Dam tot Dam wandelen voor Steptember.

Het zit erop. Steptember is weer voorbij!

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Vandaag is het 1 oktober en dat betekent dat Steptember er na vandaag op zit voor dit jaar. Dit jaar deed ik voor de tweede keer mee. Ik zat samen met mijn moeder en een vriendin van haar in een team.

Vier wekenlang hebben we 10.000 stappen per dag gezet om geld op te halen voor onderzoek en hulp voor kinderen en volwassenen met cerebrale parese.

We hadden als doel om 400 euro op te halen en dat hebben we gehaald!

Hoe is het de afgelopen weken gegaan?

Ik schreef halverwege Steptember al een update over hoe het mij verging. In het begin heb ik best veel gefietst. Later werd het weer slechter, waardoor ik geen motivatie had. Ik fiets niet graag in de regen. Wel gebruikte ik de momenten dat ik echt weg moest op de fiets om extra te fietsen.

Fysiotherapie

Op sommige dagen kwam ik vrij makkelijk aan de 10.000 stappen. Vooral wanneer ik naar fysiotherapie moest. Fysiotherapie kun je namelijk ook als activiteit mee laten tellen voor Steptember. Ik heb 2 keer in de week fysio. De benadelingen duren zo’n 25 minuten per keer. Daarbij maakte ik onderscheid in hoe intensief ik de behandeling vond. Bijvoorbeeld: op dinsdag worden mijn spieren doorbewogen. Dat betekent dat de fysiotherapeut alle spieren losmaakt en oprekt, zodat ze niet verkort worden en in het spasme blijven zitten. Als dit niet zou gebeuren dan zouden sommige spieren verkort, stijf worden en vastgroeien. (Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd.) Een behandeling als deze vul ik in in de Steptember app of website, als medium qua intensiviteit met een duur van 30 minuten. Dat levert mij dus al 2537 stappen op.

Op dinsdag ga ik oefenen in de zaal om de kracht in mijn benen te behouden en te werken aan mijn conditie. Deze behandeling is voor mij behoorlijk vermoeiend. Als ik thuis kom, moet ik echt even bijkomen van de fysio. Deze behandeling vul ik in als hoog qua intensiviteit met een duur van 30 minuten. Dat levert me 3045 stappen op.

Fietsen

Daarnaast moet ik naar de fysiotherapie fietsen. Dat is bij elkaar 15 minuten en behoorlijk intensief. En als het even kan probeer ik nog meer te fietsen, wat ik dus vooral in het begin vooral veel heb gedaan. 15 minuten fietsen levert mij 2371 stappen op en een half uur zelfs 4744 stappen.

Housecleaning

Mijn dagelijkse kwartier opruimen en schoonmaken rekende ik ook mee, aangezien je dit ook als activiteit kunt invullen. Hiervoor vulde ik qua intensiviteit medium in als ik alleen maar aan het opruimen ben. Dat levert 852 stappen op. Maar als ik ook erbij schoonmaak, levert dat me 1025 stappen op. Schoonmaken kost mij veel energie, vandaar dat ik er ook hulp bij heb. Maar toch probeer ik kleine dingetjes wel te doen, als het nodig is. Schoonmaken op lastige plekken zoals de plint in de keuken is heel vermoeiend. Ik moest deze schoonmaken toen mijn zoon zijn drinken in de keuken (en vervolgens ermee door het hele huis liep) morste. Gelukkig had ik hulp, maar ik heb wel geholpen met schoonmaken.

Wat ging er niet goed tijdens Steptember?

Steptember ging niet altijd even makkelijk. Het is mij op 3 dagen niet gelukt om de 10.000 stappen te halen. De eerste keer lukte het niet omdat ik pijn had in mijn heup door het vele lopen. De tweede keer lukte het niet omdat het in de ochtend totaal niet goed ging tussen mij en mijn zoon.  Doordat we allebei snel overprikkeld zijn botst dat nog wel eens. Gelukkig komen dit soort extreme dingen als die dag maar weinig voor. Dat kost alleen wel heel veel energie, dus van stappen zetten voor Steptember kwam die dag niks terecht. De derde keer lukte het niet omdat ik die dag ziek was. Ik denk dat ik de dag ervoor kou heb gevat. Gelukkig bleef het maar bij een dag. Sinds ik jaarlijks de griepprik krijg, word ik niet meer zo heel erg ziek door de griep.

Echte wandelaars

Mijn moeder en haar vriendin houden van wandelen. Ze wandelen vaak samen flinke afstanden. Ze zaten dan ook op veel dagen ruim boven de 10.000 stappen. Ook deden ze op 22 september mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht waarbij zij 35.898 en 37.200 stappen hebben gezet. Daar ben ik heel erg trots op! Ze liepen de 20 kilometer. Dat werd met het lopen en reizen van en naar huis ook iets meer.

Bedankt

Lieve mensen, bij elkaar heeft ons team 1.220.753 stappen gezet en 400 euro opgehaald voor Steptember! Om ons te helpen heeft MC Kleuver zelfs een artikel op zijn blog gewijd aan Steptember! Dankjewel! Ik wil iedereen die ons gesteund heeft bij deze heel erg bedanken voor de donaties en alle steun! Bedankt!

Plaats een reactie