilde daar kijken of ze wat leuke planten hadden. Omdat ik al potten in huis heb, zocht ik op de potmaat. Ik vond voor de grootste pot een drakenbloedboom en voor de iets kleinere pot een Monstera. De drakenbloedboom lijkt me meer geschikt voor ons in plaats van de oude palm die we in december weg deden.

Nieuwe planten bestellen zonder gedoe.

Ik bestelde de planten bij Plantsome, die een paar dagen later werden thuisbezorgd. Dat vond ik een hele verademing. Zelf kan ik geen planten sjouwen. Het bestellen en thuis laten bezorgen, scheelt me zoveel gedoe en ik heb daar ook (bijna) geen hulp bij nodig. De planten werden bezorgd in een grote doos, die je rechtop moet houde. De doos kon je zo open maken en de planten gingen er makkelijk uit. Mijn zoon hield de grote doos vast en ik trok het karton met de planten er zo uit. Vervolgens heb ik de planten uitgepakt, in de potten gedaan, uiteraard ook toegevoegd in de Plantsome app en water gegeven. En klaar is Kees.

Ik ben hier heel blij mee en geniet van mijn mooie planten terwijl het buiten maar koud, grijs en koud is.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Disclaimer: Deze blog is geschreven vanuit mijn eigen ervaringen en niet in samenwerking met Plantsome.

1 gedachte over “Fris huis, nieuwe planten erbij.”

  1. Mooie aanwinst van planten, bedenk wel dat het tamelijk krachtig groeiers zijn die snel ruimte gaan opeisen. Gelukkig kan je ze allebei ook vlotjes stekken als het uit de hand loopt. Succes ermee, een huis zonder groen is geen thuis.

    Beantwoorden

Plaats een reactie