Kip met noodles uit de wok

Kip met noodles uit de wok in 8 stappen

Categorieen:Life

Geen reacties

Je hebt niet altijd tijd en/of energie om uitgebreid te koken. Toch wil ik graag lekker eten. Wat ik dan altijd fijn vind is een simpel gerecht in de wok klaar maken. Het kost me weinig moeite om het klaar te maken en het staat binnen 20 minuten op tafel. Als je een wokbrander hebt op je fornuis, net zoals ik, dan ben je zelfs nog sneller klaar. Ik maak het altijd klaar, met kip, noodles, een zakje wokgroenten en een (half) flesje woksaus, waarbij ik regelmatig varieer met de wokgroenten en de woksaus.

Kip met noodles uit de wok

Inmiddels ken ik het recept uit mijn hoofd. Ik vond het een aantal jaar geleden in de app van Albert Heijn. Het beviel ons erg goed en als je wil , kun je ook nog variƫren door bijvoorbeeld in plaats van kip, garnalen of rundvlees, varkensvlees of vleesvervanger toe te voegen. Ook kun je varieren met de wokgroenten en de woksaus en mocht je nog restjes groenten hebben, dan kun je dat ook toevoegen.


De benodigdheden
De benodigdheden.

Wat heb ik nodig:

Ingredienten:

 • 400 gram kipfilet in blokjes,
 • 300 gram kant en klare straight to wok noodles,
 • 1 eetlepel zonnebloemolie,
 • 400 gram Chinese wokgroente,
 • half flesje oestersaus
 • gebakken uitjes naar smaak toevoegen

Keukengerei:

 • Wok,
 • pollepel of andere grote lepel om mee te roeren in de pan,
 • eetlepel,
 • bakkwastje,
 • Schaar

Bekijk het originele recept bij Albert Heijn

De eetlepel en het bakkwastje om de olie in de pan te doen.
De eetlepel en het bakkwastje om de olie in de pan te doen.

Hoe maak ik het?

 1. Omdat een gerecht uit de wok heel snel klaar is, zorg ik ervoor dat alles van te voren klaar staat en dat alle verpakkingen geopend zijn, zodat ik het straks gelijk kan toevoegen. Mijn moeder heeft een tijdje geleden kippendijfilet in blokjes gesneden. Ik heb de avond van te voren een zakje met de gesneden kippendijfilet uit de vriezer gehaald en op een bord in de koelkast gelegd om te ontdooien. Als je geen kant en klare noodles gebruikt, dan moet je de mie van te voren koken.
 2. Ik vind het erg moeilijk om in te schatten hoeveel olie er nu in de pan moet, want ik kan niet schatten, volgens mijn vriend doe ik er vaak veel te veel olie in. Nu heb ik van mijn ambulant begeleider het advies gekregen om een eetlepel olie in de pan te doen en dit uit te smeren met een bakkwastje of een stukje keukenpapier. Dit doe ik voordat ik het vuur aandoe.
De ingevette wok
De ingevette wok.
 1. Vervolgens verhit ik de pan met de olie op hoog vuur. Ik vind het enorm handig dat mijn Tefal-pan aangeeft of de pan heet genoeg is door de thermospot, die erop zit.
 2. Ik doe de kipfilet in de pan en ik bak het tot het gaar is.
Kipfilet bakken
Kipfilet bakken
 1. Daarna voeg ik de groente toe en bak het 5 minuten mee.
 2. Dan voeg ik de oestersaus toe.
De wokgroente toevoegen
De wokgroente toevoegen
Het gericht in de pan is klaar.
Het gericht in de pan is klaar.
 1. Als laatste voeg ik de straight to wok noodles toe en roer ik dit goed door het groente/kip/saus-mengsel heen. Nu is het klaar.
 2. Dan schep ik het eten op de borden en strooi ik er gebakken uitjes overheen.

Eetsmakelijk!

Plaats een reactie