Ik zoek een werkervaringsplek als webdeveloper

Ik ben opzoek naar een werkervaringsplek

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Ik ben nu al een tijdje bezig met mijn werk-fit traject, dat gaat erg goed. Inmiddels ben ik ook opzoek naar een werkervaringsplek om ervaring op te doen als (junior) webdeveloper of front-end developer. Ik had al een paar bedrijven benaderd en mijn CV aangepast, toen ik besloot om een oproepje op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter te plaatsen. Ik heb tegen alle verwachtingen in best veel tips gekregen. Vooral via Twitter. Ik had echt niet verwacht dat mijn tweet, zoveel keer gedeeld zou worden. Ik heb een flink aantal reacties gehad, daar ben ik enorm blij mee. Hopelijk heb ik geen reacties over het hoofd gezien, mocht dat zo zijn, stuur me dan even een herinnering.

Wat is een werkervaringsplek?

Een werkervaringsplek is een stageplek om werkervaring op te doen, alleen gaat dat niet vanuit een opleiding, maar vanuit het werk-fit traject vanuit het UWV. Het is nog geen echte baan. Ik wil echt heel erg graag aan het werk, maar omdat ik weinig werkervaring heb en bijvoorbeeld niet goed weet hoeveel uur ik daadwerkelijk kan werken is het goed om eerst werkervaring op te doen. En zo zijn er wel meer dingen die ik moet ervaren. Zo’n ervaring als met mijn derde jaars MWD stage wil ik natuurlijk niet meer. Daarom is het goed om te kijken naar wat bij mij past en wat ik aankan.

Wat voor werkervaringsplek zoek ik?

Ik ben opzoek naar een werkervaringsplek als webdeveloper of front-end developer. Dat betekent dat ik me wil bezighouden met het maken en onderhouden van websites. Andere zaken, lijkt me ook interessant, maar op dit moment volg ik een online cursus webdevelopment bij Codecademy. Ik kan nu een statische website bouwen met HTML en CSS. Nu leer ik Javascript, daar ben ik bijna klaar mee. Ik heb kennis en begrijp de basis, maar het toepassen vind ik nog erg lastig. Hier moet ik dus nog flink mee oefenen. En verder zijn er nog meer zaken die ik moet leren. Ik heb al wat ervaring met Git en Github, maar ook daarin heb ik nog veel te leren.


Wat ik verder nog wil doen

Ik had een tijd geleden een training over LinkedIn gevolgd bij het UWV omdat ik dat in orde wil hebben. Nu is het grotendeels goed, maar mijn profiel moet wel weer aangepast worden en de puntjes moeten op i gezet worden. Ook zat ik te denken om een portfolio te maken. Ik zie het regelmatig voorbij komen bij Codecademy en op Youtube, maar ik vraag me af of het waardevol is in Nederland. Daar zal ik eens naar informeren, in ieder geval is het maken van een portfolio wel een goede oefening.

Ik hoop dat ik snel leuke werkervaringsplek kan vinden, want ik wil graag aan het werk!

Foto door Negative Space via Pexels

Plaats een reactie