Magimix

6 multifunctionele spullen, die ik erg handig vind

Categorieen:Life

4 reacties

Ik houd echt van multifunctionele spullen. Ik vind het fijn om niet te veel spullen in huis te hebben. Dat vind ik overzichtelijk, het is daardoor makkelijker om het huis opgeruimd en schoon te houden. Dat scheelt mij veel energie en ik houd meer tijd over voor leuke dingen en werk, wat ik ook heel leuk vind. Multifunctionele spullen nemen meestal minder ruimte in dan wanneer apparaten niet voor meerdere dingen te gebruiken zijn. Een uitzondering hierop is waarschijnlijk mijn keukenmachine. Vandaag deel ik 6 producten die multifunctioneel zijn en die ik heel erg handig vind.

Smartphone

Een van de meest multifunctionele spullen die ik heb is natuurlijk mijn smartphone. Heel erg voor de hand liggend, maar hij hoort wel in dit rijtje thuis. Ik heb een Samsung Galaxy 9. Niet meer het allernieuwste model, maar hij doet het nog goed. Met mijn telefoon kan ik verschillende apparaten bedienden, zoals de lampen, rookmelder, thermostaat en zelfs mijn wasmachine. Het is een foto- en videocamera En ook heb ik een app voor mij agenda en e-mail. Daarnaast krijg ik een notificatie als ik de pil moet innemen of mijn planten water moet geven. En af en toe speel ik een spelletje op mijn telefoon. Etc. Het is jullie vast wel bekend.

Voorkant van de multifunctionele Samsung Galaxy S9 productiever
Voorkant van de Samsung Galaxy S9

Laptop

Een ander vrij voor de hand liggend apparaat is de laptop. Ook mijn laptop is niet de nieuwste meer, maar werkt nog prima. Bij mijn laptop kun je het toetsenbord omklappen, waardoor het een grote tablet wordt. Fijn voor op de bank. Over dag doe ik mijn werk op mijn laptop, schrijf ik blogs en leer ik coderen. Daarnaast gebruik ik hem voor videobellen en mailen en sociale media en soms speel ik De Sims 4, helaas heb ik dat al lang niet meer gedaan. Ik heb nog een aantal DVD’s liggen. Als ik deze wil kijken sluit ik mijn laptop aan op de tv en vervolgens sluit ik een externe DVD brander aan op mijn laptop, zodat ik DVD’s kan kijken.

De monitor en de laptop aan.
De monitor en de laptop aan.

Magimix keukenmachine

Mijn foodprocessor van Magimix kan heel erg veel. Je kunt er mee snijden, hakken, pureren. Het is een blender, hij kneedt deeg, perst sinaasappels en fruit uit etc. Voor mij een hele fijne hulp in de keuken aangezien het voor mij de moeilijkste dingen uit handen neemt. Hij staat altijd op het aanrecht, zo dat hij klaar voor gebruik is, maar hij is ook te mooi en te zwaar om in een kastje te zetten. Op het aanrecht neemt hij niet veel ruimte in, maar alle hulpstukken en accessoires nemen een hele keukenla in.

Dyson stofzuiger

Ruim 2 jaar geleden kreeg ik deze stofzuiger voor mijn verjaardag. Nog steeds ben ik er heel erg blij mee. Met deze stofzuiger kan ik tenminste zelf stofzuigen. Daarnaast, kun je hem ook als kruimeldief gebruiken. Mijn vriend gaat overigens gewoon met de hele stofzuiger over de eettafel heen om alle kruimels op te zuigen. Verder gebruik ik de stofzuiger ook om af te stoffen. Eerder hing hij ook gewoon in de woonkamer, zodat we er makkelijk bij konden. Sinds ik een thuiswerkplek heb, hangt hij op de gang op een plek waar we makkelijk bij kunnen.

De Dyson Cyclone V10 Absolute met zachte stofzuigermond.
De Dyson Cyclone V10 Absolute met zachte stofzuigermond.

Combimagnetron

De combimagnetron is het oudste in deze lijst. Het heeft natuurlijk een magnetron, hete lucht oven, grill en stoomfunctie en nog diverse combinatiefuncties. Wat ik ook heel fijn vind is dat er een bakplaat bij zit. Dat mis ik bij de nieuwere modellen. Met dit apparaat kan ik lezen en schrijven. Er gaat maar weinig echt mis, doordat ik na 12 jaar weet hoe het werkt. 1 keer heb ik per ongeluk mijn eten erin gestopt en daarna op laten voorverwarmen, vervolgens stonden de hele woonkamer en keuken vol rook. Gelukkig werd ik gewaarschuwd door de rookmelders. Het heeft nog 3 weken lang geroken naar verbrand eten.

Sinaasappelschil raspen
Sinaasappelschil raspen

Voorraadbakjes

De goedkoopste items in deze lijst zijn de voorraadbakjes. Ik had lange tijd overal aparte bakjes voor. Mijn zoon had zijn eigen broodtrommels, mijn vriend zijn eigen bakjes voor yoghurt, ik had mijn eigen lunchbox en verschillende bakjes om eten in te vriezen. Het was een rommeltje. Ik besloot om alles weg te doen en voorraadbakjes en schalen bij Ikea uit de 365+ serie. Dat zijn hele multifunctionele bakjes omdat je je eten erin kunt opwarmen, invriezen en de glazen bakjes kunnen zelfs in de oven.

Ik heb verschillende formaten en ze worden voor van alles en nog wat gebruikt, waaronder lunch om mee naar school te nemen en ik bewaar er mijn lunch en ontbijt voor meerdere dagen in. De deksels passen zowel op de plastic bakjes als de glazen schalen. Heel handig. Ik heb ook een rasp uit dezelfde serie, die op de 1 liter bakjes past. Daarnaast is het ook best goedkoop. Handig als er wat kapot gaat of erg verkleurd is. Maar tot nu toe heb ik nog niks hoeven te vervangen.

Multifunctionele bakjes van Ikea
Een aantal bakjes uit de Ikea 365+ serie

Multifunctionele spullen

De meeste multifunctionele dingen in dit rijtje zijn vrij prijzig. De bakjes zijn een uitzondering hierop omdat ik gewoon niet al te veel geld wil uitgeven aan dit soort bakjes en het is fijn dat ze daardoor makkelijk te vervangen zijn. Persoonlijk vind ik dat niet erg om meer geld uit te geven aan bepaalde dingen aangezien het kwalitatief goede spullen zijn, deze gaan langer mee. Ik heb gewoon veel plezier en gemak van deze multifunctionele spullen.

Wat voor multifunctionele spullen heb jij?

4 gedachten over “6 multifunctionele spullen, die ik erg handig vind”

  1. Mijn meest favoriete keukenapparaat is de nespresso koffiemachine. Relatief onverwoestbaar. Samen met de melkklopper betekent dat iedere morgen een perfect kopje koffie.

    Beantwoorden
    • Heerlijk is dat. Ik heb hetzelfde met mijn Senseo, die heeft ook een melkopschuimer en zet heerlijke koffie. Als je van Senseo koffie houdt natuurlijk. Ik ben overigens wel benieuwd naar Nespresso. Ik heb dat nog nooit gedronken.

      Beantwoorden

Plaats een reactie