Spullen koken

Gewone handige spullen en dingen, die mij blij maken

Categorieen:Life, Tips and tricks

4 reacties

Ik schrijf niet zo snel over allerlei spullen die ik heb gekocht, omdat ik meestal niet zoveel koop. Maar nu heb ik toch een aantal handige spulletjes gevonden, waar ik heel blij mee ben. Het zijn dingen, die je meestal ook in een gewone winkel kan kopen, maar ook handig zijn in verband met mijn handicap. Vorig jaar schreef ik al een blog over handige dingen voor in de keuken. Dit is eigenlijk een soort vervolg op die blog, maar niet alleen met spullen voor in de keuken.

Mijn afgietdeksel tijdens het koken.
Mijn afgietdeksel tijdens het koken.

Afgietdeksel

Ik gebruik al heel lang een afgietdeksel, die je op de pan kunt klemmen. Het is een fijne manier om een pan te kunnen afgieten. Ik hoef geen deksel vast te houden en kan zo de pan al leunend tegen de gootsteen om kiepen. Natuurlijk kun de inhoud van een pan ook in een vergiet doen, maar ik vind dit makkelijker. Het scheelt werk, vooral als je voedsel weer terug in de pan moet. Dit deksel kocht ik ooit in een thuiszorgwinkel.

Een pan afgieten, met behulp van het afgietdeksel. Het vergiet ligt ernaast.
Een pan afgieten, met behulp van het afgietdeksel. Het vergiet ligt ernaast.

Vergiet

Een vergiet vind ik handig bij het wassen van groenten en bij het uit laten lekken van voedsel uit een blik of pot. Ik heb een gewoon rond vergiet, maar ik heb ook deze van Ikea, die precies in mijn gootsteen past. Deze ligt op de rand van de afwasbak. Hierdoor ligt het voedsel wat hoger, waardoor je er makkelijker bij kunt en onder het vergiet ook nog ruimte hebt. Ik vind hem erg fijn, zeker in combinatie met de bakjes. Je kunt ook universele vergieten kopen, die op de meeste afwasbakken passen. Zie bijvoorbeeld in het filmpje hierboven.

Het bakje in het vergiet. Beiden van Ikea
Het bakje in het vergiet. Beiden van Ikea

Bakjes

Bij Ikea kocht ik laatst deze bakjes. In eerste instantie om klein afval in te verzamelen, zodat ik niet steeds alles gelijk in de vuilnisbak hoef te gooien. Dat werkt efficienter en sneller. Nu heb ik ook ontdekt dat deze bakjes handig in mijn vergiet passen en gebruik ik deze als ik bijvoorbeeld gesneden uien of paprika uit de kom van mijn keukenmachine haal. Doordat ze rechthoekig zijn en in het vergiet liggen, valt er ook minder naast. Het klinkt misschien als veel gedoe, maar het maakt het voor mij wel makkelijker om zelfstandig te koken.

Links mijn oude ochtendjas en rechts mijn nieuwe.
Links mijn oude ochtendjas en rechts mijn nieuwe.

Ochtendjas

Ik had al heel lang een roze ochtendjas van badstof. Op zich prettig om te dragen, maar ik vond het altijd vervelend dat hij altijd van mijn rechter schouder afzakte. Op een gegeven moment zaten de draden los. Hij was niet meer lekker zacht door het wassen en noem maar op. Ik kocht een nieuwe ochtendjas bij Hunkemöller. Deze is van fleece en blijft lekker zacht, ook na het wassen. Er zit een rits in, zodat hij niet van mijn schouder afzakt. Hij is ook een stuk lichter in gewicht en hij zit beter. En dat terwijl ze allebei dezelfde maat hebben. Toch valt mijn oude ochtendjas groter dan deze. Ook leuk vind ik het overhemdmodel en je kunt hem ook om je heen wikkelen met het ceintuur. Ik ben erg blij met deze ochtendjas. Zie ook het verschil op de foto’s.

De draadmand van de Hema achterop mijn driewielfiets.
De draadmand van de Hema achterop mijn driewielfiets.

Mand

Ik ben erg blij dat ik de bagagedrager van mijn nieuwe driewielfiets kan gebruiken voor andere dingen. Op mijn oude fiets zat er namelijk een aanpassing voor een kinderzitje. Maar nu deze niet meer nodig is, kan ik mooi mijn bagagedrager gebruiken voor andere spullen. Alleen ging dat niet zomaar omdat het eraf valt. Bij de Hema vond ik laatst een draadmand, de draadmand XL, die perfect op mijn fiets past. Ik heb andere driewielfietsen gezien met een rieten mand achterop of een inklapkrat, maar dat vind ik niet mooi. Deze mand staat ook nog eens heel mooi. Een medewerker van de Hema (ontzettend lief!) heeft de mand achterop mijn fiets vastgezet, met kabelbinders. Ik weet dat Van Raam ook manden heeft voor op de bagagedrager, maar hoe je daar aan kunt komen, weet ik niet. Dit vind ik in ieder geval een hele mooie en niet al te dure oplossing. Nu kan ik gewoon mijn spullen achterop mijn driewielfiets meenemen, zonder dat het er afvalt.

De zelfscankassa's bij Albert Heijn.
De zelfscankassa’s bij Albert Heijn.

Zelfscankassa’s

Dit laatste is natuurlijk geen ding dat ik heb gekocht, maar wel iets wat ik heel handig vind. En dat zijn zelfscankassa’s Deze heb je bijvoorbeeld bij de grotere Albert Heijn winkels. Voor mij is het grote voordeel dat ik geen spullen meer op de band hoef te leggen en weer in hoef te pakken. En in de winkel waar ik vaak kom, is er meestal geen rij. Dit alles scheelt mij veel energie, kramp en ik voel me minder opgejaagd omdat ik nou eenmaal niet zo snel ben. Je moet van te voren je bonuskaart scannen. Daarna kun je tijdens het boodschappen doen, je boodschappen scannen met de handscanner of je mobiel en pak je gelijk alles in. Als je klaar bent, reken je af bij een betaalpaal en kun je met je bon de winkel verlaten. Deze kassa’s lijken mij trouwens ook erg prettig.

Welke spullen vind jij handig?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “Gewone handige spullen en dingen, die mij blij maken”

 1. Inderdaad de zelf scan kassa blijf ik handiger vinden. Helaas hier is het nog niet zo normaal. Daarnaast vindt ik het heel handig (maar ook dit is bij mij nog niet het geval) om boodschappen thuis te laten bezorgen. Ik ben vaak veel tijd kwijt om boodschappen te doen. En die ik vanwege mijn werk niet altijd heb. Maar ja, nog niet mogelijk hier in de omgeving.

  Beantwoorden
  • Thuis laten bezorgen is ook heel fijn inderdaad, maar helaas wordt er hier niet bezorgd. Wel kun je online bestellen bij Jumbo en het hier in de winkel ophalen dacht ik.
   Boodschappen doen kost ook veel tijd, daarom halen we 1 keer in de week, de grote boodschappen bij AH, daar heb je gewoon alles in een winkel en wat we later tekort komen, halen we bij de Jumbo hier in het dorp.

   Beantwoorden

Plaats een reactie