Ik ben jarig! Hoe ga ik het vieren?

Categorieen:Persoonlijk

8 reacties

Een extra blog want ik ben jarig! Jarig zijn. De een houdt ervan en de ander niet. Vorig jaar heb ik flink uitgepakt met mijn verjaardag. Ik had zelf een taart gebakken, familie en vrienden uitgenodigd. Ik vond het heel gezellig en de taart was erg lekker!

Toch ben ik aan het nadenken over hoe ik mijn verjaardag wil vieren. Want vorig jaar was heel leuk, maar ook heel druk. En dat vond ik niet prettig. Ik heb mijn verjaardag nog niet gevierd omdat ik nog niet weet hoe ik mijn verjaardag wil vieren en dat geeft stress:

 • Nodig ik weer gewoon iedereen uit en eten we gezellig samen? Maar dan is het waarschijnlijk weer zo druk en ben je de meeste tijd bezig met koffie en thee zetten en eten te koken.
 • Of gaan we lekker uit eten met onze ouders, die altijd voor ons klaar staan als het nodig is? Dan kan ik de rest weer niet uitnodigen.
 • Of gewoon met z’n drieën uit eten?
 • Of helemaal niet vieren. En eigenlijk vind ik dat ook niet leuk.
Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag.
Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag.

Ik vind het fijn om mijn verjaardag wel te vieren, maar ik wil de drukte niet, ik wil er namelijk wel van kunnen genieten. Aan de andere kant maakte ik het mezelf moeilijk door zelf een taart te bakken en te koken. Want dat vind ik leuk om te doen, alleen kost het me veel energie.

Cadeautjes

Een tweede ding met mijn verjaardag is: cadeautjes. Cadeautjes krijgen is leuk. Wat ik alleen niet leuk vind aan cadeautjes krijgen is wanneer ik er niks aan heb. Ik heb een hekel aan allerlei frutsels en prulletjes voor in huis. Het liefste krijg ik een praktisch cadeau wat ik kan gebruiken, een cadeaubon of geld, zodat ik zelf iets kan kopen. Onlangs kocht ik voor mezelf voor mijn verjaardag het fotobewerkingsprogramma Photoshop. Dat is iets wat ik veel gebruik en onwijs blij mee ben.

Mijn Echte Post Is Cool cadeatjes
Mijn Echte Post Is Cool cadeautjes

Het pakketje wat ik voor Echte Post Is Cool is trouwens ook iets wat ik graag krijg. Het bevatte dingen, die ik kan  gebruiken en op gaan. En als je niks wil geven, dan mag dat ook. Cadeautjes krijgen is leuk, maar het hoeft absoluut niet. Mijn verjaardag wordt er niet minder leuk van en jij niet minder aardig. Sterker nog ik waardeer het enorm als je met lege handen aankomt, dat heb ik namelijk liever dan het “verplichte” cadeautje omdat het hoort, ook al is het natuurlijk hartstikke goed bedoeld.

Jarig zijn en cadeautjes.

Het bovenstaande klinkt heel erg tegenstrijdig. Ik waardeer het enorm als mensen een cadeautje kopen waar ik echt iets aan heb, maar het hoeft niet. We zijn tegenwoordig gewend om altijd een cadeautje mee te brengen als er iets te vieren valt. Het wordt nu raar gevonden als je ergens met lege handen komt. Dat vind ik jammer, want hoe leuk cadeautjes krijgen ook is, het draait om de persoon die tijd vrij maakt om op mijn verjaardag te komen.

Hoe vier jij je verjaardag het liefst?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay

8 gedachten over “Ik ben jarig! Hoe ga ik het vieren?”

 1. Ik verspreid mijn verjaardag over diverse dagen. Ik spreek liever met mensen apart af en vier het dmv een gebakje of ergens uit eten gaan. Ik hoef ook niet echt een cadeautje, dat iemand mijn verjaardag met mij wil vieren vind ik al leuk zat!

  Beantwoorden
 2. Hallo Rosita,
  Gefeliciteerd met je verjaardag. Heel mooi geschreven! Vooral het laatste. Het gaat niet om de cadeautjes (verplichting) maar om de moeite die mensen nemen om tijd te maken. Fijne verjaardag nog. Groetjes Aida.

  Beantwoorden
 3. Ik ga graag iets drinken met vrienden, zo op het gemakje. Dit jaar (enfin, volgend jaar, haha) zal het niet lukken daar ik moet werken. Maar dat vind ik niet zo heel erg. Ik heb wel nog nooit gewerkt op mijn verjaardag, maar omdat het dit jaar in het weekend valt kan ik geen verlof nemen en is het net mijn werkend weekend. Ik kan wel omwisselen, maar ik werk nog graag in het weekend dus voor mij geen probleem. Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie