Een weg in de bergen. Halverwege de weg naar mijn doelen

Hoe staat het met mijn doelen voor 2020?

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

We zijn alweer halverwege het jaar. Wat is er een hoop gebeurd het afgelopen half jaar. Ik ben begonnen met een Werk-Fit traject en door de coronacrisis zat iedereen massaal thuis en begint het “gewone” leven weer opgang te komen. Aan het begin van dit jaar schreef ik mijn doelen voor dit jaar op. Nu loopt alles anders. Er zijn veel dingen veranderd, hoe staat het nu met mijn doelen?

Geld Sparen

Aan het begin van het jaar moest ik nog beginnen met aflossen van mijn studieschuld. Inmiddels ben ik daarmee begonnen en het gaat goed. DUO schrijft elke maand een vast bedrag af, dat berekend is aan de hand van mijn inkomen, dus dat gaat eigenlijk wel vanzelf. Daarnaast ben ik gaan sparen om extra af te lossen. Dat gaat ook goed, alleen weet ik niet of ik met dit geld extra ga aflossen, dit vanwege (leuke) familieomstandigheden. Toch hoop ik dat ik wel wat extra kan aflossen. Ondertussen spaar ik flink door.

Het huis opruimen

Van het huis opruimen is dit jaar weinig terecht gekomen. Mijn vriend heeft zijn werkkamer opgeknapt en daarna begon de coronacrisis. We ruimen hier en daar wel op wat in de kasten ligt. Zo hebben we nu wel de administratie netjes op orde en een hoop oude administratie weg gedaan. De zolder is echter een ander verhaal. Dat ligt nu stil omdat we andere prioriteiten hebben. Wie weet pakken we het nog wel op dit jaar. Het belangrijkste is wel dat het huis in het algemeen wel lekker opgeruimd blijft.

Minimaal 8 boeken lezen met de Goodreads 2020 reading challenge

Ook dit is een van de doelen waar weinig van terecht komt. Ik heb tot nu toe nog maar 2 boeken uitgelezen. En om eerlijk te zeggen denk ik ook niet ik dit doel ga halen omdat mijn focus nu compleet ergens anders ligt, namelijk bij mijn cursus.

Tijd met mijn gezin doorbrengen

Hiermee begon ik in januari voortvarend. De eerste 4 maanden bakten we elke maand een taart. Daarna verslofte het. Door het thuis onderwijs stonden we wel een aantal keer samen in de keuken voor het vak horeca dat mijn zoon op school krijgt (hij gaat naar een praktijkschool). Dus zo slecht gaat het niet met dit doel. Maar ik denk wel dat dit doel complet is veranderd. Waar ik van te voren juist meer tijd met mijn gezin wilde doorbrengen, hebben we nu juist meer behoefte om dingen apart te doen, doordat we allemaal thuis zijn vanwege het coronavirus. Het blijft wel belangrijk om leuke dingen te doen met elkaar.

Javascript cursus

Sinds ik een tijdje geleden weet dat ik graag aan het werk wil als webdeveloper, heb ik mijn gratis account bij Codecademy omgezet in een betaalde account. Sindsdien ben ik elke dag aan het leren. Mijn Javascriptcursus maakt nu deel uit van de cursus webdevelopment. Inmiddels kan ik al een simpele statische website bouwen die responsief is en die je dus ook goed op je mobiel kunt bekijken. Ook ben ik weer bij Javascript aanbeland. Waar ik er eerst geen bal van begreep, vind ik het nog steeds wel lastig, maar begrijp ik het wel een stuk beter. Nu leer ik hoe je websites interactief kunt maken met Javascript. Dat gaat best goed!

Of ik al mijn doelen ga halen: Ik denk het niet. Zoals je leest zijn mijn prioriteiten en die van mijn gezin flink veranderd. Ik ervaar dat wel als iets positiefs omdat ik eindelijk weet wat ik wil en daarvoor ga.

Hoe staat het met jouw doelen voor dit jaar als je deze hebt gesteld?

Afbeelding van Jan Alexander via Pixabay

Plaats een reactie